❄️💕 Януарска радост 2026-та година 💕❄️Тема - 5

• 3 932
  • 180
  •   2
Отговори
# 15
Към дамите с недоносени бебчета, давате ли адаптираноо мляко за недоносени и докога вашия педиатър ви препоръчва да продължите. Мойте са на Фризолак и уж се дава до достигане на 3.5кг но лекарката иска да им го давам поне още 2 месеца. А много ми се иска да го смениме вече защото едвам го откривам по аптеките.

# 16
  • Бургас
Кико е недоносен и беше в кувьоз (роден с 35г.с) но се роди 2800 и не съм давала мляко за недоносени. Не са ми и казвали, скоро научих за този тип млека. Той е основно на кърма и дохранвам с Аптамил Пронутра. Или го давам директно 100мл и при нужда правя още 30мл, което е много рядко 😀 често и хвърлям неизядено мляко

# 17
  • Sofia
Аз дохранвам госпожицата с НАН Про стъпка 2 за недоносени, не го изтеглиха от мрежата /засега/. Нямат 3.5 кг., тази седмица вероятно ще ходим на консултация. Господинът си е изцяло на кърма.
Също едвам открих три кутии, отворила съм втората и се надявам да го сменим, че изпражненията на двамата са различни. Неговите са цвят охра, нейните са маслено зелено. Въпреки красивото описание и двата варианта смърдят ужасно 😁

# 18
  • Бургас
А как смятате изядените мл? Малко се обърках вече 😀 На Аптамил, например, пише в 90мл вода да се сложат 3 лъжици АМ. Така стават 100мл готово мляко. И детето 90 или 100 изяжда?

# 19
А как смятате изядените мл? Малко се обърках вече 😀 На Аптамил, например, пише в 90мл вода да се сложат 3 лъжици АМ. Така стават 100мл готово мляко. И детето 90 или 100 изяжда?
И аз това се чудя

# 20
Моят е на Фризолак АС защото имаше обрив първите дни и му го дадоха за всеки случай. Не сме давали за недоносени, защото той е предимно на кърма и качва много добре. Но и аз трудно го откривам. Поръчахме три кутии от озон последният път, защото ни писна да обикаляме аптеките.

Относно мл - на мен ми казаха, че трябва да яде 90, дори и да е 100 след слагане на сухото мляко.

# 21
Самуил се роди 2480 и започнахме с Нан 2 етап и след ситуацията с токсина, който откриха го спряхме. Сега е на Aptamil Premature и е ужас с изхождането, давам му сироп Лактулоза, за да може поне веднъж на ден да се изходи и то е с много напъване и плач. В петък сме при педиатъра и се надявам да е качил 3500 и да се спасим от това ужасно мляко. На моя позната бебето е на Aptamil AR и същата ситуация с изхождането. Тук вече е въпроса с какво да го сменя, чудя се между Лактана Био и Хип Комфорт.

Имам две не отваряни кутии Aptamil Premature ако на някой му понася това мляко, нека ми пише.

# 22
Мойте се редуват ту на единя са зелени, ту на другия и не мога да разбера на какво се дължи, някъде четох че можело и от коликите да е. Докато бяха на смесено хранене нямахме такива проблеми, откакто минаха само на адаптирано мляко се получи.
За милилитрите, на мен ми обясниха в неанотологията  че се гледа колко е водата а не готовото мляко.
А за онлайн поръчките, поръчах от Гален 4 кутий докато дойдат ми се наложи два пъти да издирвам по аптеките, когато поръчам някаква ненужна глупост идва за два дни, но явно нещо като ми е важно не бързат 😆

# 23
На мен ми казаха, че зелените изпражнения са от много силни колики. Може да има и бели топченца в тях.

# 24
  • Sofia
На мен ми казаха, че зелените изпражнения са от много силни колики. Може да има и бели топченца в тях.
Точно такива са, имам ги снимани. В охрата също има такива бели топченца. И двамата пръхтят след ядене стабилно, но при девойката явно е по-сложно.
Нашата педиатърка като ѝ писах на Нестле, тя ми препоръча Хип Комбиотик 1

# 25
Аз го хранех с Хипп Комбиотик ХА, обаче имаше зверски газове и плачене след всяко ядене, и го смених с baby bio

# 26
Момичета, в родилното ни даваха кетонал сашета за обезболяване. Забравих обаче да попитам дали е съвместим с кърменето. Предполагам, че след като там ни го дават, няма драма с кърменето и е ок за бебето 🤨, защото вече 6 ден след раждането (нормално) конците много ме опъват.

# 27
https://www.e-lactation.com/en/
Тук може да проверявате кои лекарства са съвместими с кърменето.

# 28
За кетонала се съмнявам да е съвместим с кърменето. На мен ми даваха свещички волтерен. Опитайте с тях

# 29
И кетонал, и волтарен са нестероидни противовъзпалителни. Ако едното е съвместимо и другото ще е. Като цяло доста малко масови over the counter лекарства не са съвместими с кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт