Тема Табу - за отношението, подкрепата и очакванията

• 3 963
  • 134
  •   2
Отговори
# 105
Макар да продължава да подминава темата за това чие е жилището.
Чие е жилището, няма никакво значение дали да се разделят.
Има значение само технически как ще се разделят - кой ще се изнесе, има ли къде да отиде веднага. Ако няма, колко време ще остане, докато търси квартира.
Ако са под наем, кой ще остане в тази квартира? В България могат да се изнесат почти веднага, но в чужбина имат обвързващи договори (за минимум година) и при раздяла остава въпросът какво правят до изтичане на наема - ще живеят заедно като братче и сестриче. Или единият се изнася и прецаква другия да плаща по-висок наем. Или изнеслият се ще плаща 2 наема, а ако не иска имат ли основания да си търсят парите със съдебно дело.
Имам дъщеря на същата възраст и като включим най-близките й приятелки, сменящи различни държави в Европа все на квартира, имам чувството, че аз ще стана специалист по темата.
Дори днес възникна поредният казус с приятелка, естествено няма да го разказвам. Но нашите деца звънят на родителите за съвети. На мен ми стана жал за авторката, щом пише тук, няма близки в реалността, на които да разчита за съвет и помощ.

# 106
  • София
Има значение. Тя хем го описва като пълен отврат, хем стои. И за любов не прочетох да има. Пък стои.
Или няма къде да отиде, или я е страх да го изгони.
С това поведение от него надали и толкова лесно ще мине раздялата.

# 107
Каза, че има къде да отиде.

# 108
  • София
Да, но не каза защо още седи.
Цяла година при това.

# 109
Понякога на човек му трябва тласък. Иначе си кара ей така.
Аз съм си приказвала с хора, живели дълго с някого, ей така, по навик или защото не вярват, че има нещо по-добро.
Този тласък може да бъде, някое житейско събитие. Хората са различни. Повечето не ходят в джоба с наръчник за справяне с проблеми.
На мен винаги ми е помагало нещо, което в младостта си мислех за недостатък и то е, но не винаги. Много съм избухлива. Grinning
Да не говорим, как озверявам, когато съм гладна. Представям си да се прибера в 7 гладна и изморена и да го видя да се мърляви пред телевизора и да чака.

# 110
Седи, защото я е сварил. Не се борела за връзката им. Под връзка явно разбира някоя да го гледа, както майка му го е гледала, когато е бил на 3. Девойката, да чете и да си опича акъла. Или се примирява и се оставя да я мачкат или се спасява. Цял живот е пред нея, време и е да се забавлява, да работи и да учи, а не да отглежда голям човек.

# 111

Да не говорим, как озверявам, когато съм гладна. Представям си да се прибера в 7 гладна и изморена и да го видя да се мърляви пред телевизора и да чака.

Заслужава минимум едно яко конско.
После следващите дни да си правиш храна само за себе си.
Той да си прави сам, както и всичко останало.
Ако не стопли и няма промяна - ясна е работата.
Щом единия си позволява  такова поведение и другия може да отвърне със същото.

# 112
  • София
Малко повече самоуважение трябва да се прояви.
Аз бих напуснала незабавно.
Изобщо не бих си правила труда да обяснявам, превъзпитавам, намеквам и прочее.
И защо си причиняват семеен живот някои млади дами, без да са семейни, аз също не разбирам.
Аз едвам се пренесох дни преди да родя с триста зора.

# 113
  • Paris, France
Не завися нито финансово, нито емоционално от въпросния човек. Издържам се изцяло сама. На въпросите "защо съм още там с него" и подобни, ще кажа, че човек опознава някой, когато се сблъска с такива "проблеми". И не, не ми пречи да си събера багажа , ще го направя.
"Издържам се изцяло сама" е разтегливо понятие. Доста хора те питаха, някои няколко пъти, чие е жилището. В големите столици наемите са умопомрачаващи и много хора не могат да си позволят да наемат квартира сами. Ако живеете в негово жилище и той плаща ток, газ, парно, топла вода и останалите режийни, може да си мисли, че си делите разходите. Може даже да се окаже, че той влага повече от тебе.

Хубаво ще си събереш багажа, но къде ще идеш с тоя багаж? Седни с лист и молив и в две колони напиши разходите, които имаш с него и тези които имаше преди да се съберете, като ползваш сегашните цени. Ако сте на квартира (в което силно се съмнявам) сложи и неустойките, които ще трябва да плащаш ако напуснеш по-рано. Виж кое ти е по-евтино и действай! Не пишеш да си влюбена, та емоционалната цена от напускането няма да е висока.

И защо си причиняват семеен живот някои млади дами, без да са семейни, аз също не разбирам.
Защото нямат собствено жилище в населеното място, нямат възможност да живеят у родители или роднини, не могат или не искат да плащат наем, а нямат друга възможност да се нанесат някъде другаде безплатно. В малките градчета е рядкост, но в големите столици е често срещано явление. Има и такива мъже. Някои ги разбирам и даже имам приятелки, които са живяха известно време така.

# 114
  • София
Отдавна младите хора живеят в споделени жилища.
Голям апартамент, делят си го няколко девойки в подобна конфигурация- работят, учат и се забавляват.

# 115
В големите столици и заплатите са по-високи. Щом работиш, можеш да си позволиш наем за някое студио в краен квартал в София. Всичките ми състуденти работеха докато учеха и почти всички бяха под наем на собствена издръжка. За щастие все още не сме стигнали цени за наеми като в другите европейски страни. Въпреки, че като работех в чужбина пре спокойно можех сама да си плащам наема, а бях на 20.
И какво сте се хванали за това чие е жилището? Делят разходите,нали, значи тя не му е длъжна да му слугува.

# 116
  • Paris, France
Не сме се хванали ние за жилището. Тя се е хванала и не се изнася, въпреки че ясно вижда, че с мъжа не живеят в хармония.

Наемът е част от разходите и може да е половин заплата, цяла, че и повече. Естествено, че е постижимо да живее сама в студио в краен квартал и даже в центъра, но тогава ще трябва да се лиши от друго, като пак ще пазарува, готви и чисти, макар и само за себе си.

Живяла съм и сама, и с мъже, като винаги готвех аз. Часовете, които отделях за домакинстване и готвене бяха едни и същи, независимо сама ли съм или с мъж. Мъжете участваха с друго. След поява на дете е различно, разбира се.

Няма лошо да не домакинства и да не готви, нито в обратното. Лошото е да е недоволна и тогава е по-добре да си тръгне. Трябва да си изясни защо още седи. Аз не бих.

# 117

Това за светъл пример ли го даваш? Да се забременим и може преди раждането да се съберем да живеем заедно.

# 118
  • София

Това за светъл пример ли го даваш? Да се забременим и може преди раждането да се съберем да живеем заедно.
Пример изобщо не давам, казвам, че не бих живяла семеен живот с мъж, с който не съм семейство.
Предпочитах да живея с приятелките ми и се чувствахме великолепно.
И смятам, че един мъж, за да заслужи да живея с него, трябва доста да се постарае.
Иначе как живеят останалите не ме интересува.
Важното е да се знае, че ако се пренесеш при него не навреме и поемеш домакинството и си заживеете като семейство, съвсем различно се конфигурираш по отношение на собствента си ценност в очите на мъжа на своя живот.

# 119
Доста жени са семейство с мъжете си много преди да родят.

Немного отдавна имаше тема, в която двамата млади живееха всеки с родителите си, въпреки че беше бременно момичето. Сигурно заради самоуважението.

Общи условия

Активация на акаунт