❄💕 Януарска радост 2026-та година 💕❄Тема - 5

• 4 408
  • 196
  •   1
Отговори
# 90
Памперс нямат грешка. С баткото заложихме на тях, сега пак.
Относно коликите - този Лефакс хич не го харесвам. На голямото дете хич не му помогна, а само го запече.
И въпрос към всички - вие кога почнахте да давате нещо против колики? Аз имам съмнение, че моето бебе има рефлукс и смятам да го водя на доктор 🤔

Честито на ms_97 и skupocenna!
Прекрасни рожби, бързо и безпроблемно възстановяване ви пожелавам момичета!

А имам въпрос към другите мами. Какви пелени използвате? Ние взехме на huggies, по препоръка, не били пропускали ама не е баш така. Като цяло съм си взела за многократна употреба, пробвахме ги и тях, но Дарин трябва още малко да порасне, за да е по удобно. Та, за момента търся нещо, което да не ми се налага на всеки 3-4 часа да мятам за пране.

# 91
На нас още от изписването ни дадоха Био Амика, но при нас имах чувството че само влошаваше нещата и ги спряхме. Сега давам само чайченот копър по няколко милилитра между храненията.

# 92
  • Sofia
Теодора, Йоана, Кристияна, супер, три девойки януарчета и едно избързало февруарче. Добре сте дошли на този свят, да сте здрави и да радвате мама и тати.
Относно пелените, аз съм твърдо за Памперс. Още с баткото преди 100 години го установих, въпреки че тогава нямаше толкова разновидности. Сега се бях сдобила с подаръци от изложенията, които посетих, с Пуфис, Хъджис и още едни. Еми най-добри са си Памперс.
За коликите, момченцето получава повече, страда мъжки и проплаква отвреме навреме, а девойката има по-рядко такива, но пък и не ака толкова често. Младежът е само на кърма, а на каката давам АМ и кърма, когато успея да изцеда. Ползвам Лефакс, но не виждам ефект. Опитах с Нанибел /пак от изложение/, не намирам разлика. Имам чувство, че като не им давам нищо, са по-добре.

# 93
Оххх темата за запека ми е болна в момента, В болницата всичко беше наред, но 5 дена след изписването се почна. Ние сме с Аптамил, добавих Комфорт към него- без ефект, пт 2 дена педиатъра каза да добавя Фризовом - пак без ефект. Смених биогаята с Омнибиотик Панда, вчера правих клизма, а днес след 24 часа отново мъки най накрая имаше ефект и то според мен заради масажите. Аз на своя глава реших да сменям АМ, защото май Аптамила много запичал 🤷♀

# 94
И аз забелязах същото за Аптамила и от други мами получавам същите мнения. На нас ни казаха да видим как ще е една седмица и ако не стане с него ще ни изпишат по здравна каса хидролози рано, единствено ме притеснява че то е при непоносимост към лактоза, а той няма такава. Би ли споделила с какво мляко сте сега и как е положението? Аз четох добри неща за Лактана Био и Хип, но педиатъра смята че от тях ще е по-зле
Оххх темата за запека ми е болна в момента, В болницата всичко беше наред, но 5 дена след изписването се почна. Ние сме с Аптамил, добавих Комфорт към него- без ефект, пт 2 дена педиатъра каза да добавя Фризовом - пак без ефект. Смених биогаята с Омнибиотик Панда, вчера правих клизма, а днес след 24 часа отново мъки най накрая имаше ефект и то според мен заради масажите. Аз на своя глава реших да сменям АМ, защото май Аптамила много запичал 🤷♀

# 95
Lilly, не мога да направя сравнение с натурално естествено раждане и индуцирано такова. Аз само второто съм имала 😅

За самото раждане няма да разказвам много- всичко което можеше да се обърка, се обърка ПО МОЯ ВИНА. И съм благодарна на екипът, който ме изражда, че направиха каквото трябва, за да ми е живо и здраво детето. Аз се паникьосах, не съдействах и общо взето освен да рева друго не свърших в тая родилна зала.

Даже не посмях да питам колко шева имам, защото аз съм си виновна колкото и да са.

За памперсите ние сме се спряли на Woopies и Eco Boom, но нямам мнения все още. Взехме ги защото са с изцяло натурални материали.

# 96
Точно Лактана Био краве млякото взех, засега не е мкого успешен прехода, върна почти цялото мляко 🤷♀ Утре пак ще я пробвам. Но е много зле вкъщи колики +запек направо е кошмар 🤦♀🤦♀🤦♀

И аз забелязах същото за Аптамила и от други мами получавам същите мнения. На нас ни казаха да видим как ще е една седмица и ако не стане с него ще ни изпишат по здравна каса хидролози рано, единствено ме притеснява че то е при непоносимост към лактоза, а той няма такава. Би ли споделила с какво мляко сте сега и как е положението? Аз четох добри неща за Лактана Био и Хип, но педиатъра смята че от тях ще е по-зле

# 97
Памперс нямат грешка. С баткото заложихме на тях, сега пак.
Относно коликите - този Лефакс хич не го харесвам. На голямото дете хич не му помогна, а само го запече.
И въпрос към всички - вие кога почнахте да давате нещо против колики? Аз имам съмнение, че моето бебе има рефлукс и смятам да го водя на доктор 🤔

Честито на ms_97 и skupocenna!
Прекрасни рожби, бързо и безпроблемно възстановяване ви пожелавам момичета!

А имам въпрос към другите мами. Какви пелени използвате? Ние взехме на huggies, по препоръка, не били пропускали ама не е баш така. Като цяло съм си взела за многократна употреба, пробвахме ги и тях, но Дарин трябва още малко да порасне, за да е по удобно. Та, за момента търся нещо, което да не ми се налага на всеки 3-4 часа да мятам за пране.

Аз започнах да давам още като се прибрахме от болницата, то беше един плач, едно гърчене, пукане на червата, не спане … толкова ми е жал. Купих сигурно 3 различни вида капки за няколко часа

# 98
Момичета имам малък казус. Вчера сутринта към 10 ни събраха с бебето и казаха, че е повърнала малко, което не знаех, че е притеснително и да я наблюдавам. Цяла вечер сме се кърмили и сменяли наакани памперси като гледам да давам и по малко адаптирано мляко, за да си наддава и да ни изпишат навреме. Сега ми повърна кърма, мисля че всичката, която е приела, защото не беше малко и се притесних. Едната неонатоложка в Щерев вчера беше едва ли не разочарована, че изследванията на бебето са добре и няма да ѝ слагат антибиотик..накрая ме видя в коридора и каза "Ами сигурно ще се получат нещата при вас"?!?
Отделно адаптираното мляко не знам какво е, май фризолак, но въобще не го харесва, бута шишето и чака само да ѝ подам гърда, после започват газове след него и моментално изхождане.
Хем ме радва, че реално видях нагледно, че приема кърма, хем много се притесних какво ще кажат за един път повърнато.

# 99
Момичета имам малък казус. Вчера сутринта към 10 ни събраха с бебето и казаха, че е повърнала малко, което не знаех, че е притеснително и да я наблюдавам. Цяла вечер сме се кърмили и сменяли наакани памперси като гледам да давам и по малко адаптирано мляко, за да си наддава и да ни изпишат навреме. Сега ми повърна кърма, мисля че всичката, която е приела, защото не беше малко и се притесних. Едната неонатоложка в Щерев вчера беше едва ли не разочарована, че изследванията на бебето са добре и няма да ѝ слагат антибиотик..накрая ме видя в коридора и каза "Ами сигурно ще се получат нещата при вас"?!?
Отделно адаптираното мляко не знам какво е, май фризолак, но въобще не го харесва, бута шишето и чака само да ѝ подам гърда, после започват газове след него и моментално изхождане.
Хем ме радва, че реално видях нагледно, че приема кърма, хем много се притесних какво ще кажат за един път повърнато.

Да не се е нагълтала с околоплодни води при раждането?
Иначе на нас в болницата ни казаха, че е повечето бебчета се изхождат още докато се хранят.

# 100
ms_97, може да е повърнала от прехранване сега при теб. Реално, ако си приема достатъчно кърма това АМ е абсолютно излишно, а при вас звучи сякаш кърменето се получава. Просто не предлагай АМ.
А щом изследванията са ок не се притеснявай.
Бебетата си повръщат, изглежда мнооооого, но всъщност не е, знам, че е стряскащо, но е напълно нормално.
Оригвай хубаво след хранене и нека спи с лико повдигната главичка, ако има такава опция. Ако е с рефлукс също може да повръща, но за еднократно повръщане не бих се тревожила.

# 101
Честито за новите бебоци! Да са здрави, късметлии и щастливи Simple Smile исках да ви попитам вие как сте с подуването? На мен краката ми са страшно подути Sad още от сутринта са такива…. А днес вече е 3ти ден след раждането … може ли да споделите и кърмата кога тръгна

# 102
Miss__, започнах да давам ден след изписването ни, което ще рече на 7 ден от раждането. Бях купила възглавница за рефлукс за всеки случай, а и като видях как връща в болницата... Сега спи на такава и се чувства много добре, супер ми е и за обръщането. Вече почти не ми връща, само леко понякога си лигави и аз не мога да го хвана кога го прави. - https://tediko.bg/sevi-baby-v-zglavnichka-za-spane-na-strani-s-e … avnichka-2v1.html

annonymous 18, започнах 15 часа след операцията да стимулираме с помпата. Обаче като влезе моето АГ и като ме видя, и като се пресегна и като ми завъртя зърната, не сълзи ми тръгнаха ами и в космоса отидох. Но пък се отпушиха каналите, хаха, после дойде болката и едва не казах край...

Нашето АМ е на lactana bio кравето. Още от болницата. Като цяло не виждам някакъв проблем с него. В болницата ми го връщаше, но пък той и кърмата връщаше, така че и това не ми е критерий. Пък и да не говорим, че в болницата никой не ми обясни, че след хранене от шише е редно да го изправям за няколко минути... У дома нещата се преустановиха.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 08:27 от ДесиИ

# 103
  • София
На мен краката ми се бяха подули след секциото, питах акушерката и тя каза, че е нормално и до 1-2 седмици след раждането ще спаднат. Така и стана, когато се прибрах от болницата на петия ден вечерта спаднаха, не съм правила нищо специално. Кърмата при мен слезе на 5 ден
Честито за новите бебоци! Да са здрави, късметлии и щастливи Simple Smile исках да ви попитам вие как сте с подуването? На мен краката ми са страшно подути Sad още от сутринта са такива…. А днес вече е 3ти ден след раждането … може ли да споделите и кърмата кога тръгна

# 104
  • София
Здравейте момичета! Първо честито на всички нови бебоци, живи и здрави да са ви и бързо възстановяване на вас.

По темата с коликите, при нас в момента действа схемата с пробиотик Вая следобед по 7 капки и вечер след 8 започвам да давам Лефакс преди всяко хранене и така до сутринта. Аз пия чай на Лактеса лилавия, който има копър и анасон вътре и не ми се налага да му варя на него отделно. Изхожда се 6-7 пъти на ден по време на хранене. Не знам колко ще е релевантно при АМ обаче.

Памперси ползвам отново на Памперс Премиум Кеър. С каката си правих много експерименти с памперсите, но тези са единствените,които не пропускаха.

Първият ден в болницата имах вечерта коластра, а на вторият вечерта тръгна и кърмата. От третият ден реално след направено пробно кърмене, дребният мина изцяло на кърма и повече не съм додавала АМ. Като след всяко негово хранене първите 3 дни стимулирах с помпата по около 3 минути на гърда.

Общи условия

Активация на акаунт