Колко пъти се храните на ден?

• 1 994
  • 73
  •   7
Отговори
# 30
3 пъти. В момента съм на диета, но и когато не бях на диета, ядях по три пъти, само че в по-голямо количество.
Случвало ми се е понякога да пия чай или кафе с нещо сладко. Но не като английски чай - имам предвид нещо малко.

Скрит текст:
Мразя да ям на улицата (баници, форнети и т.н. "похапвания" - не става дума, когато човек не е ял, защото е зает и няма друга възможност, а за ситуация, при която човекът просто минава покрай тях и не може да се удържи) - ненавиждам да отивам някъде с някого (с цел - тръгнали сме занякъде, а не просто да се мотаем) и той да купи нещо и да започне да яде, докато вървим. Или пък да отида на екскурзия и другият човек всеки път, като има свободно време за разходка, да иска да застане/седне някъде и да плюска. Отбягвам такива хора.
Дразни ме и когато някой става посреднощ да яде - имам такава роднина (не близка). 

# 31
Общо взето излиза ,че ям най -много и безпринципно 🤣
Хората ядат един ,най-много  два пъти на ден ,а тези които ядат повече са само на салати и плодове ...
Доста неща ми се изясниха хаха

# 32
  • Лондон
Няма отговор 3-4 пъти-  изградила съм си такъв режим съобразен с начина ми на живот и здравословния статус. Закуска, обяд, нещо малко следобедно- чай със соленка /плод/ ядки и лека вечеря.

# 33
Според съветите за правилно хранене съм чела, че трябва няколко пъти по малко.
Аз съм свикнала да се храня основно 3 пъти с включване на още 2 леки закуски.

И аз съм така, три основни хранения и две междинки. Не се тъпча, ям малки порции. Последното хранене вкъщи е в 19-20 ч., после нищо до сутринта.

# 34
Много различно според това, дали съм на работа, дали е уикенд, дали съм на почивка.
Като цяло, най-често два пъти. Сутрин с кафето хапвам нещо малко-плод, бисквитка, на почивка-сандвич. През деня гледам да не ям, нямам много време, не ми е комфортно да ям, ако трябва да обмислям и решавам служебен проблем. В редки случаи-портокал, ябълка или банан, кайсии, круши(нещо, с което няма да се изцапам).
Вечерята е основното ми хранене, но не непосредствено преди сън.
Тогава си говорим как е минал денят, на кого какво се е случило и тн.

Когато синът ми беше ученик, при втора смяна се прибираше към 20 ч. До този час вече прегладнявам, затова към 17нч след работа хапвах ядки или ако съм направила парче домашен сладкиш.

В общи линии от моминските ми години, но и към днешна дата, най-пренебрегваното хранене ми е обяд, както и за семейството ми. Някак, не ни се вписва в ежедневието.

# 35
Три пъти ям, без похапвания. Обядът ми е много лек, вечерята готвена храна. Наистина е важно количеството, не толкова честотата.

# 36
Две хранения. Няма сила, която да ме накара да закусвам. Мързи ме да дъвча и на обяд. Хапвам малко от немай къде, защото иначе ми призлява. Нямам междинни хранения освен лате. На вечеря ми е основното, тогава имам апетит. От 3-4 дни апетита  ми е повишен за сладко. Не знам как ще го боря.

# 37
Обикновено 2 пъти на ден - обяд и вечеря, много рядко 3. На обяд е мляко с плодове, сандвич, бъркани яйца... Тоест обядът ми е нещо като закуска. Вечерята е нормална.

# 38
  • Между гори и планини
Два пъти на ден. От ученичка не закусвам, просто не изпитвам глад. После прочетох колко е полезен дълъг фаст, за хормона на растежа и обновяване на клетките. Несъзнателно го правя над 30 години.
Първото ми хранене е към 12-1 , задължително яйца ( моите са домашни) и салата или зелен зеленчук - броколи, брюкселско зеле, спанак.
Второ хранене - вечеря със семейството си, не ям никакви въглехидрати. Те ядат, или готвя нещо което всички ядем.
Междинни хранения няма. В краен случай, няколко бадема.
Преди обед пия само топла вода, чисто кафе и воден кефир с дълга ферментация.
Веднъж седмично правя 24 часа фаст, обикновено в понеделник.
Това ми е вчерашния обяд към 1ч

Това ми е вечерята
Водя си и стриктно дневник на макросите в храната, тренировка, фаст и т н

# 39
3 пъти на ден + към 15 или 16 ч. си правя чай и може да хапна нещо сладко, ако има у дома (аз работя почти 100 процента у дома). През останалото време не ям абсолютно нищо - нямам навик да го правя, ядки и чипс не ям.

И за съжаление през последните 3 години нещо се сбъгна в организма ми и много бързо качих 15 килограма, които трябва да смъкна, защото ми пречат.

# 40
Количеството е важно, за да не надебелее човек. Но и честотата е важна. Доколкото знам по-честото ядене е зле за зъбите и за кръвната захар. Забелязала съм, че хората, които се оплакват от стомаха и червата ядат по-често. И още нещо има.. ако си ял животински мазнини и протеини, те престояват дълго в стомаха, трябват им няколко часа да се смелят. Ако хапнеш междувременно нещо друго, това забавя разграждането на предната храна. Започва гниене и става зле. Така че ако човек яде често е добре да знае след кое какво и кога да яде, за да не го боли корема. Най-добре е да се яде когато ти стърже корема от глад. Simple Smile
Аз сутрин не закусвам, от обяд до вечерта ям 2 или 3 пъти.

# 41
Ние с ММ имаме разменени режими (аз ям сутрин и почти не вечер, той обратното, гледа само да вечеря). Доста разправии е да се съобразяваме, от една страна по почивки и през уикенда се научи да закусва и той, а аз вечер се подвеждам по нещо вкусно, ако хрупа до мен.
Бе борим тоя проблем, но имаме и пропуски.

# 42
Тази тема се оказа изключително интересна и ценна за мен, за което благодаря на авторката. Sunglasses
Не знам какво да мисля, но изглежда моите представи за малко и много храна са доста странни на фона на прочетеното до тук. Аз се движа обикновено между 38-39 кг, спазвам диета, все съм гладна, а изглежда ям повече от много участвали в темата. Rolling EyesOpen Mouth
За да си изясня нещата, ми се иска да питам ядете ли хляб и ако да, по колко на хранене? Тези, които напълно избягват хляб и тестени изделия, с какво се засищат? Аз ям хляб и хлебни закуски, които сама приготвям. Без да намалявам количеството друга храна. Не знам как става този номер да се качват килограми, ако се яде 1-2 пъти на ден Rolling EyesThinkingThinking Постоянно водя борба с ниското тегло, трудно качвам и още по-трудно задържам някакво тегло.
ПП Само един момент ме различава от останалите и може би в него е отговора. През месец имам колитни кризи, които траят седмица- две и тогава почти не се храня, а организма ми се прочиства напълно от това, че изхвърлям всичко. Но пак не би трябвало тази да е причината, защото никога не провеждам дни без храна по своя инициатива.

# 43
Поне за мен не е толкова важно колко, а какво ще ядеш и по кое време ще го ядеш. Наскоро установих, че съм имала много лоши хранителни навици цял живот - като този сутрин да закусвам сладко. Или да ям нещо сладко или бързовъглехидратно между храненията.
Всъщност книгата "Глюкозната революция" ми отвори очите за много неща и изкорених доста вредни навици.
В момента ям хляб само от онези многозърнестите с тричавата консистенция или немския, който стои влажен. Както и такъв:

# 44
  • Между гори и планини
Искаш да кажеш, че си 38 кг? 😱
Това ако не си 130 см висока, не искам да си представя колко е малко...
Някои се борим да свалим, други явно да качите. По приятелски, мога да ти услужа с мазнинки 😉
Иначе хляб не ям, освен ако не направя домашен което не е много често. Иначе десерти и тестени изделия обичам, но рядко си позволявам. Аз съм захарохолик, благодарение на мъжът ми който ме научи след вечеря да има десерт. Та се боря с тази зависимост, захар като цяло.
И като чуя че някой закусва с бисквити и плод и ми се качва кръвната захар 😂
Мен си ме засищат мазнини и протеини.
Това което снимах като дневно меню е около 1100 калории, а напълно ме засища.
Яденето на тестени изделия ме кара да се чувствам подута и вечно гладна.

Общи условия

Активация на акаунт