Скъпи подаръци не желая, само детенце ще си пожелая ! ~бебеправене 625~

• 10 622
  • 317
  •   2
Отговори
# 300
Autumn24 както са ви казали и момичетата преди мен, всъщност инжекциите никак не са страшни и щом веднъж си сложиш първата ще разбереш, че не е имало за какво толкова да се притесняваш.Не е някаква философия , в ю туб има видеа с обяснения на абсолютно всички препарати - техники за разтваряне и поставяне.Истинското притеснение идва след пункцията - брой и качеството на извадените яйцеклетки , оплождане , преживяване , трансфер.Тогава емоцииите стават смесени , надеждите големи.Особено ако се разочароваш при първата стимулация (което не ти пожелавам ) но много често се случва тъй като първата е по-скоро опознавателна и много често повечето претърпяваме неуспех. Подготви се психически и за този сценарии.

# 301
  • София
Здравейте момичета!
Не съм влизала във форума от цяла вечност и някакво чувство ме накара да взема да ви проверя. Страшно много се зарадвах на розовият прашец на Ванила - гушкането е имало ефект Wink
Благодаря и на Рейв, че още ме държи там отпред с надежда.
Ако всичко беше протекло нормално при последната бременност тези дни трябваше да стане на 3 годиники малкото същество.... незнам защо някак февруари ми е един много крив... Ние го караме ако стане. Не става, и уж трябва да приема, че не става, а аз всеки месец се надявам... тъпа надежда ама какво да се прави.
Та исках да ви кажа, че ви мисля, стискам ви палци и се надявам от нагушканите още да се похвалят!

Аз имам една драма последните месеци - от 5 цикъла може би 2 са били с много сили болки от страната без тръба... ама силни ви казвам - нещо все едно се разкъсва отвътре. Няма промяна в обилност и дължина на самият цикъл, само в болката, даже бих казала, че последните месеци си се върна на стандарт 27-28 дена. Та време ми е вече да взеа да отида да видя какво се случва.

# 302
Ру, съжалявам за отрицателния тест. Може ли да споделиш какви ти бяха симптомите от Програф?

Пагане, какви са ти мутациите за които не ти е разрешен аспирин, особено в 1-вия триместър?

Шантал, по принцип има силни болки при ендометриоза, но едва ли тя боли само от едната страна. Да не е яйчник, възможно ли е яйчника да боли?

Аз след 4 години биене на инжекции разбрах от акушерката, че се бият по 30 С и о, чудо...родих се. А винаги съм ги биела под 90 С и бях цялата в синини и кръв, въпреки че си имам доста тлъстинки, но кожата ми е чувствителна.

# 303
  • Sofia
Salsera, вече със сигурност мога да кажа, че е от него. Само един ден не съм го пила и днес съм друг човек. Като цяло ми беше отпаднало, ама доста (нямам никакви грипни симптоми, а и не бях излизала сред много хора последните дни), една ужасна слабост,  моташе ми се и главата леко. Липса на всякакъв апетит (да, смъкнах и килограми и то явно видимо, понеже наще коментираха, че съм отслабнала). Болеше ме и стомаха леко и ми се гадеше. Вчера сутринта го пих и през деня пак ми беше леко зашематено, но днес вече след като не взех вечерната доза вчера и тази от сутринта, която обикновено взимах се чувствам идеално. Може да е било комбинация от многото неща, не само прографа, но знам със сигурност, че не е от Плакенила и Преднизолона понеже ги пих доста време преди това и драми с тях не бях имала.

# 304
РоУИна Simple Smile, в крайна сметка колко ембриончета останаха? Прости ако си писала и съм пропуснала. Дано следващото да е, и аз вярвам, че все едно ще се захване. Как се чувстваш, емоционално имам предвид?

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 20:08 от Firebird26

# 305
  • Sofia
Родина, в крайна сметка колко ембриончета останаха? Прости ако си писала и съм пропуснала. Дано следващото да е, и аз вярвам, че все едно ще се захване. Как се чувстваш, емоционално имам предвид?

Бяхме направили общо 5, като върнахме един 4BB и сега остават още 4 замразени (3 от тях отново 4BB и един 4AB) , не са топ качество, ама все си мисля, че все някой от тях трябва да става и в никакъв случай не съм ги отписала. Въпреки всичко съм доволна от този резултат и съм на ясно, че грейда не е от такова значение според това, което съм чела.
Иначе честно казано имах усещания, че не е станало от доста рано, понеже въпреки терапията ставите почнаха да ме болят отново и то точно около датата на очакваният цикъл, който трябваше да дойде. Това за мен си е сигурен знак, че нещо не е наред и очевидно инуномодулацията не е сработила. То вече не знам какво да правя и с тия стави. Запазила съм час за ревматолога да мислим друг вариант, че с тоя Плакенил нищо не става, дори с него и преднизолона имунологичните при Михайлова излезнаха зле. Уж затова почнахме и прографа ама явно файда нямаше и от него или ддз и аз. Общо взето имахме готовност за тези резултати и не се изненадахме.

# 306
Добро качество е това. 4 ембриона са си доста, все ще стане! Надявам се да поуспеш да закрепиш положението с имунологията. Неприятно да кажа е твърде малко.

# 307
  • На изток от Ада
Ру дано открият нещо ефикасно за ставите!

# 308
Ох като четях кой през колко време е правил стимулации, моята равносметка направо ме втрещи. За малко повече от година имам 6 стимулации и 5 трансфера. Пропуснала съм сумарно 2-3 месеца мисля, в които съм имала кофти хормони. Ами браво на клетото ми тяло и психика, че още някак кретат 🤷‍♀️ От всичко и на мен най-зле ми влияеше времето на чакане - има ли здравички на ден 3, на ден 5. И така от напрежение започнаха паник атаки. Психически определено ми беше по-трудно.

Ру, съжалявам за неуспеха и дано следващия път е твоят 🤞 Този симптом със замотаната глава може да е на хормонална основа. И аз си го имам от доста време и го свързвам с нисък естроген. В момента съм на ден 9 от изкуствената ми менопауза (като затворник си броя всеки ден) и съм точно в пика на естрогеновата липса. Доста кофти ми влияе и времето мнооого бавно тече.
Днес между другото слушах една лекция за витамин Д и казваха да му се обърне специално внимание при проблеми със ставите.

За инжекциите и аз да споделя - въпреки богатия ми бекграунд, нито 1 инжекция не съм си поставила сама Simple Smile Щом повечето от вас го правят, значи е възможно, но аз явно имам силно чувство за самосъхранение, за да си бода инжекции сама 🤣 Половинката е ангажирана и само той ги поставя, а и тъкмо така сме заедно в кюпа.

Шанталче, радвам се, че пишеш и все се надявам да е с добра новина ❤️
За болките аз съм споделяла, че съм със страшно силни (точно разкъсващи) болки при цикъл. В Турция ми откриха аденомиоза, заради която сега съм на дълго и мъчително лечение. Толкова години никой не я видя тук. Понеже от тогава чета доста за адено и ендометриоза - може би при силни болки е добре човек да мине през Калчев или Тодорови (тези имена спрягат по групите).

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 00:13 от vanesa_georg

# 309
Ти пък! Аз бих казала, че точно от инстинкт за самосъхранение не бих оставила друг да се упражнява да ми поставя инжекции, които мога да си поставя сама! Аз имах идея също половинът да ги поставя, да участва един вид, но на него не му понася дори да гледа - отива някъде в друга част на жилището и се връща като е сигурен, че съм приключила.

Проблемът с болката е, че е субективна. Аз мога да ти кажа дали ме боли, но ти не знаеш как би усетила същото ниво на болка и дали ще те боли повече, колкото или по-малко от мен. Примерно сестра ми беше диагностицирана с ендометриоза, макар че тя самата не се оплаква твърде много от цикъла - понякога боли повече, понякога по-малко, някои месеци въобще не боли. В общия случай ѝ минава от едно болкоуспокояващо. Ами то и аз съм горе долу така. Та ходих на ЯМР, там нищо не видяха. Надявам се, че нямам…

Стискам палци да помогне терапията и да имате успех. Знам, че се измъчи и ходи по какви ли не лекари. Даже ако не бъркам в някаква тема, може и в тази да е било, беше писала, че си при Сигридов и той ти обяснявал нещо за микробиома на червата, пропускливи черва и фертилитет и такива неща. Не знам какво написах, но идеята ми изрично беше, че обикновено отговорите не са така екзотични. Запомнила съм, дано не те бъркам, защото мисля, че се засегна тогава, но не е било с лошо. Просто толкова истории съм чела по форумите със скандални неща тип години наред недиагностицирана ендометриоза, не тествани ДНК фрагментации и подобни абсурди, че трудно хващам вяра на екзотичните обяснения. Със сигурност има такива случаи, абсолютно категорично, но не са толкова много колкото некадърните лекари ги изкарват.

Та така де, много приказки на нищо, но искам да кажа, че много се радвам, че се е открила причина вместо да се луташ, защото така целенасочено може да се работи за решаване на проблемите. И това е наистина МНОГО. Особено при ендометриоза и аденомиоза, доколкото съм чела, подобна терапия преди трансфер значително увеличава шансовете Simple Smile стискам палци!

# 310
Здравейте. Минавам да се разпиша със вчерашния преглед. Резултатите от изследването бяха 492 естрадиол,от което лекарката много се зарадва и каза че резултатът е супер....е хубавите новини останаха дотук,докато на вагиналния ехограф само каза и откъде дойде това чудо.... Две мънички описа ми ги като кисти според нея на маточната стена... Които евентуално при цикъл ще се изчистят или на следващ преглед може и да ги няма....понеделник пак на преглед да се види как са нещата и дали още са там...започнах прогестерон инжекции и вагинални.... ако са все още там трансфер ще се отмени ....уф

# 311
  • Sofia
Здравейте. Минавам да се разпиша със вчерашния преглед. Резултатите от изследването бяха 492 естрадиол,от което лекарката много се зарадва и каза че резултатът е супер....е хубавите новини останаха дотук,докато на вагиналния ехограф само каза и откъде дойде това чудо.... Две мънички описа ми ги като кисти според нея на маточната стена... Които евентуално при цикъл ще се изчистят или на следващ преглед може и да ги няма....понеделник пак на преглед да се види как са нещата и дали още са там...започнах прогестерон инжекции и вагинални.... ако са все още там трансфер ще се отмени ....уф
Тина, стискам палци всичко да се нареди до понеделник и да има трансфер. Успяхте ли да овладеете ситуацията със спонди? Мисля, че това е много важно,още повече, че виждам от личен опит как нищо не става, докато има флеъри.

# 312
Firebird26, благодаря ти Simple Smile
За болката съм съгласна, че е субективна. И може би точно тази мантра, повтаряна от докторите, ми изигра лоша шега. Да, зная, че някои хора не търпят и на лекичка болка, но случая при мен не е такъв. Болките при мен са буквално парализиращи, още от първия ми цикъл - не мога да се изправя, не мога да говоря, повръщам и нито едно хапче никога не ми помогна. С годините нещата малко по малко станаха по-приемливи, но не вярвам някой със същите болки да каже, че има лек дискомфорт Simple Smile
Пиша го, не за да се искарвам мъченик и герой, а защото понякога е важно докторите да ни повярват на болките, защото това променя съдби.

При Сигридов не съм била, но си работя за чревния микробиом от доста време. Съгласна съм, че рядко може такава причина да се окаже ключова, но поне по пътя станахме най-добрите версии на себе си с половинката - откъм хранене, спорт, навици.

Така е, през годините установих, че е много трудно да се бориш с невидим враг. Когато знаеш какъв е, може да не е лесно, но поне е целенасочено.

Момичета, зная, че периодично се коментира, но аз пак освен Салус не се сещам за други. Някой може ли да ми препоръча специалист по акупунктура? За Салус нямам нищо против, но зная, че се чака, а ми се върти идеята да мина няколко процедури преди трансфер, по-скоро за нервната система.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 10:18 от vanesa_georg

# 313
  • София
Значи този тип болка се появи за първи път около 6 месеца след операцията за ИМБ, после рядко - 1-2 цикъла в годината, тук последните няколко месеца е страшно.... Усещам болката някак си около разреза на секциото и малко по в дясно, интересното е, че е само в дясно. Мисля да запиша час при Милена Цолова - тя хвана ИМБ и знам,ч е разполага с апаратура, обяснява и отговаря на малоумни въпроси.

# 314
Теб те обърква това, че понеже са от страната без тръба не би следвало да има какво да те боли там ли? Ами може и да те боли нещо друго, от другата страна, а да го усещаш там.

Фън факт - не винаги мозъкът ни успява конкретно да разбере откъде идва болката. Аз имам понякога овулационни боли (придърпвания или напрежение е по-скоро) и вече неколкократно съм установявала, че не винаги ги усещам от правилната страна, или по-скоро ги усещам и от двете. Явно боли нормално, защото там има много нервни окончания, които пренасят сигналите за болка, и тези сигнали се движат по една и съща магистрала към мозъка, и като стигнат той понякога се обърква откъде точно.

Скрит текст:
Бях чела за едни сиамски близначки американки, даже някакво риалити са имали преди години, които имат общи органи от кръвта надолу, но нагоре си имат собствени стомаси, бели дробове и т.н. Та при тях ми направи впечатление, че при някои органи реално ако има болка, то я усеща “здравата” близначка, ако не бъркам при болки в корема беше така. Стана ми странно защо е така и защо това объркване го има повече при някои органи отколкото при други. Та явно става въпрос просто за нетните окончания, кое къде се намира, както и че нервните сигнали в крайна сметка често се движат по един и същи път - гръбначния мозък - и мозъкът ни не е винаги в състояние да разтълкува добре и правилно тези сигнали. И обърква откъде идва болката. Конкретно близначките си имаха чай собствени гръбнаци, та не ми стана съвсем ясно защо при тях е така, но техният случай е изключително сложен.

Освен това със сигурност знаете, че има много документирани случаи на хора с ампутирани крайници, които твърдят, че усещат болка в тях, макар че това няма как да е така. Причини са напасването на нервната система, увреждането на нервни окончания около мястото на ампутацията, както и когнитивни грешки свързани със дълбоките спомени в мозъка как се усеща болката там или какво е чувството този орган или крайник да го има.

Естествено не казвам, че не си заслужава да се провери, със сигурност отиди на лекар, но имай предвид, че и нищо да не намерят има обяснение за случващото се. Ако има нещо, по-вероятно ми се вижда да е от секциото, не от махането на тръбата…

Общи условия

Активация на акаунт