Тема Табу - за отношението, подкрепата и очакванията

• 4 678
  • 138
  •   1
Отговори
# 135
  • София /Абсурдистан
Момиче, пропиляваш си най-хубавите години с този селяк.

# 136
  • София
katiABV, предлагаш на 24 годишна жена да се откаже от кариера и обучение за да слугува на някакъв? Сериозно ли?
А по отношение на домашната помощница, да я наеме този, който не пипва у дома и чака да бъде гледан като малко дете. Да си плаща като има претенции. Той, а не тя.

Нищо не предлагам, само "разбивам" възможностите. Какво и защо ще избере, тя ще реши.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 23:29 от katiABV

# 137
Щом седи при него, значи има интерес. Пропуснала е да напише какъв точно.Blush

# 138
Щом седи при него, значи има интерес. Пропуснала е да напише какъв точно.Blush
Както казаха и другите, даже и да няма финансова зависимост, може и да е развила емоционална такава...
Може, наивно и инатливо, да вярва, че той ще се промени/че тя ще успее да го промени т.е., подсъзнателно, да е приела ролята на негова майка, което никога не свършва добре!
Авторе, разбери - хората НЕ се променят, не и на такова дълбоко ниво - пак казвам, той е ЗАКЪРМЕН с този модел, в продължение на години, особено в първите 7 от живота си, не ти, никой няма да успее да го промени, давам ти пример: Когато моята баба видя правнучето си за първи път и разбирайки, че с жена ми си го гледаме сами и че грижите по детето, както и домакинските задължения, ги правим и двамата, много се изуми - каза, че дядо ми никога не й е помагал и тя е движила домакинството/гледала децата, което за 60-те години на миналия век, особено в по-малките населени места, е било нещо общоприето. Но, не сме 60-та година, светът се променя, хората сме много по-информирани, да не говорим, че има толкова много удобства, откъм технологий, които тогава ги е нямало, които правят домакинството, че даже и гледането на бебе, в пъти по-лесно! И, познай - баба ми така и не се е реализирала, жертвала е амбициите си за кариера, за да се отдаде на семейството си. Вече, ти какво ще избереш и как ще балансираш, от теб зависи. Не може, мъжа да се прибере в 16:00 часа, а ти в 19:00, и да очаква от теб да направиш всичко. Ние, даже и преди бебето, сме имали случаи, в които жена ми е работила до 21:00 часа, прибирала се е в 22+, как мислиш - ще я чакам да наготви и да ядем в 00-01? А тогава имахме и куче, да я чакам и кучето да разходи ( то не че ще я дочака Simple Smile ). Това "същество", с което си се хванала и седиш, по собствено желание, няма човещина, може да има много други хубави качества, но липсата на емпатия е тревожна!

Общи условия

Активация на акаунт