Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 13 033
  • 558
  •   1
Отговори
# 15
Не трябва да обвиняваме родителите си, за каквото и било. Никога не съм си го и помисляла. Те са хора от други времена и порядки.
Каквото съм си надробила,  това и ще си сърбам. Изхождайки от тая позиция, си приемам спокойно и неудачите и паденията и изборите и успехите.

# 16
  • Далечният изток
Е, то много зависи какъв ти е бил семейният модел... Ако си израснала с обич и подкрепа е едно, в насилие, агресия и пренебрежение е друго. Неминуемо всичко, което си преживял в детството се отразява на човек, колкото и да не го иска.

# 17
Моята концепция е, че с мъж трябва да ми е по-добре отколкото сама. Но щом го обичам този човек и аз ще искам той да е щастлив. Не знам защо автоматично се смята, че ако мъжът не е доволен, то той нищо не прави у дома, а само чака.

# 18
  • София
Разбира се, че удобните жени и всякакви реинкариации на синдрома "доброто момиче" са крайно непривлекателни.
Дали ги има- уви, бих казала, че преобладават.

# 19
Не знам защо автоматично се смята, че ако мъжът не е доволен, то той нищо не прави у дома, а само чака.
Не е автоматично, те сами си го казват почти в прав текст. Има набор лексика, която на пръв прочит ще те накара да си свалиш ризата от гърба и да я дадеш на клетника. На втори прочит започваш да се замисляш, че човек, който е и прави, не би се изразил така, независимо кой пол е.

# 20
50/50

Много теми сме чели, в които жените съвсем целенасочено влизат в ролята на домакини и страдалки, не дават на никой нищо да пипне, съответно свикват всички така, после се чудят защо са нещастни, защо са недоволни.

# 21
Много ми е интересно, как този напреднал в кариерата и грижещ се за външността си мъж, ще гледа сам 2 малки деца и ще работи в периода, когато децата са само с него.
Ако има мама в пенсионна възраст - бива, но ако няма ?

Сега с това споделено родителство?

# 22
На всеки се налага да прави компромиси. Ако единия е по-егоист , а другия по-грижовен и раздаващ се , ще се получи дисбаланс. Дисбаланса няма да се оправи както и да се осъзнават и единия и другия. Характера е характер и инстинктите са инстинкти . Т.че или и двамата искат да живеят така заедно или не . Избор, а не вина.

# 23
Много ми е интересно, как този напреднал в кариерата и грижещ се за външността си мъж, ще гледа сам 2 малки деца и ще работи в периода, когато децата са само с него.

Точно така, както една майка го прави.
На училище/детска градина и после в къщи. Ако има баба може за някой уикенд, но през седмицата децата си имат ангажименти.

# 24

Ти пък. Те тези напредналите все да недоволни от възпитанието, което осъществява майката, пък ако стане дума и те да се включат, се почва, че вече е загубена кауза. Тя майката толкова зле го е възпитала детето, че вече няма оправия, провалено е всичко. Ще кажеш, че някой вързани ги е държал 5-15 години, за да не си обръщат внимание на децата, макар че те много са искали, но просто вече няма смисъл.

И обърнете внимание, че в подобни теми все за раздяла се говори - "Раздяла", предишната "Раздяла или изневяра"... То няма брак, защото подписът не е от значение, единственият дивидент може да е мижава издръжка за децата.

# 25
Не вярвам да поеме грижата за децата освен за 1-2 нощувки месечно почивните дни. Той сам казва, че когато нещата са тръгнали надолу хептен се е отказал и съвсем е оставил жена си да потъва.
Като виждаш, че тя е качила КГ защо не се запишат двамата на фитнес? Или пък той да готви и пазарува, за да вземе по добра храна. Защо като е изнервена не и даде почивка? Но тогава трябва да се напъне, къде по лесно е просто да си тръгнеш и да стовариш още повече тежест на жената.
Жената е с 2 деца, това ми говори минимум 5 години майчинство, болнични и т.н. Е колко се очаква да напреднеш с кариерата, ако 5 години не си бил на работа дори. Защо той не разпита познати за по добра позиция за жена си? Защо не гледа децата, а тя да изкара курс по нещо допълнително. Но тогава трябва да се напъне, къде по лесно е просто да си тръгнеш и на всички да кажеш, че жена ти е виновна и е разрушила семейството.

# 26
Думата "щастие" е една,но преживяванията зад нея са различи,понякога несъвместими. Семейството е място,където това объркване най-често води до разочарование.
Има два вида щастие. Едното идва като прилив. То нахлува внезапно,изостря сетивата,изважда човека от равновесие. Това е екстазното щастие – влюбването,творческото вдъхновение,религиозният трепет пред олтара в църквата... Именно затова трудно може да бъде "вписано" в брак или семейство.
Другият вид щастие е по-тихо,по-незабележимо и често подценявано. Това е умереното щастие на уюта,комфорта и сигурността. То не избухва,а се натрупва. Не заслепява,а успокоява. Точно тук семейството намира своето реалистично място. Не като извор на щастие,а като инфраструктура за него. Както пътят не създава пътуването,но го прави възможно,така и семейството не произвежда щастие само по себе си,но създава условията да се случва по-често и по-устойчиво.
Голямата заблуда идва тогава,когато от семейството се очаква "да създава щастие". В действителност то не работи така. Семейството не е фабрика за положителни емоции. То не предпазва от тъга,конфликти и разочарования. Това,което прави е по-тихо и по-скромно – намалява несигурността. Подрежда ежедневието. Сваля нивото на тревога,която идва от самотата и непредсказуемостта. Семейството не казва "Ще бъдеш щастлив!",а по-скоро "Тук шансовете са по-добри". По-добри да намериш спокойствие след тежък ден. Когато това се разбере,самото семейство престава да бъде обвинявано,че не може да даде онова,което никога не е обещавало.
Защо разправям всичко това? Защото е важно да се разбере,че семейството може да съществува само,когато и двамата приемат другия за даденост. Другото са либерални умопомрачителни клишета и брътвежи.

# 27
Не, не бих. В един момент нещата ще приключат, при първа удобна възможност бих се изнесла. Това да търпиш подобни неща, си е чиста загуба на ценно време, и доста сериозно хабене на нерви.
Също така, ако не правим нищо по-различно от "добро утро", "лека нощ", стоене вкъщи и гледане на телевизия. Ако мъжът до мен, поне от време на време, въпреки натоварения си график, не отделя мъничко от времето си да излезе с мен, да отидем на кино, или някъде другаде, също не бих стояла дълго в такива отношения. Връзката трябва да се поддържа по различни начини, иначе загива. Подобна връзка не може да се развива в бъдещето. Получава се едно въртене, в омагьосан, порочен кръг. Нещата никога не се оправят от самосебе си, ей така от нищото.

# 28
Знам, че мнението ми е непопулярно, но нека не се лъжем - има жени, които освен домашен уют, манджи и грижа, няма какво друго да предложат. Обикновено за такива жени сексът е разменна монета, докато "вържат" мъжа и се случат децата. И после - цял живот мъченица. Това са жени-капани, от които е много трудно да се измъкнеш - та тя е светица, а ти сигурно си някакъв тежък неблагодарник, за да не я искаш Rolling Eyes

Много е важно да възпитаваме синовете си, на първо място - да умеят да се обгрижват битово сами, за да не могат да бъдат съблазнени с една мусака и пускане на пералня, и второ - да търсят интересни жени - със социален живот, с професия, с амбиции, с хобита и интереси. По-добре жена-стихия, която да те вдъхновява и с която да има за какво да си говориш, отколкото добра готвачка и радетелка на "домашния уют".

# 29

Да, може да се окаже, че в брак или съжителство му е по-изгодно финансово, битово и всякак, ако перспективата е 15 дни две деца да са изцяло на издръжка и физическа отговорност. Какви времена дойдоха...

Общи условия

Активация на акаунт