Боледуването на децата ни - тема 94

• 2 272
  • 137
  •   2
Отговори
# 120
I.R. бързо оздравяване ти желая!
Ти обаче прави ли на 2 и 3 ден? Чета по групите че чак тогава позитивира.

# 121
Каквото и да е било при мен вече е пневмония… Лекарката каза, че не чува почти дишането от лявата страна. Снимки, тестове и така…
П.С: След тест на 7-тия ден се видя в лабораторията много много бледа черта на грип А! 7-ми ден хора! Имайте едно на ум! Грипът не е задължително да е с над 38 температура явно

Искрено съжалявам да го прочета I.R. ЛЛ те е "изтървал" както казваме при нас. Скорошно оздравяване.

Вие знаете, че аз съм почитател/привърженик на АБ. Според лекарите, при които ходим и според моето лично мнение и наблюдения (дали из, детето или мъжът ми) до 3тия ден няма ли подобрение от симптоматичното лечение, а влошаване на състоянието изписват антибиотик и до такива усложнения не сме стигали.

На капките за нос не съм почитател. Не слагам на детето или ако слагам е в крайна нужда (Назикидс). Без антибиограма АБ капки не капя.

# 122
Успешно оздравяване, I.R, изтървали са те с това чакане при налична температура

Няма точна формула, нашият ЛЛ също не изписва антибиотични капки.
Също понякога изчаква кашлица и работата става батак, друг път избързва за застраховка.

# 123
  • София
Правих 3- дена подред след 2-ри ден, но не позитивира.
Благодаря на всички, надявам се вече всичко да се нареди

# 124
  • shumen
I.R.бързо оздравяване.С какво ще те лекуват теб?Мен по същия начин начин доки ме беше изтървала.Затова видя ли Т и гадна кашлица неповлияващи се от симптоматично лечение отивам за АБ.
Аз няма да забравя като бях с пневмония доки ме прати в болницата,а детето малко.Оставих го на нашите и той реве,и аз рева.
Емилия,и на фона на АБ сме правили пневмония.
Моя още прокашля и ръката го боли.Снощи пи Метафен Макс с 300 зора,но тази сутрин не искаше.
Аз също още прокашлям,но поне Т нямам.Нещо и ухото ме наболява и кихам днес,а пия АБ.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 10:02 от danaeka

# 125
Моя още прокашля и ръката го боли.Снощи пи Метафен Макс с 300 зора,но тази сутрин не искаше.
Аз също още прокашлям,но поне Т нямам.Нещо и ухото ме наболява и кихам днес,а пия АБ.

Бързо оздравяване на детето, Дани.

Незнам кой ден ти е от приема на Аб, но това с ухото и при мен беше след 3-тия прием, освен това, докато се почистя от секретите и хремата - 2 дни не спрях да кихам денонощно.. Днес ще ми 6-ти и това отшумя. Обаче от тая гад, която ме беше лепнала - носът и устните си на ги усещам...ужасно напукани и груби са. Но и това ще мине. Скорошно оздравяване и на теб.

# 126
  • София
I.R.бързо оздравяване.С какво ще те лекуват теб?Мен по същия начин начин доки ме беше изтървала.Затова видя ли Т и гадна кашлица неповлияващи се от симптоматично лечение отивам за АБ.
Аз няма да забравя като бях с пневмония доки ме прати в болницата,а детето малко.Оставих го на нашите и той реве,и аз рева.
Вентолин и Пулмикорт на 8 часа. Тамифлу, АЦЦ, Инозеда и витамини. В Петък пак на преглед ако не стане нищо почвам Клацид.
П.С: Нормално ли е да ми се разтреперят ръцете от Вентолина? Отминава ли това нещо?

# 127
  • shumen
Емилия,благодаря.Днес ми е 4 прием АБ на мен.И аз си мисля,че от хремата кихам.
I.R.нашето педи пневмония без АБ не лекува.
От Вентолин сироп моето дете пощурява и сърцето му се разхлопва.

# 128
  • София
Каза, че ако сега даде антибиотик ще занули левкоцитите и може да стане и по-зле и предпочита да изчака. Поне на нея и имам вяра, надявам се да се подобрят нещата до колкото е възможно до Петък пък като се налага и антибиотик ще пия

# 129
Да се даде антибиотик преди да е готова антибиограма, е често, а понякога и животоспасяващо. Имайте предвид, че лекарите знаят кои са най-честите причинители на някои заболявания, към какво са чувствителни или резистентни, и терапия до резултат е преценен и прецизиран подход. Детето ми беше с CRP 200 с приелонефрит, никой не би чакал 3 дни за микробиология на урина, директно я наляха с каквото прецениха. Оказа се, че бактерията е чувствителна и се продължи с лекарството по започнатата схема. Не казвам, че понякога не се налага смяна, но ползите/вредите са преценени. Смятам, че сме интелигентни хора тук, но не сме учили години наред като лекарите и да разсъждаваме от позицията си върху техните решения не ми се струва адекватно.
Детето ми е с обилен жълто-зелен сопол, започна да подкашля, като легне се дави в секрети - няма да й слагам назик още 3 дни, докато усложни. Слагам каквото ми е изписано.
Ако смятате, че лекарите ви прибързват или прекаляват, то явно не са точните лекари за вас. Особено за педиатрите на децата си, трябва да им имаме доверие и да ги слушаме. Ако нямаме - защо въобще си водите децата при тях?

# 130
Дъщеря ми също е била с пиелонефрит, директно на венозен АБ я включиха, казаха че няма как да се чака стерилна урина. Беше в ужасно състояние.

I.R., честно казано, са пръв път чувам пневмония да се лекува без АБ. Не съм запозната при възрастни как е, може би не е като при децата...И за какво е това Тамифлу, при положение, че тестовете са били отрицателни?

# 131
  • София
Казах по-горе, че съм с положителен тест много бледа черта от днес Simple Smile

# 132
Правих 3- дена подред след 2-ри ден, но не позитивира.
Благодаря на всички, надявам се вече всичко да се нареди

Смятай, ег*ти звяра е 😱😱😱
А какво лечение ще прилагате? На теория е вирусна пневмония, както знаем вируса не отговаря на аб лечение. Мери си сатурацията според мен.

# 133
  • София
Чакам си резултата от снимката все още, но АЦЦ, Пулмикорт, Вентолин, витамини, повече течностни и Иноседа (или Инозеда дзз).

# 134
Извинявай, да видях че си писала лечението.
Иноседа си е изопринозин на др производител.
Дано всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт