Боледуването на децата ни - тема 94

• 2 539
  • 152
  •   5
Отговори
# 135
  • София
Слава богу съмненията на лекарката не са вярни! По снимка всичко е чисто❤

# 136
Много се радвам 🎉
Браво!!

# 137
  • shumen
I.R.радвам се,че снимката е чиста.
За пилоенефрит веднага включват и при нас АБ.Аз съм с чести цистити и пиелонефрити и пия АБ.Стигала съм и до венозен.
Хоуп,нашето доки пневмония без АБ не лекува.Мисля,че и при възрастните е като при децата.

# 138
И в нас се е случвало да стане пневмония на фона на изписан антибиотик. Има ли да става, става.

# 139
Това е несериозно на 7ми ден да се пие тамифлу, а не антибиотик. Тамифлуто действа само до 48мия час, на 7ми ден няма смисъл. Да бяха пуснали едни изследвапия, црп да се види, левкоцити.

# 140
Радвам се I.R, че е чиста снимката. Чак се стреснах като прочетох за пневмония. Голям стрес ти е докарала тази лекарка. И сега инхалациите остават ли? Какво ще е лечението? Зле ли се чувстваш още? Пускай кръвни, ако не си.

Аз не видях да е изписано Тамифлу Thinking

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 14:30 от Барбалена

# 141
Ваня, не си много права. Т@мифлу действа най-добре първите 48 часа, но после може да омекоти нещата. Доста хора казват, че им помага, макар да са почнали по-късно.
Аз не мога да разбера защо 3 дни тестовете са били отрицателни. Тестовете ли са ненадеждни, самият грип ли не е бил достатъчно наситен? Изключително странно.

Бързо оздравяване, I.R., радвам се, че и пневмония е изключена.

# 142
Потвърждавам за Тамифлуто. Първият път пих края на 3тия ден и веднага започна подобрение. Дори се усети рязко 2 3 часа след първия прием. Естествено при всеки човек е различно

# 143
Подозирам, че тестовете не са добри.

# 144
  • shumen
Според мен тестовете не са читави.
И аз мисля,че ако още си зле и вдигаш Т си за АБ.
Ваня,как са децата?
Моя днес по-малко кашля.Снощи обаче доста кашля след сиропа и си мисля дали не го разкашля той повече.И ръката го боли,а не иска да пие нито Нурофен,нито Метафен.Мен пък ухото ме боли,а пия АБ.Иначе кашлицата ми намаля и Т не съм вдигала днес.

# 145
  • София
Това е несериозно на 7ми ден да се пие тамифлу, а не антибиотик. Тамифлуто действа само до 48мия час, на 7ми ден няма смисъл. Да бяха пуснали едни изследвапия, црп да се види, левкоцити.
Несериозно е да не си вярвам на лекаря! Ако се наложи ще изпише… вече казах

# 146
Моят грип преди две години така и не излези на тест в болницата, но нямаше какво друго да е, рязко вдигане на температура. Тогава личната държеше да изчакам с АБ защото ще ми натовари черният дроб, а е вирусно, но понеже идваха няколко почивни дни и настоях за рецепта. Оказа се грешният Аб, последваха 13 дни температура и въпреки кръвни (ЦРП беше 7) и снимка, които показваха вирусна пневмония се заядох с лекарите и казах, че не си тръгвам от болницата докато не ми пуснат антибиотик, та накрая склониха и още след 2-3 часа свалих температурата. Аз обаче не бях боледувала така, а и не бях имала кашлица над 25 години та знаех, че съм за АБ.
I.R ти си познаваш тялото предполагам, бързо оздравяване!

# 147
Удължават карантината при нас с още десет дни, луда работа. Ще се хванем за зелено, ако изскочи и друг  с варицела от контактно ходещите деца...

# 148
Днес пак ходихме на лекар, каза че не е инфекциозно според него, ама и той не знае какво е. Пусна кръвна картина и црп, утре ще ходим да я боцнат.
По отношение довериото в лекарите винаги имам едно на ум. Често лечението на личните лекари са основани на догадки. Винаги имам едно на ум. И не е да ходя да обикалям за второ мнение, никога не го правя.
Грипа може да вдига и седмица температура, та не е изключено и личната да е права, не се знае.
Дани, не му давай сироп.

# 149
  • shumen
Ваня,тази вечер не му дадох сироп и почти не е кашлял.Чета му листовката на този сироп Аста 15 и уж го дават и за имунитет.
Интересното е,че и аз пия Аста 15,но таблетки и не ме разкашлят.
Ти записа ли децата при нов лекар?
Аз също имам едно наум в доверието на лекарите.При нас в спешния винаги се презастраховат и изписват АБ.На второ мнение също не ходя.

Общи условия

Активация на акаунт