Съпруга ми не желае още едно дете

• 8 472
  • 342
  •   2
Отговори
# 300
А защо реши, че ме дразни?
Подразниха ме клишетата за осиновяването, все едно ще си вземе куче от приют. А дори и за това трябва двамата да го желаят истински.
Той човека, собствено дете не иска, тя щяла да осиновява.

# 301
  • София
Всеки чете според своите виждания.
Да, посетили са терапевт след загубата и заради нейното огромно желание. Което настройва нея негативно, а не мъжа ѝ. Защото тя не успява да приеме нежеланието му, а не с цел той да приеме нейното желание

Интересно ми е колко от жалещите горкия тормозен мъж имат дългогодишни връзки.

# 302
.
Подразниха ме клишетата за осиновяването, все едно ще си вземе куче от приют. А дори и за това трябва двамата да го желаят истински.

Не знам защо те дразни осиновяването, това за кучето е грозно от жена. Тя го е предложила, за да осиновят по-голямо дете без родители и да не се грижат отново за бебе. Не виждам нищо лошо в това.

# 303
  • Бургас
Не ни дразни, даваме си мненията. Тя точно с това е започнала поста си - иска ралични гледани точки от непознати.
Върнах се да го прочета отново, ами още по-зле е според мен положението. От три години води преговори за дете, забременяла "случайно", отношенията им започнали да се влошават, в момента били приемливи...

Фивър, аз имах дългогодишен брак, 18 години с 3 деца. Което не ми попречи да го прекратя, когато за мен стана "неприемлив".

# 304
  • София
Тя може да няма яснота по въпроса с осиновяването, но няма лошо да комуникира с мъжа си подобно искане, когато тя го иска. Вече той, че надали ще поиска, много е вероятно да не. Не е писал тук, за да знаем.

Авторката никъде не пише, че бракът им е станал неприемлив.
Може би ако изобщо нямаха деца и той отказваше, да. В случая явно не е малоумна жената и търси начин да приеме. Сама дори се обвини, че в нея бил проблемът.
И е нормално мъжът да я подкрепя да вземе решение, независимо от нежеланието му. Т.е. дали-или. Това е партньорството, затова се "влачи" с нея.

# 305
.

Не знам защо те дразни осиновяването, това за кучето е грозно от жена. Тя го е предложила, за да осиновят по-голямо дете без родители и да не се грижат отново за бебе. Не виждам нищо лошо в това.

Защото осиновяването, особено на по-голямо дете е много трудна стъпка. Такива деца са с много проблеми и много трудно се гледат. Би трябвало психологът да и обясни, какво точно може да очаква. И как точно, би минал през такова нещо, човек който изначално не иска дете, дори собствено.

# 306
Това си е тяхна работа. Не сме ние да решим кой ще осиновява и кой не.

На мен ми се струва, че хората се обичат и са минали през труден период, който вероятно свършва. За мен лично търсенето на мнение от непознати (напр. форум) е последна фаза от приемане на нещо.

# 307
Интересно. Аз го интерпретирах точно наобратно, че търси одобрение на своето желание и че още не се е отказала.

# 308
  • София
За мен е пределно ясно, че авторката изживява силен емоционален дискомфорт. Може желанието й да е нужда, може нуждата да е да запълни някаква зейнала дупка, може произхода на тази празнина да е различен. Но това не променя факта, че тази жена е в криза. И нормално тази криза се отразява на брака им. Мъжът явно не желае да промени позицията си и това е негово право. Но е нереалистично да се смята, че жената ще преглътне горчивия хап и ще се събуди спокойна и щастлива на следващия ден. Както решението да се прави дете води до последствия, така и решението да не се прави също има такива. Може да се работи в посока жената да получи подкрепа и успокоение, за да може да приеме ситуацията, а може и нещата да продължат по същия начин, което вероятно ще влоши вече напрегнатата ситуация. Което от своя страна ще доведе или до нещастен брак или до раздяла. В крайна сметка, хората не са роботи просто да приемат чуждата воля по теми, които емоционално засягат и двамата, дори другият да е "в правото си".

# 309
Но е нереалистично да се смята, че жената ще преглътне горчивия хап и ще се събуди спокойна и щастлива на следващия ден.

Според мен цялото горно мнение е най-зрялото по темата. Както всички знаят, това, че нещо е правилно, и даже ти го приемаш, не те прави непременно щастлив и спокоен.

За мен лично хората ще се успокоят и ще си живеят спокойно. Има хора, които си живеят безоблачно по 20 години и един семеен въпрос им идва като гръм от ясно небе, а някои си спорят всеки ден и съответно всеки ден си решават разните въпроси. Въпрос на темперамент.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 15:25 от Beauty queen

# 310
  • София
Разбирам, посещението на психолог е с манипулативни причини и е нежелателно 😂. Не ходете!

Жената има два-три поста, вероятно й се отщя от злоба и агресия.

Грешна интерпретация по темата, манипулативна, но на ниско ниво.
По-спокойно и уравновесено трябва да се приемат мненията на околните, те също имат право на такива.

# 311
  • София
Всъщност цялата тема е интерпретация на една жена и 20-годишния й брак, основана на 3 поста с оскъдна информация.

# 312
Разбирам, посещението на психолог е с манипулативни причини и е нежелателно 😂. Не ходете!

Жената има два-три поста, вероятно й се отщя от злоба и агресия.

Грешна интерпретация по темата, манипулативна, но на ниско ниво.
По-спокойно и уравновесено трябва да се приемат мненията на околните, те също имат право на такива.

Цялата тема е интерпретации. Кои са ниски и кои високи - нито съм развеждала авторката, нито съм я съдила.

# 313
Наистина всеки чете темата според свои разбирания. Обаче СЕМЕЕН терапевт не е психолог да успокои някого, защото е преживял аборт, а е специалист при проблеми в брака! Което означава, че са го посетили именно за тази цел - караници и неразбирателства. Това е и ясно написано от авторката.

# 314
  • София
Семейният терапевт Е психолог, които помага на двойки да преодолеят житейски премеждия.
Не е просто някой, при който ходиш само при неразбирателство. Може да е всякакви събитие, касаещи една двойка. В случая е тяхното разногласие, да. Но следствие на загубата, която е причинила нейната фиксация.

Общи условия

Активация на акаунт