Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 13 096
  • 558
  •   1
Отговори
# 195
  • Далечният изток
Ама добре де, нали вече стана ясно, че щом и на двамата в семейството им е окей, без значение каква точно е конфигурацията, значи проблем няма. Има хора с ОКР, които въобще не могат да стоят мирно и да чакат някой друг да свърши нещо. Така че всяко семейство с неговия си хал.
На някои им харесва да доминират, на други да чистят и да перат, на трети да създават уют, на четвърти да командват... Ми няма лошо, стига и за останалите наоколо това да е нещо нормално и да им харесва.

# 196
  • София
Те се обичаха неимоверно много, не наужким, истински.
Обаче, с мен греда. И такава греда, че започна да ми шета по акъла. И започна да ми пазарува, да ми извежда бебето на разходка за три часа(?!), да го връща за кърмене и пак да го извежда. Да яде, каквото му сервирам, колкото топло или студено искам, с кервиз и запръжка, да си купи дрехи!!, и да инициира ремонт вкъщи - сам той.
Е, две негови жени, ама едната - тц 😂

Всеки се разпрострира до там, където му дадат.

# 197
Малко ще споделя как стоят нещата при мен и половинката.Дори да имаме различия,да сме спорили, никога не ме е оставял.Извинявал се е по различни начини и аз съм ги приемала без да изпадам в дребнавост.На следващият ден съм го изненадвала с някой практичен подарък,за да бъде сигурен,че наистина съм приела извинението,да не очаква неприятни изненади от мен и че продължаваме напред.Няма нищо по-хубаво от това да зарадваш някой и да го накараш да се почувства оценен,заради добрината,която е проявил и не е позволил на егото да го води за носа.Когато усещам,че е на път да избухне,не прекрачвам границата.Чакам да се успокоят емоциите и тогава се опитвам да проведа разговор.Ако отново ме отхвърли,знае че ще си тръгна и няма да се върна.Ако много сме се сдърпали и му кажа,че ме боли корема,веднага ще ме попита дали имам хапчета,ще отвори шкафа,за да провери или ще отиде до аптеката.Връщайки се,няма да ми ги хвърли,ще  каже с равен тон,че ми е взел необходимото.След такова отношение веднага отивам при него и го гушвам щом се почувствам по-добре.Същото правя и аз.Колкото и да съм му ядосана,ако не се чувства добре(не дай си Боже),веднага ще реагирам,няма да го оставя.И двамата се знаем.Ако го усетя,че се притеснява как ще реагирам в дадена ситуация,веднага го успокоявам като му казвам,че ядът ми не е към него,а на самата ситуация,той разбира,не го приема лично и така успява да запази спокойствие,след това бързо намираме начин двамата да разрешим проблема.Но сме двама,а не да си ги мерим на кой му е по-голям ината!

# 198
  • София
Да, кучка съм 😂

# 199

Нищо ти няма. Прекрасна си Hug

# 200
Е какво значи кучка...ми напълно нормално е баща така да помогне...много ясно, че всеки се разпростира и лигави толкова  колкото го оставят..да чака с хавлия да му извадя чорапи и бельо 🤣🤣🤣, това и при мен няма как да се случи. А какво стана, че баща ти изпадна при теб? Да не го изгони накрая майка ти?

# 201
Тва малко като при майка ми, която откак се помня все казваше, че не се е родил човека, който ще я командва. Е един ден преди няколко години ми каза, че май тя си го била родила този човек, демек аз.
Но е малко по-различно когато е между дете-родител и с между партньори.

# 202
  • София /Абсурдистан
Ами мъжът като работи много, да бъде така добър джентълмен и да наеме домашна помощница, а не да оставя всичката домакинска работа на жена си, която в общия случай също работи.
Значи, ако имаш дом.помощница и си женен си жентълмен.

Записвам си. Wink

И аз на времето имах съпротиви за чужди хора в къщи, но вече повече повече от 10 г имам дом.. помощница и не бих се отказала от тази услуга доброволно. Не е чак толкова скъпо и работата, която тя върши за 2 часа максимум, аз ще се мотая поне два дни.

Ама как така бе ? Откъде накъде ?

Преди време в една тема потребителка твърдеше, че домакинската работа струва милиони.

Значи ли, че е излъгала ?
Може и да не е, зависи. Фирмите искат много пари за услугата, смятат на квадрат и наистина е скъпо. Някои жени, които чистят също искат доста. Но повечето са с умерени цени и ако се договорите за редовен седмичен абонамент, цената е съвсем поносима. Също цената зависи и от това, което ще искате да прави помощницата.

# 203
Не е феминизъм да се бяга от
Скрит текст:
груби,незряли,алфа,неграмотни и самовлюбени мъже,с пълни джобове и празни глави.Дребнавост и наглост до безкрай.Не е феминизъм да не допускаш да те обезценяват.Това е инстинкт на самосъхранение.Ще отслабна,но може и да напълнея пак-не те привличам вече,тръгвай си!Като си решил,че искаш нещо само за месец,два и парите са ти толкова голям проблем-плати си на професионалистка.Вместо да се правите на много сериозни и отговорни,за да спечелите доверието на жената колкото да си начешете егото,не смейте след това да се изкарвате жертви.Аман от клоуни,които дори не са забавни.И гаслайтването,някъде другаде!

Сигурно не е феминизъм бягането от... (незнам, незнам Wink ), ама вие не бягате, вие ги гоните:

Цитат
-не те привличам вече,тръгвай си!

И ша ма звиняваш, малко на Аида (форумната, не персийската принцеса) заприличвам, ама праскай по една шпация след препинателните знаци, щот е нечетимо твойто...

# 204
  • Пловдив
Просто погледайте малко Наталия Кобилкина, ще си решите 99 процента от проблемите във връзките, АКО сте си избрали читав мъж (което си е трудничко).
Кобилкина има два развода и не може никакъв мъж да задъжи за повече от 2-3 години. Аз на нея мога уроци да и преподавам.

# 205
  • Обран бостан ;)
Те се обичаха неимоверно много, не наужким, истински.
Обаче, с мен греда. И такава греда, че започна да ми шета по акъла. И започна да ми пазарува, да ми извежда бебето на разходка за три часа(?!), да го връща за кърмене и пак да го извежда. Да яде, каквото му сервирам, колкото топло или студено искам, с кервиз и запръжка, да си купи дрехи!!, и да инициира ремонт вкъщи - сам той.
Е, две негови жени, ама едната - тц 😂

Всеки се разпрострира до там, където му дадат.

С жената можеш да се разведеш, с дъщерята - не.

Сефте чувам някоя да се хвали, че командва родителите си, ама човек се учи цял живот.

# 206
  • София
След като е толкова лош феминизмът и е съсипал Западния свят, защо не са тръгнали всички прецакани мъжлета към Африка и Близкия изток, където феминизъм няма, а раждаемостта е винаги в бум?

# 207
  • Обран бостан ;)
Защото все още има нормални жени. Sunglasses

# 208
Ако някоя жена взема Кобилкина насериозно, трябва да се прегледа някъде... няма такова неприятно същество като тази меркантилна женица

# 209
Не е феминизъм да се бяга от
Скрит текст:
груби,незряли,алфа,неграмотни и самовлюбени мъже,с пълни джобове и празни глави.Дребнавост и наглост до безкрай.Не е феминизъм да не допускаш да те обезценяват.Това е инстинкт на самосъхранение.Ще отслабна,но може и да напълнея пак-не те привличам вече,тръгвай си!Като си решил,че искаш нещо само за месец,два и парите са ти толкова голям проблем-плати си на професионалистка.Вместо да се правите на много сериозни и отговорни,за да спечелите доверието на жената колкото да си начешете егото,не смейте след това да се изкарвате жертви.Аман от клоуни,които дори не са забавни.И гаслайтването,някъде другаде!

Сигурно не е феминизъм бягането от... (незнам, незнам Wink ), ама вие не бягате, вие ги гоните:

Цитат
-не те привличам вече,тръгвай си!

И ша ма звиняваш, малко на Аида (форумната, не персийската принцеса) заприличвам, ама праскай по една шпация след препинателните знаци, щот е нечетимо твойто...
   Неграмотните не могат да четат,камо ли да разберат.Не та извинявам!

Общи условия

Активация на акаунт