В колко часа взимате децата от ясла/градина?

• 2 448
  • 106
  •   1
Отговори
# 90
"Групата е под карантина" означава, че децата, които са били контактни на дата еди коя си за срока на карантината остават в този състав. Деца, които са отсъствали на въпросната дата и не са били контактни се разпределят по други групи.
През последната година на дъщеря ми в градината изкараха под карантина от ноември до април. Тегава ситуация беше и за нас, и за учителите, защото накрая смесиха четвърти с трети и втори групи, т.е. деца с различно ежедневие, на едните трябва да им преподават числата до 20, на другите - как се държи ножица, на третите и нещо трето и т.н.

# 91
Като ви чета и много се радвам ,че ние нямахме група ,не е имало къде да се пише. Имах номера на една,две майки,които ми допадат,на учителите (които почти не вдигаха телефона ),нито са публикували нещо особено,нито са писали някъде.

# 92
А де, питаш ли ме😅искам да изляза от тези групи и не мога, понеже после не знам къде и за какво трябва да дам парички, ето това основно ме държи там, а и това, че от време на време пускат по някоя снимка от ежедневието на децата

# 93
Преболедували и ваксинирани също се карантинират.

По отношение на отсъствията при боледуване на едно дете, в яслата имахме близнаци и съгласно правилника, контактното на болното братче/сестриче също оставаше вкъщи... В градината това не е стояло на дневен ред, тъй като нямаме близнаци и не може да се проконтролира дали братчетата и сестричетата на децата са болни.

То пък голямо важно като предупредиш във Вайбър групата, че детето ти е болно. И без това в момента, в който някое дете развие симптоми, вече е натръшкало половината група, тъй като инкубационния период на вирусите обикновено е далеч преди развиването на симптоматика.

# 94
Аз съм с близнаци и за боледуване не е стоял въпроса незабавно да се отлъчват и двете деца в яслата.
Това е незаконно, единствено и само заключение от лекар има тежест при посещение в градината.
Персонала може по преценка да отстрани дете щом сметне, че е заразно, но не може да оспори лекарско мнение.

Миналата година в яслата, в началото се опитваха - едното му било запушено нослето, приготвили и другото понеже му е мъчно за братчето и не иска да спи. Те въобще не са го и преобличали за сън, а чакат да ги взема в пакет.
Водя при ЛЛ, който преглежда и преценява, пише бележка и връща в градината.

В последствие едното  цяла година при най - малък допир с вирус беше със запушен нос заради трета сливица. УНГ преценяваше кога детето да посети градина след боледуване.
Двете деца боледуват по съвсем различен начин и не е задължително да са едновременно, или от един и същи вирус да ги изреди.

Съветваха ме в началото работещи в детски заведения с деца, да не уча персонала да ми ги връчват в пакет при всяка дреболия без сериозно основание и това правилен съвет.
Вече в първа група не е ставало и дума - боли го ухото едното, ела вземи и двете.

# 95
И аз съм с близнаци, но винаги са в пакет по мое желание. Ако едното е болно, взимам бележка и за другото или ползвам полагащите се дни по семейни причини. Много по-трудна ми е логистиката, ако са с различна програма.

# 96
mona11, твоите май бяха малко по-големи от моите.
Избягвам продължително събиране само двамата, защото не могат още да прекарват повече време в обща игра и разбирателство, започват да спорят и следва сбиване между тях.
Жиеем на 10 минути пеш от градината, което е голямо улеснение, мога да пратя и друг да ги вземе при спешна нужда.

# 97
Аз също в градината ,спирах и двамата. По мое желание ,в училище в началото също процедирах така ,но започнаха да се трупат много отсъствия и сега понякога цял месец има дете у дома ,ходят и отделно .

# 98
На мен би ми било по-сложно в такава ситуация едното да ходи на градина, а другото да си е вкъщи. Изобщо не мога да си представя как ще кандърдисвам ходещото, че само то трябва да отиде, докато братчето или сестричето се излежава вкъщи. Логистически - също.
Но може би на Щефи ѝ е лесно да го направи, защото децата са още малки. Като достигнат до възрастта, на която си измислят оплаквания именно с цел да пропуснат градина, става по-"забавно" упраженението и с едно дете, та камо ли с близнаци.

# 99
Ооо, почнаха шмекериите
Късмет имам, че обичат да ходят на градина, имат приятелчета  в групата и не се възразява.
От началото на септември, единия отсъства месец и половина - вадихме сливица, стоя заради отит къщи.
Другия си ходеше през цялото време, има само 5 дни отлъчка заради кашлица.

От 24 декември и до момента са у дома и двамата - празници, после карантина заради варицела.
 очаква се, да отворят скоро, да видим

# 100
Моите на ясла изобщо не ги записахме ,в градината ако помня добре в началото хванахме пандемията и после доста неща се промениха.Да,сега ми е трудно ,когато едното е на училище а другото у дома ,но няма как да се пропуска много материал,не е шега работа .Поне като си дойде учащото предава уроците на болното.
Ще се допълня ,моята приятелка оставя детето си сама у дома още от първи клас ,имат й доверие и явно не създава проблеми. Обаче като реши да не им вдигне телефона ,направо полудяват. За мен все още не е опция ,но за щастие имам пенсиониран баща ,дори той беше цяла седмица на топа -онлайн обучение .Даже снощи ми казва : много ни хареса да сме онлайн. Отплеснах се от темата ,но да общо взето така стоят нещата .

# 101
Моето дете е в частна ясла, втора група. Когато започна, беше на година и седем месеца. Няколко месеца го взимах към 15 и нещо часа. После в 16:30. Сега гледам да излизам в 17 от офиса и до 17:30 да съм го взела. След това остават малко деца.

# 102
Лятото започна на година и 3 месеца, още бях в отпуск и я взимах първо към 16 после към 17. Октомври се върнах на работа и я взимам вече след 17:30, тогава задължително се засичаме поне с 4-5 родители. И към 18 се е случвало.

В частна ясла е, работи от 8:30 до 18:30. За щастие офисът ми е близо и отивам към 9:10, съответно си тръгвам към 17 и малко. Ако работех например в центъра или някъде към бизнес парковете, абсурдно. Мъжът ми когато е хоум я взима той и пак не е преди 17:30.

Те са група от 10, като отида задължително има поне още 2 останали, чувам ги как си играят и се смеят, никога не е било драма. Обаче и на детето там му харесва много. Даже мисля да не кандидатствам изобщо за втора яслена май месец и да си изкара там до 3.

# 103
Къде сте на ясла? Ние сме в търсене.

# 104
  • пустинята Гоби
И двете ми деца ходеха в частна детска градина, която затваряше в 18:30. Беше практика децата да се вземат дори в последната минута, а ни се е случвало 2-3 пъти да закъснеем малко, обаждахме се и се извинявахме, не е имало проблеми. Разбира се в не говоря за периода на адаптация, или когато съм си била вкъщи и съм имала възможност да ги вземам по-рано, а за момента, в който и двамата с мъжът ми ходехме на работа. Лятото децата играеха на двора и често висяха до последно да ритат, въпреки че ние сме отишли по-рано да ги вземем.

Общи условия

Активация на акаунт