Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 47

• 2 068
  • 64
  •   8
Отговори
# 15
  • Варна
Не смятам, че съм открила топлата вода. По-скоро действам спрямо капацитета на масовия наемател. Отдавам имоти в среден клас, а не някакви дизайнерски луксозни сараи. Там е ясно, че такива стикери ще седят като смешни петна. Но масовият наемател, който едва отделя 500€ за наем, не е свръх естет. Масово не се четат текстовете към обявите, или ако се четат, е отгоре отгоре и без особено разбиране. Набляга се на зрително възприятие от снимки и емотиконки. Последната ми наемателка сподели, че е избрала моя апартамент именно защото е видяла, че матракът и леглото са чисто нови, недокосвани, с найлоните. Гнуслива била...

# 16
  • в пералнята
Аз не съм оставяла нито стикери, нито найлони, даже не ми е хрумвало. Кандидати бол, въпреки това. Ако снимките са хубави, то си личи, че е чисто и ново.

# 17
Съгласна съм, Диди, никой не чете...

По повод на гнусливото:
Миналата седмица имах оглед. След него дамата ми пише: има ли ютия, дъска за гладене, прахосмукачка, парцал за миене, кофа, прибори, купа за салата, тенджери, вилици и ножове, дъска за рязане, тигани, възглавници, завивки, чаршафи и т.н. един дълъг списък с неща, част от които не бих си помислила, че някой ще търси в апартамент под наем, а са характерни за хотел или Airbnb.

Моя позната гнусливи наематели я накараха да смени работеща пералня, като условие да наемат. И понеже е отстъпчива им се съгласи, а после съжаляваше....

# 18
  • Бургас
... има ли ютия, дъска за гладене, прахосмукачка, парцал за миене, кофа, прибори, купа за салата, тенджери, вилици и ножове, дъска за рязане, тигани, възглавници, завивки, чаршафи и т.н. ..

А оператор на горепосочените вещи не пожела ли, който да е денонощно на разположение?

# 19
  • Варна
Аз не съм оставяла нито стикери, нито найлони, даже не ми е хрумвало. Кандидати бол, въпреки това. Ако снимките са хубави, то си личи, че е чисто и ново.
Има разлика между просто "чисто и ново", и "чисто ново". Второто е нещо, което ще бъде докоснато за пръв път от наемателя и струва повече. Второто няма как да си личи по снимка, колкото и хубава да е, ако е без защитно фолио/стикери. Евентуално би могло да се съобрази, ако обявата е за апартамент в чисто нова сграда, която е взела акт 16 вчера. Не че и в такива сгради няма обзавеждания тип сбирщайн, с донесени мебели и уреди от няма и къде... но това е друг въпрос.
Чисто и ново може да е жилище, което примерно вече съм отдала 2 - 3 пъти и наемателите са се задържали за кратко. За четвъртия наемател жилището все още е чисто и ново, но не е чисто ново.

# 20
Аз не знам защо се дават примери на запад как било, в Америка как било..като нашия пазар няма много общо с оня пазар. Пазар на наемите говоря.
Пък предавания за интериор се вмъкнат...
Изобщо неадекватно и ирелевантно ми е подобно сравнениe с пазара на наемите в България.

Сега, на когото му пречат стикерте-да не наема ако е наемател, заради това че има оставени, който е нае;ател да си ги маха. Свят широк, хора разни, опции бол.

Аз бих наела със стикери. И бих отдала също със.
И нямам никаква чуденка по този въпрос даже Simple Smile

# 21
На мен ми е чудно кой прави снимки след всеки нов наемател.
Никой не е питал на огледа къде е найлона на матрака от снимката
Simple Smile
Шегувам се, повечето ми снимки са без найлони и без стикери. А точно фурните са ми 100% 2ра ръка купувани. Виж, нови перални и хладилници се намират тук там по изключение (купувани нови, иначе и те са на 10г вече).

# 22
На втора ръка какъв стикер бе, човек.
Говорим за нови уреди....

# 23
  • Варна
Аз правя след всеки наемател. Обикновено все има нещо променено в интериора - я холна масичка, я сменен уред, я освежен латекс и т.н. Понякога и наемателите завещават разни неща. На мен са ми оставяли пердета в спалнята, кутия за хляб, поставка за кухненска хартия, чинии и разни декорации. Нищо не ме струва да снимам наново апартамента, ако изглежда леко по-добре. Една минута отнема.

Аз определено бих забелязала ако на обявата матракът е неразопакован и е упоменат като чисто нов, а на огледа ги няма найлоните и дамаската е заваляна на топчета - както се случва дори при нормална употреба за 1 - 2 години при евтините матраци. Това, че не бих го коментирала с теб, не означава, че няма да ми направи лошо впечатление.
Въпросната ми спалня за следващите наематели със сигурност ще бъде снимана отново без найлоните и няма да бъде описана като чисто нова за първи наематели след ремонт. А цената… може би ще остане същата като сегашната, понеже инфлацията си върви и ще обере разликата. А може и по-висока да е, зависи след колко време се освободи.

# 24
  • Бургас
На втора ръка какъв стикер бе, човек.
Говорим за нови уреди....

Наличието на стикер въобще не е гаранция, че уредът е нов.
Ако не е отлепен, има да си стои десетина години и да сменя наемател след наемател Stuck Out Tongue Winking Eye

# 25
На печка няма как да не го махнеш..преди да я пуснеш.
Ама изпадаме в дребнавости вече...

# 26
Аз не знам защо се дават примери на запад как било, в Америка как било..като нашия пазар няма много общо с оня пазар. Пазар на наемите говоря.
Пък предавания за интериор се вмъкнат...
Изобщо неадекватно и ирелевантно ми е подобно сравнениe с пазара на наемите в България.

Естетичния вид няма нищо общо с географското местоположение, или го имаш или не.

Конкретно в примера, който обсъждаме Е постигнат в огромна степен, но такива визуални точки просто могат да бъдат избегнати.
Особено ако целиш да дадеш тавански имот със скосове на място, което с много въображение може да се нарече център, на такава цена.
Освен това пазара се променя и в нарастващата конкуренция е абсолютно релевантно да се дава такъв пример, по групите излизат все повече имоти, нагласени като за списание, които са в средния ценови клас

# 27
На това което обсъждате големият проблем му е локацията и съседите и цената на фона това идва доста височка.

# 28
  • Бургас
На печка няма как да не го махнеш..преди да я пуснеш.
Ама изпадаме в дребнавости вече...

Имаш твърде високо мнение за масовия български наемател Joy

# 29
  • Варна
Моите си го отлепиха без да им казвам. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт