Тема Табу - за отношението, подкрепата и очакванията

• 4 101
  • 136
  •   3
Отговори
# 120
  • Paris, France
Аз мисля, че Azzy е живяла с мъжа си, оженили са се, но не си е пренесла целия багаж при него и това се е случило малко преди да роди. Не виждам проблем. И ние така живяхме известно време и мъжът ми даже и не си помисли да мести и четвърт от багажа си. То и този, с който дойде си го биваше
През първата бременност даже не живеехме постоянно заедно, защото мъжът ми пътуваше в дълги командировки по проекти.

Все повече двойки създават общо дете, но всеки си живее на къщата или при родителите. В нашия блок има поне 5-6 такива.

Няма общовалидно правило. Както се разберат.

# 121
  • София
Доста жени са семейство с мъжете си много преди да родят.
Знам.
Но аз отчитам за грешка съвместното съжителство и домакинстване на семейни начала на ранен етап от отношенията.

# 122
На мен ми звучи многократно по-кофти това със съжителството в късен етап на отношенията преди раждане. Все едно някой е заплодил някоя, без да иска, и от немай къде я прибира преди раждането.

# 123
Аз мисля, че Azzy е живяла с мъжа си, оженили са се, но не си е пренесла целия багаж при него и това се е случило малко преди да роди. Не виждам проблем. И ние така живяхме известно време и мъжът ми даже и не си помисли да мести и четвърт от багажа си. То и този, с който дойде си го биваше
През първата бременност даже не живеехме постоянно заедно, защото мъжът ми пътуваше в дълги командировки по проекти.

Все повече двойки създават общо дете, но всеки си живее на къщата или при родителите. В нашия блок има поне 5-6 такива.

Няма общовалидно правило. Както се разберат.
Как така са се оженили и тя си останала да живее при приятелката си, че и бременна, а пък друг просто го мързяло да си пренесе багажа? Сори, ама това са тотално тъжни разсъждения.
Съвместното съжителство преди да създадеш деца е от изключителна важност. Най-малкото, след като мине първоначалната тръпка, да имаш време да прецениш дали този човек има необходимата за теб адекватност да бъде твой дългосрочен партньор и родител на децата ти.
Или е мега яко с бебе на 5 дена да осъзнаеш, че той без 3 ракии не си ляга и това ще е всяка вечер, няма делник няма празник (е, на празник направо х3)?

# 124
Ако не искат деца какво, всеки у тях до пенсия?

# 125
Знам.
Но аз отчитам за грешка съвместното съжителство и домакинстване на семейни начала на ранен етап от отношенията.
Една година са заедно, не е малко, за да заживеят заедно. А и домакинсктването трябва да е от двамата без значение дали са семейство или още гадженца. Не разбирам мисленето на масовата българка: да дели сметки и да му готви и чисти, защото без него пак щяла да готви и чисти. Явно и авторката не го разбира и не го одобрява. Нормално! По-добре да не се мъчи.
При двама домакините задължения са си двойни, каквото и да си говорим.

# 126
  • Paris, France
Знам.
Една година са заедно, не е малко, за да заживеят заедно. А и домакинсктването трябва да е от двамата без значение дали са семейство или още гадженца. Не разбирам мисленето на масовата българка: да дели сметки и да му готви и чисти, защото без него пак щяла да готви и чисти. Явно и авторката не го разбира и не го одобрява. Нормално! По-добре да не се мъчи.
При двама домакините задължения са си двойни, каквото и да си говорим.
Авторката не го разбира, не го одобрява, но седи. А масовата българка рядко дели сметки. Като бях млада, мнозинството гледаше да се настани при някой битово осигурен, а техните пари да са си за тях. Даже и пенсионерките така правеха в чужбина и ми даваха акъл да си намеря и аз някой такъв.

Azzy е права да не се заживява бързо с нов мъж и да не се поема домакинството в началото. Все пак и без нас са се оправяли тези мъже преди да ни срещнат. Ако жената държи на сключване на брак, няма смисъл да се набутва да живее при мъжа, защото му става удобна и сключвайки брак той нищо в повече няма да получи. А трите ракии се виждат още при първия уикенд заедно.

За съжаление позна2ам не малко готвили, чистили, домакинстване с десетилетия жени, които накрая останаха сами и без деца след като бяха делили разходи с десетилетия.

# 127
Освен това авторката е студентка и сигурно има право на общежитие. А в България наемът е минимален и парите за консумативите са малко.
Може да се окаже, че й е по-евтино на общежитие отколкото да дели 50 на 50 в апартамент.
И споделеното съжителство е по-добро. Наемът е по-поносим и ще слугува само на себе си.

# 128
  • Paris, France
Общежитието, по спомени, беше за студенти, които учат редовно и пак не всички се класираха. Тя работи на пълен работен ден и вероятно учи задочно. В блока на майка и около нея живеят много студенти, на квартира. Някои цялото студентство изкарват на квартира.

Тя вероятно вече е опитала да се класира за общежитие.

# 129
Като иска да си запази достойнството ще си намери решения.
 Откровен разговор, желание за промяна и разбиране или липсата му и решава.
 Както се казва , ни дете, ни коте, лесно  е така,  една душа.
 Във фб се появяват обяви за споделени квартири, наети, със свободна стая ,поне делене на разходи и участие  е честно и без седнали на дивана ти.

# 130
А трите ракии се виждат още при първия уикенд заедно.

То и други неща би трябвало да е видяла Grinning
Ама бавно вижда, бавно, цяла година и сега вече прогледнала.

# 131
Е, добре че е прогледнала след първата година, а не след не знам колко брак, 3 деца и мъж който ходи сам по екзотични дестинации.

# 132
Здравейте,

доста съм объркана напоследък,
поради което искам да чуя и други гледни точки.

На 24г.съм.
Живея с човек до себе си от година. Натоварва ме фактът,че съм длъжна да се грижа за всичко - пазаруване, готвене ,чистене-тук ще подчертая, че от време на време и той се включва в пускането на една прахосмукачко,но при удобен момент ми го натяква.
Работя в напрегната среда - бизнес комуникация с клиенти, тези които работят в тази среда биха рабрали какво е чувството след работен ден. Дразни се,че понякога (не системно), се налага да отговоря по телефона след работния ден. Пита ме въпроси от сорта "Ти нямаш ли работно време?" Искам да кажа, че човекът се прибира в 16:00ч следобед от работа , и дори личи,че се дразни ако го изпратя до магазина за някой продукт. Аз се прибирам не по-рано от 18:30/19:00ч. Отделно следвам висше образование, отделно изучавам и език, и просто като се сблъскам с целия този битовизъм,учене и работа..адски много се натоварвам. Той постоянно намира кусури за нещо, а в същото време една чаша не може да измие, иначе е перфекционист.
Държи всичко да е под конец и по негов вкус. При всички положения домът ни е подреден, просто имам чувството, че той държи аз да съм от "желязо". Когато му кажа, че съм изморена или изявя недоволство, отговорът му е " всички хора така живеят, това е във всеки един дом, това е животът"- та дори и караниците. Били нормани  и разни подобни. Отказва да погледне друга гледна точка и да възприеме друго мнение  по каквато и да било тема.

Благодаря на отзовалите се.
Потресаващо. Защо си губиш младостта така? На тази възраст не ти трябва да живееш с мъж, а да имаш повече приятелки. И само ще ти кажа, че аз като се върна от работа в толкова часа мъжа ми вече е сложил храна, въпреки че се прибира 20 мин преди мен, направил е чай и ме разтрива всяка вечер, защото съм уморена. И чистене, пазаруване, готвене, всичко правим заедно. Не допускай да ти втълпява, че това е животът, да с него и по-лош ще става. Представи си да имате дете, ти ще имаш още хиляди ангажименти, а той след 10 г може и да те зареже, защото вече нямаш сили за секс и спорт. Осъзнай се малко и се погрижи за себе си.

# 133
Авторке, много просто упражнение - как да разберем дали сме щастливи, живеейки с партньора или не? Как се прибираш вкъщи, и как се събуждаш сутрин? Ако човекът те подкрепя и ти помага, ще се прибираш щастлива и ще се събуждаш заредена и, обратното. Така както си го описала, попадаш във втората категория.
Запомни - не всички хора/мъже/ са такива, баща му е такъв към майка му и, ти да видиш, той следва/копира модела на баща си, с който е закърмен. Затова, какви са родителите на партньора е от ОГРОМНО значение. Не напразно, когато имаме сериозни намерения към някого, е добра идея да се запознаем с родителите - това ни е поглед в бъдещето Wink

# 134
Аз партньорство тук не виждам.
Тя работи до късно, участва финансово, учи за висше образование, учи чужд език, домакинства и ѝ се държи сметка защо е изморена и защо не се бори за някаква връзка.
Той се прибира рано, не разбрах да прави каквото и да е, живее в наследствено жилище (някак не си го представям да изплаща ипотека) и ѝ държи сметка защо е изморена и защо не се бори за някаква връзка.
Къде е връзката тук, не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт