Скъпи подаръци не желая, само детенце ще си пожелая ! ~бебеправене 625~

• 8 023
  • 229
  •   7
Отговори
# 150
  • Sofia
Да, в случая аз не се изразих правилно. Просто след пункция на свеж трансфер, естествено високите прогестерони, останали от жълтите тела на фоликулите, секретират доста повече естествен прогестерон, отколкото да следиш овулация на естествен ЗЕТ цикъл, където ще има евентуално един фоликул. Иначе съм съгласна, да.

# 151
Въпрос. Това с жълтите тела след пункция е така, разбира се. Имала съм две пункции, и след двете обаче ми дойде на 7-8-9 ден. Мислила съм си, че точно заради повечето жълти тела би трябвало да имам поне нормална лутеална фаза, но не беше така. Знам, че и при много други жени така става. Някой знае ли защо? Не съм се сещала да попитам лекар досега.

# 152
Става така, защото тези жълти тела са доста повредени след пункцията, заради изсмукването. Остават части от тях, не са толкова продуктивни, колкото ако бяха 10 естествени овулации, без да е минавано с прахосмукачката пре тях. 10 изсмукани фоликула не са равни на 10 жълти тела откъм прогестерон.

# 153
Аз мога да кажа от своя опит, че при много фоликули и последващ прогеатронов препарат след пункция нивата са много високи. Предполагам, че и доста бързо спадат след спиране на приема на допълнителен препарат, но аз на 5 ден след пункция бях с прохестрон повече от 60нг/мл. Никога не съм виждала такива нива, дори и при бременност го държа по-нисък, въпреки приема на утрогестан. Така, че плюса на свежия трансфер са високите нива на прогестерон след пункцията.

# 154
  • Sofia
Аз мога да кажа от своя опит, че при много фоликули и последващ прогеатронов препарат след пункция нивата са много високи. Предполагам, че и доста бързо спадат след спиране на приема на допълнителен препарат, но аз на 5 ден след пункция бях с прохестрон повече от 60нг/мл. Никога не съм виждала такива нива, дори и при бременност го държа по-нисък, въпреки приема на утрогестан. Така, че плюса на свежия трансфер са високите нива на прогестерон след пункцията.

Точно това е една от причините да ми предлага да направим свеж трансфер. Пък каквото дойде.

# 155
Само да кажа, че свеж трансфер не се прави, ако е имало хиперстимулация ( тя не минава с вълшебна пръчка след пункцията) и тази хиперстимулация, ако има бременност ЧХГ допълнително ще я засили и може да има риск за тялото. Хиперстимулация се получава не само при много на брой фоликули, но дори и с по-малко, но високи стойности на хормоните или пък неправилно дозиран ЧХГ препарат ( както беше при мен) и щяха да ме уморят. После се възстановявах един месец, до идването на цикъла не можех да стана от леглото от болки и за 9 дни стимулация бях качила 6 кг, което не е нормално. Да, повечето момичета се възстановяват бързо, но имайте го предвид.

# 156
  • Sofia
Да, това също сме предвидили. Вчера бях на преглед, понеже искаше да ме види как съм след пункцията. Нямам течност в коремната кухина и яйчниците (или по-скоро е минимална), аз се усещам доста по-добре от дните преди пункцията, че тогава ми беше доста неприятно. Приемам достинекс, като за всеки случай ми удължи периода на прием от 10 дена на 15 и ще включим фраксипарин. Килограми не съм качвала въобще и обиколката си ми е същата от по време на стимулациите (леко ми е подут корема долу, но и яйчниците още не са спаднали, та нормално). Приемам , че щом казва, че можем да я направим и взема мерки срещу евентуална опасности, че всичко ще е наред.

# 157
А Достинекса за какво го дават? Щом не си качила кг, това е супер.

# 158
  • Sofia
А Достинекса за какво го дават? Щом не си качила кг, това е супер.

До колкото разбрах достинекса е точно срещу OHSS. Хормоните в деня на тригера бяха около 4410 PG/ml , и още тогава го изписа. Помага срещу подуване и задържане на течности в корема и блокирал пропускливостта на кръвоносните съдове. Според чата има до 50-60% шанс да намали симптоми при тежък OHSS, или въобще да ги притъпи при по-лек такъв. Подозирам, че точно затова увеличи и времето за прием за след трансфера, да не вземе ако се окаже положителен покрай ЧХГ-то да се задейства рязко.

# 159
Тирамису, разбирам те много добре, насочи енергията си към тези мъници, които имате в момента! Стискам им всичките си палци! 🍀🧡
На мен също ми е било много трудно и съм прекарвала дни наред в плач след неуспешни пункции. Ние имаме вече 3 стимулации, от които само едно единствено ембрионче и поради това, върнато на втори ден. Аз съм с един яйчник, без тръби, за мен инвитрото е единствената ми надежда за наши деца.

1 опит: 4 фоликула - 2 яйцеклетки и двете незрели, дори не ги оплождаха. Тогава изобщо не знаех, че има такива сценарии и че е възможно да се случи нещо подобно. Буквално бях като пребита наколко седмици, не знаех къде се намирам;
2 эпит: 4 фоликула - 4 яйцеклетки, 2 от тях зрели, само едната се оплоди и разви, върнаха мъника на втори ден, много лека имплантация, неуспешен опит;
3 опит: 18 фоликула - 4 яйцеклетки, като и четирите бяха зрели, но нито една не се разви след оплождането. А се бяхме подготвили, че дори ще замразяваме ембриончета...
За мен е много потискащо, когато съобщават на другите жени след пункция някакви огромни числа на извадените яйцеклетки и се чувствам като напълно неспособна 💔 Разбирам те и за средствата, като не е за подценяване и времето, и надеждите, и вярата, които инвестираме във всеки опит. Все пак, ако не вярвахме, нямаше да го правим.
За повдигане на духа и вярата мога да ти кажа, че се случва доста често дори да се прекрати стимулация, тъй като не върви добре и организмът не отговаря на медикаментите, както се очаква. Също се случва и да не се извади нищо на пункция дори от голям брой фоликули. Знам, че не те успокоява особено, но сте преодолели няколко трудни стъпки, така че това си е постижение! Поздрави тялото си за това и вярвай! Изпращам позитивна енергия на бонбончетата и се надявам на добър развой! 🙏

Включвам се с резултатите от моята първа пункция вчера: единия фоликул се беше спукал,извадиха 6. Сега се обадиха, 3 са били незрели, 1 дефектна и 2 оплодени.
Не знам защо, но съм разстроена, че половината яйцеклетки са били незрели. А сложих два тригер шота.

# 160
А, не се чувствай зле. Давам пример със себе си, 15 извадени, 13 зрели, 10 оплодени, 0 ембриона.

# 161
  • Sofia
А, не се чувствай зле. Давам пример със себе си, 15 извадени, 13 зрели, 10 оплодени, 0 ембриона.

Добре, това вече ме стресна. Има ли обяснение защо така? На какво се дължи? Как са се развивали до 3ти ден?

Ние сме с подобни бройки: 14 извадени, 13 зрели, 10 оплодени, на ден 3 и 10 все още се развиваха, като едното беше забавено. Утре ме викат за 5 дневен трансфер и ще се обадят да кажат, дали ще замразяваме. С тия статистики почвам да се чудя дали ще има и трансфер. Grinning
Макар, че от предишният ни опит щом имахме само едно и оцеля до ден 5 все си мисля, че поне за утре ще има някой.

# 162
Firebird, силно съмнителна би ми била на мен тая ембриология и хората в нея.

# 163
  • София
Леле това от първи опит ли е? Надявам се, че след това сте имали по-добър резултат.

# 164
Това беше втория, при Станулов. При първия имахме от 2 извадени яйцеклетки един ембрион (отлично качество според ембриолозите). Според него всичко било перфектно, ембриология, стимулация. Аз предполагам, че стимулацията е била твърде силна, а ембриологията е допринесла. Бях в голям шок, изключително тежко го преживях. Като ви бях писала колко ме травмира процесът, тази случка изигра голяма роля. Надявам се следващия път да са по-добре нещата. И ние сме при Чапанова вече, а Станулов ще го проклинам докато съм жива за поведението му след този резултат.

Общи условия

Активация на акаунт