Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 823
  • 558
  •   3
Отговори
# 45
Съгласна съм с някои по-горни мнения, че трябва да се играе с открити карти, и че една уважаваща себе си жена трябва да внимава с кой се хваща. Но, има и мъже, които се крият зад маска, и в удобен за тях момент си показват рогата.

# 46
Ама тя освен истерична и дебела ли е? Тва съм го пропуснал, иначе си е тото като цяло това нещо. Замислих се за тия неща откакто видях една моя младежка любов, която като момиче си беше красива и стройна, а след едни 15 години едвам я познах, беше поне с двойни килограми и надебеляла дори в лицето. Едва ли бих я оставил ако ми беше жена само заради това, въпреки че външния вид си има много значение, проблемът обаче е, че всичко описано от автора на онази тема върви в пакета от услуги в различна степен. И ниското либидо, и комплексите, ниското самочувствие, депресии и в крайна сметка става много трудно живота с такава жена

# 47
  • Банско
Майката на моя го беше научила всички (3 ма мъже) вкъщи така. Тя прави всичко. Докато на единия и син не се паднах аз да му кажа какъв льохман е без мен и ако много надига глава, ще му я резна през кръста, а за другите не искам и да почвам. Там  мързела е вграден направо в платките на мозъчетата им и трябва рязко да се изстърже от там.

# 48
За съжаление такива мъже се създават от такива "майки"
Доказан факт.
Трудно се изтъргва. С такъв не трябва да се занимава човек.

# 49

А не е ли обратно? Ако, един мъж не ви е угоден,  то той е аут ?
Поне аз, така съм живяла винаги.
Значи за вас може да е така, ама за мъжа не може.
Аз пък това (като жена!), не го разбирам и приемам.
Като не искам да съм "сгодна", тогава няма да го искам и от него.

# 50
  • София /Абсурдистан
Мъжете яко се скатават от домашни задължения, всички го знаем.
Не съм удобна за миУто, той си го знае. Ако той не иска да свърши нещо, аз също не искам. Разпределили сме си задълженията и вече 30 г. се търпим. Не бих живяла с Великият Патриарх,  в никакъв случай, нЕмам нерви за това.

# 51
Тези, които се скатават, поне не търсят мАхнА , както казват бабите. Само подреждаш и бършеш след тях и са горе-долу в конкуренция с децата. Но поне не ти се бъркат.
А много шетащи и помагащи намират кусури - това се подреждало така, онова се готвело онака. Аз на моят все му напомням за онзи психопат от "Врагът в моето легло", дето обръщаше бурканите с надписите напред и дърпаше кърпите да са в права линия. Wink

# 52
Тези, които се скатават, поне не търсят мАхнА , както казват бабите. Само подреждаш и бършеш след тях и са горе-долу в конкуренция с децата. Но поне не ти се бъркат.
А много шетащи и помагащи намират кусури - това се подреждало така, онова се готвело онака. Аз на моят все му напомням за онзи психопат от "Врагът в моето легло", дето обръщаше бурканите с надписите напред и дърпаше кърпите да са в права линия. Wink

Това невинаги е вярно, за съжаление.

# 53
  • волно калдъръмче
Ама тя освен истерична и дебела ли е? Тва съм го пропуснал, иначе си е тото като цяло това нещо. Замислих се за тия неща откакто видях една моя младежка любов, която като момиче си беше красива и стройна, а след едни 15 години едвам я познах, беше поне с двойни килограми и надебеляла дори в лицето. Едва ли бих я оставил ако ми беше жена само заради това, въпреки че външния вид си има много значение, проблемът обаче е, че всичко описано от автора на онази тема върви в пакета от услуги в различна степен. И ниското либидо, и комплексите, ниското самочувствие, депресии и в крайна сметка става много трудно живота с такава жена
Като я оставиш да мъкне (да ходи наравно с теб на работа и да обгрижва теб и домочадието, да се грижи и за дома), няма начин да не заприлича на сумист. Явно й се е паднал инертен мъж и тя трябва да компенсира. Колкото и да може и да знае да се поддържа, няма как да продължи в направлението изкусителка, ако в акъла са й основно битовизми и поблеми.

Да ти ровят в чинията и да ти намират кусури, също не е ок, ако и да се дават вид на непретенциозни.

# 54
  • София
Провокирана от темата Раздяла, която пусна потребител, който не е доволен от жена си..(.не го провокирала,  не го устройвала вече, не го ухажвала, не лягала гола в мусаката ),
  останах без думи. Все едно мисията на една жена е да направи щастлив и доволен един мъж.
Не децата щастливи,  не уюта вкъщи, а просто рахата на мъжа.
Сигурно има много такива жени, но понеже аз съм доста самостоятелна, доминантна и няма как да приема такова отношение, та се чудя, има ли такива жени, които живеят за да са угодни за мъжете?
Щастливи ли са?
И какво им носи това?
И защо ролята на жените, трябва да е угодна?
А не е ли обратно? Ако, един мъж не ви е угоден,  то той е аут ?
Поне аз, така съм живяла винаги.
Да се върна към първоизточника - въпросите от темата. Не, не искам да съм угодна. Не искам и мъжът ми да ми е угоден. Има някакъв отвратителен нюанс в това угодничество. Искам да имаме взаимност, да имаме обич един към друг, защото все тръпка след много години брак ще е трудно, но обич и взаимност и всеки да се грижи за другия (който както може, не винаги е поравно и еднакво) - това трябва да го има. Ако го няма - ще си тръгна, той също сигурно.

# 55
" Децата да са шастливи " ,особено ако децата са на по 50 ?  Ще живее с такъв ,къде ще иде ,ако е започнала от нулата

# 56
  • Пловдив
Знам, че мнението ми е непопулярно, но нека не се лъжем - има жени, които освен домашен уют, манджи и грижа, няма какво друго да предложат. Обикновено за такива жени сексът е разменна монета, докато "вържат" мъжа и се случат децата. И после - цял живот мъченица. Това са жени-капани, от които е много трудно да се измъкнеш - та тя е светица, а ти сигурно си някакъв тежък неблагодарник, за да не я искаш Rolling Eyes

Много е важно да възпитаваме синовете си, на първо място - да умеят да се обгрижват битово сами, за да не могат да бъдат съблазнени с една мусака и пускане на пералня, и второ - да търсят интересни жени - със социален живот, с професия, с амбиции, с хобита и интереси. По-добре жена-стихия, която да те вдъхновява и с която да има за какво да си говориш, отколкото добра готвачка и радетелка на "домашния уют".
А колко мъже са мъже със хобита и интереси? Колко мъже предлагат нещо повече?

# 57
Да се върна към първоизточника - въпросите от темата. Не, не искам да съм угодна. Не искам и мъжът ми да ми е угоден. Има някакъв отвратителен нюанс в това угодничество. Искам да имаме взаимност, да имаме обич един към друг, защото все тръпка след много години брак ще е трудно, но обич и взаимност и всеки да се грижи за другия (който както може, не винаги е поравно и еднакво) - това трябва да го има. Ако го няма - ще си тръгна, той също сигурно.
Повдигам и подкрепям това мнение.
За всяка връзка най-важното е ВЗАИМНОСТ.
Дали единият в един момент ще захване едно и ще се погрижи за другия и после обратно, няма значение. Важното е и двамата да усещат комфорт в отношенията.
Даденост не е добре нито единият да приема, нито другия.
Характери има всякакви, някои ги устройва да са придатък и аксесоар, патеричка, други не.

# 58

Това също е проблем. Решил мъжа да се включи, ама не му пречи бре. А жената вместо да оцени, почва с критиките - може ли така да го направиш, не се прави така, не става онака. И на човека му писва и освен да и каже ами ти си го направи, друго не може да каже. Или тя ще каже - не се прави така, дай на мен, не ми се пречкай.
После що не пипва. Щото жената няма подход.

# 59
  • Пловдив
Да, ама да го прави както трябва. Защото голям келепир, че е свършил нещо, като го е свършил през пръсти.

Общи условия

Активация на акаунт