Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 47

• 10 131
  • 388
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Ами майстора в моя случай да речем, че има морален мотив да работи на ниски цени с мен, освен това работи не само на един обект, не му търся дребни дефекти, не го ръчкам със срокове, предплащам, освен това той крепежи, обков и плоскости взема с много голяма отстъпка и на едро, така че ми се връзват нещата.

# 301
Подкрепям Didiза контингента наематели и обзавеждането. Гледам и от " моята камбанария". За един студент/ка не е лош вариант и чак четворка котлони не трябват. Удобно легло обаче е приоритет.
Има си наемодатели, които си държат на наемател жена. Така не можахме да склоним да ни отдадат една квартира в предпочитан квартал. Три месеца квартирата стоя празна, после изчезна от обявите. И ако наемателката е момиче дето всяка вечер се прибира с различни мъже, наемодателите по- спокойни ли ще са? Това разсъждения на студент с интерес към философията.
От друга страна в малките квартири купони не могат да се правят.  В предната квартира наистина се събираха по- често - то колеги от университета, от работата, на съквартиранта, но проблеми със счупени неща не е имало. Сега са 4-5 човека и то предимно от нашия град студенти.

# 302
Икейските легла с летвичките са нежни и с ММ ги доукрепваме.
За много малко едностайно жилище, легло с чекмеджета е добър вариант.

# 303
Имам следният казус. При обсъждане на актуализация на наем на ателие последен етаж дългогодишен наемател не прие сумата от 100 евро увеличение , а предложи 50 . Време за размисъл седмица.Въпросът към по опитните как са процедирам. Да му пусна предизвестие или да приема неговото пледложение. Ателието има нужда от полу основен ремонт смяна кухня, санитария в банята и врата на баня също.Интериорти врати и ново обзовеждоне също.Не мога в момента да си позволя инвестиция понеже изплащам друга такава    за още 2 г.
Моля за съвет!

# 304
  • София
Трябва още информация.
Каква е пазарната цена в това му състояние?
Ако лесно ще го отдадеш за 100 отгоре, то няма нужда да приемаш. В останалите случаи бих приел 50те. Дори да има някаква вероятност да го отдам със 100 отгоре, ако въобще не съм сигурен в това, също бих приел 50те.

# 305
Трябва още информация.
Ако лесно ще го отдадеш за 100 отгоре, то няма нужда да приемаш. В останалите случаи бих приел 50те. Дори да има някаква вероятност да го отдам със 100 отгоре, ако въобще не съм сигурен в това, също бих приел 50те.

Има нужда от полу основен ремонт.В това сэстояние не съм убеден ,че мога да го отдам със 100 отгоре.След ремонта със сигурност ,ако не е със 150 отгоре. Ателие двустайно маломерна около 40 м2.

# 306
А, настоящият наем колко е?
Аз не смея да вдигам за момента.

# 307
  • Варна
Щом сега нямате възможност за ремонт, не мислете колко можете да му вземете след ремонта. Като ремонтирате, тогава гледайте пазарните цени на ремонтираните. Сега в момента неремонтирати  такива ателиета по колко вървят и вашето на какъв наем е?

# 308
Трябва още информация.

Има нужда от полу основен ремонт.В това сэстояние не съм убеден ,че мога да го отдам със 100 отгоре.След ремонта със сигурност ,ако не е със 150 отгоре. Ателие двустайно маломерна около 40 м2.
След като не си убеден, че можеш да му вземеш със 100 евро отгоре от нов наемател, защо вдигаш със 100 на дългогодишния наемател? Да му е кофти?

Аз бих приела 50 евро в повече, и с едно на ум че наемателя търси нова квартира, защото съм се опитала да го изнудя за увеличение което не отговаря на реалния наем.

Ако няма асансьор бих се извинила на наемателя, че ми е хрумнало да го увеличавам толкова много.

# 309
Аз бих приела и 50 евро увеличение..на твое място.

# 310
  • София
В това сэстояние не съм убеден ,че мога да го отдам със 100 отгоре.

И тогава защо искате 100 отгоре от наемателя? Поискайте толкова, колкото смятате, че струва. Ако действате на принципа "ако мине" - ами 100 евро не е малка сума и освен ако наемът не е бил безобразно подпазарен и непипан от десетилетие (явно това не е случаят) - "не минава".

# 311
Никога не бих постъпила така с дългогодишен наемател и то посред зима,  за компромисно жилище.
Ама хора всякакви. После че чудим защо наемателите хейтят по групите. Тя крушката си има опашка.

# 312
Приемай 50. По-голяма стъпка е много за дългогодишен наемател.

# 313
Освен това сме коментирали че по-добре всяка година с малко да се вдига, отколкото хоооп...наведнъж с немалка сума.
Поне аз така мисля де...ефекта на сварената жаба....поетапно и бавничко...Grinning

# 314
Освен това сме коментирали че по-добре всяка година с малко да се вдига, отколкото хоооп...наведнъж с немалка сума.
Поне аз така мисля де...ефекта на сварената жаба....поетапно и бавничко...Grinning
Така е, защото иначе жабата ще скочи и ще избяга от блатото.
Така да се каже...Laughing

Общи условия

Активация на акаунт