Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 13 075
  • 558
  •   1
Отговори
# 120

Не.

Защото го позволяват.
А в много случаи и са инициатори на това тотално прислужване.

# 121
Момчетата се възпитават най-вече от примера, който им дава баща им, а не от майка им.
Не си представям мама да извика синчето си да правят заедно манджичка или кекс или да простира.
И аз не съм го правила, но сега когато е самостоятелен си плаща на жена да му чисти и си поръчва храна.

А когато/ако този мамин златен, писан си намери приятелка, ще продължи ли да плаща на домашната помощница да му чисти и да си купува готова храна или по подразбиране ще трябва гаджето да продължи модела на майка му?!

# 122
Не разбирам защо майката не може да извика сина си да простира? И останалите дейности? А дъщеря си?
И да, в случая е редно този да плаща на някого и след като намери жена.

# 123
  • Пловдив
Как "извика"?!? Да простира с мен?! Че защо?! Разпределям задачите и на който му се падне - простира. Аз за какво съм нужна?

# 124
Знаех си, че ще се появи съвета за домашна помощница. Да, ама мъжът ми не иска чужди хора вкъщи. Чисти сам, защото ме жали. Аз пък готвя сама, защото той не може. И така ди живеем, взаимно доволни.

# 125
  • София /Абсурдистан
И аз на времето имах съпротиви за чужди хора в къщи, но вече повече повече от 10 г имам дом.. помощница и не бих се отказала от тази услуга доброволно. Не е чак толкова скъпо и работата, която тя върши за 2 часа максимум, аз ще се мотая поне два дни.

# 126
  • France
Тези теми винаги са ми били много странни. Аз ли живея в паралелна вселена, вие ли?
Нормалното е да сте във връзка между равни партньори и да си вършите работата в екип. И когато на единият вече не му харесва (разлюбил е) просто напуска и животът продължава. Хващат се нови партньори и работата в екип се рестартира.

# 127
Тези теми винаги са ми били много странни. Аз ли живея в паралелна вселена, вие ли?
Нормалното е да сте във връзка между равни партньори и да си вършите работата в екип. И когато на единият вече не му харесва (разлюбил е) просто напуска и животът продължава. Хващат се нови партньори и работата в екип се рестартира.
И аз си задавам често тоя въпрос.
Значи излизаме ние за работа - и аз, и той. Той работи основно на компютър, понякога с хора. Аз също. Прибираме се вечер. Той сяда да цъка фифа, защото е мъж. Аз отивам да пускам перални и сушилни, да готвя, да мия тави и да чистя банята, защото съм жена. В това време и детето е увиснало на крачола ми сигурно, защото все пак майката си е майка първите 10-15 години, а после вече бащата го учи и възпитава. Grinning
Ами, който му харесва такъв живот, успех.

Освен това, в тази схема, жената ще си бъхти едно 2 ч след работа минимум и ще приключва грубо около 21 ч. Таман време да приспива детето/децата, кажи го 22 ч. Тогава тепърва ли са семейство и ще имат някакво време заедно понеже е твърде вероятно тази женица след толкова влачене да иска и тя за малко да си поседне с телефона/книгата/тв, нали. И се появяват теми ала "Тя не иска да прави секс вече", "Не ми обръща внимание." Вместо като нормални хора след работа да се стегнат за има няма час - единия готви, другия пооправи, каквото има да се оправя и се занимават с детето паралелно, хапват и после почивка заедно.

# 128
Не,не бих живяла с такъв мъж.Както за изграждане на дом трябват двама,така и за връзка/семейство са необходими двама.Прочетох предишната тема за раздялата,която е провокирала тази тема и останах шокирана и отвратена.Нормално е с времето външния вид да се промени.Трябва да се поддържа,но когато на жената е оставено да движи всичко сама,кога да намери време и сили да си обърне внимание?Важното е да има обич,разбирателство и задълженията вкъщи да бъдат разпределени между двамата.С моят мъж сме се разбрали по този въпрос и така си помагаме и ни остават време и сили да се погрижим за себе си.Относно работата,преценяваме кога е подходящо времето за промяна:смяна на работата.Осъзнаваме,че понякога сме зависими от външните фактори,които могат да променят плановете ни,но това не е причина да се обвиняваме и разделяме.Въпросният господин е незрял,груб,нарцистичен субект,на който му е минал мерака,не иска да поема отговорност.Много е удобно да се седи и наблюдава от страни,без да се прави нищо и когато нещата ескалират,да се бяга,с тъпи оправдания и да изкарва жена си истеричка.

# 129
Скрит текст:
Знам, че мнението ми е непопулярно, но нека не се лъжем - има жени, които освен домашен уют, манджи и грижа, няма какво друго да предложат. Обикновено за такива жени сексът е разменна монета, докато "вържат" мъжа и се случат децата. И после - цял живот мъченица. Това са жени-капани, от които е много трудно да се измъкнеш - та тя е светица, а ти сигурно си някакъв тежък неблагодарник, за да не я искаш Rolling Eyes

Много е важно да възпитаваме синовете си, на първо място - да умеят да се обгрижват битово сами, за да не могат да бъдат съблазнени с една мусака и пускане на пералня, и второ - да търсят интересни жени - със социален живот, с професия, с амбиции, с хобита и интереси.
По-добре жена-стихия, която да те вдъхновява и с която да има за какво да си говориш, отколкото добра готвачка и радетелка на "домашния уют".

Бе да те вдъхновява, да те вдъхновява, колко пък да те вдъхновява? До сватбата максимум. След това почва преимуществено да те дразни със стихиите си, често бушуващи (разбираемо) по нейния календар.

# 130
  • По света и у нас
Пак ще подесетя - ако не ти е приятно да си даденост за някого, махни се просто. Няма нужда да се мъчите.

# 131
  • София
Хайде сега, няма да отричаме домашната помощ.

Нито ще отричаме жените, които превръщат стените в едно прекрасно място, в дом.

Нито ще твърдим, че жените, които обичат дома си и умеят да го поддържат добре и готвят великолепно са тъпанарки, залепени за парцала и тенджерата.

При всички положения ви казвам, като жена, която ползва домашна помощ, че независимо от въпросната домашна помощ, домакинството се нуждае от еждневна грижа, за да бъде в ред.
Домакинството ми се поддържа в един и същи вид от години и никакви компромиси не са допустими. Домът ми винаги е бил елегантен и безупречен, каквото и пространство да обитавам.

Домашната помощница върши работа, предимно неприятна и времеемка, останалото в дребен ежедневен порядък ние се справяме прекрасно благодарение на всички уреди и роботи. И аз предпочитам да отида на масаж и пилатес, отколкото да мия бани и тоалетни и да сменям чаршафи и да гладя.

Твърдо съм убедена, че житейският успех, душевният мир, самоувереност и балас е тясно свързан с пространството, което обитаваш, начинът по който се храниш и прочее.

Който, каквото и както не се вписва в прекрасния ми живот, не ме прави щастлива, не ми носи радост и прочее, няма място там.

# 132
  • Обран бостан ;)
Ами мъжът като работи много, да бъде така добър джентълмен и да наеме домашна помощница, а не да оставя всичката домакинска работа на жена си, която в общия случай също работи.
Значи, ако имаш дом.помощница и си женен си жентълмен.

Записвам си. Wink

И аз на времето имах съпротиви за чужди хора в къщи, но вече повече повече от 10 г имам дом.. помощница и не бих се отказала от тази услуга доброволно. Не е чак толкова скъпо и работата, която тя върши за 2 часа максимум, аз ще се мотая поне два дни.

Ама как така бе ? Откъде накъде ?

Преди време в една тема потребителка твърдеше, че домакинската работа струва милиони.

Значи ли, че е излъгала ?

# 133

Жените също ходят на работа, бачкат и те впрочем. И по 12 часа. И представи си, работата им също може да бъде натоварена.
Защо трябва те като се приберат да продължат, а другия да не го прави?
Кои са тези жени, ти, Таня Вълчева, Янтра или някоя друга от тук коментиращите? Щото ми се струва, че пишете много как ви се иска по принцип без да сте били никога в такава схема. Няма как и двамата да работят по 12 часа и да просъществува такова семейство. В такъв модел обикновено жената (но не винаги) работи на много по-лека работа и не натоварваща, съответно си поема по-голямата част от домакинските задължения. Това е често срещано и си съществува, както и всички са доволни, понеже работещия много изкарва почти всичките пари, работата на другия е по-скоро спомагателна и даже не особено задължителна.
Има го и другия момент, когато въпреки всичко се изисква стриктно разпределяне по равно на домакинските задължения, неминуемо възниква въпроса дали същото да не се прилага и за финансовата част. Защото има голяма разлика в доходите на двамата, много работещия изкарва много повече от другия и като се почне така да се следи всяка измита чиния, а при другия всяко дадено левче  (евро от сега нататък) много бързо всичко отива по дяволите.
По въпроса с домашната помощница въобще не е толкова лесно да се намери такава. При нас още първата предложена ми поиска заплащане високо даже за ит сектора по онова време и жена ми се отказа нацяло да търси повече, по онова време си беше изцяло вкъщи и не е имало проблеми кой да домакинства. Общо взето е както се разберат.

# 134
  • France
Гугълче, напълно съм съгласна с теб. Просто нещата, които чета тук ме втрещяват. Като онзи момък (предполагам млад), който ти обяснявал как ти трябвало да готвиш?! Откъде въобще може да му мине през ума? Flushed

Любовта е тази, която превръща тухлите в дом. Любовта между съпрузите, любовта към децата. Тя прави уюта и топлината. Ако я няма, една жена и джумбалдаци да прави, няма как да се справи.
Викала съм няколкократно фирма за почистване. Някои момичета ги биваше, една направо я мързеше... но си струва ако си затрупан с други задължения. Скъпо е сравнително. Например, когато бях 3 години неплатено майчинство, избягвахме. Ако работя постоянно - си струва. Но и с платена помощ няма как да се поддържа един дом без ежедневни усилия. Затова е хубаво да го делим с мъж, който знае как се пуска пералня. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт