Мамник -Тема №2

• 24 156
  • 600
  •   85
Отговори
# 450
И аз не гледам подробности.
Като цяло досега ми харесва работата им. Не ми допадна в еп.1 как Анита чуваше  Мамника. И после в еп.3 как запълниха време с лова. Иначе другото ми харесва предвид жанра. Нямам търпение да видя нататък какво става

Засега са минали няколко денонощия в сюжета. Надявам се да не греша:
1 нощ - земетресението и убийството на Анита
2 нощ - пристигането на Делян. Същата нощ той оставя колата си на ждрелото и отива пеша в старческия дом..
3 нощ - Божана и Митко срещат бежанците и Лазар
4 нощ - убийството на орнитолога
5 нощ - Божана, Митко и Лазар отиват в хижата

# 451
И аз не гледам подробности. Не ми пречи, че показват бутилки минерална вода или кафе от определена марка. Интересува ме какво се случва между актьорите.

# 452
Създателя участва във творението си 😂,

# 453
Ейй, пак не видяхме Мамника.

# 454
  • Другата България
Голяма красота това ждрело, очите ми останаха!

# 455
Сравнително по слаб епизод от предишният , но имаше два силни момента. Сцената със Бай Венци беше брилянтно изиграна , и репликата " Ти си на ход тате " , и аз бях настръхнала , както и последната сцена , вече може спокойно да се каже че Лазар е плътеник, всеизвестен факт беше и вече не е спойлер, не че някога е било но както и да е . Другият епизод обаче ми се видя че ще бъде с повече действие , дано само не се лъжа по трейлъра . Камен тоя човек продължава да ме изнервя адски много , и не говоря че всеки път не чувам какво казва е трябва да си увеличавам телевизора , но и самият герой ме дразни адски много прекалено арогантно и безотговорно се държи .

# 456
  • София
Хубава си беше серията - като знам, че има още. Еднокракият клюн стана нещо като Годо - ама, дано доди некогаш...
(Малко черен хумор, само закачка. Изобщо не ви завиждам на прочелите книгата. Ето, вече започнаха опити да я забравят, за да гледат и да разследват... Simple Smile)

# 457
Ех, нищо не се случи в този епизод, много пълнеж има сериалът. А на Божана поведението ме вбесява. Човекът ти казва коя година е роден,имаш две имена, говори като отпреди 100 години, няма близки , идва от гробище, ми виж полицейските архиви за дядо, майка , имената са наследствени, все нещо ще излезе. Само се сопка и сърди и е непоносима, и грам не я бива да играе . Уф, съжалявам, ама в този епизод тя ми лазеше по нервите много.
Красота голяма са пейзажите, ама айде малко да има и действие. Ако видя тоя джипиес още веднъж ще обърна нещо. И Венци е гладен. И се играе шах. И е ковид ако някой не разбра . Еее, повторението е майка на знанието ама бива ли.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 10:21 от Kat :3

# 458
  • Другата България
В книгата бай Георги /май/ не беше с ковид?
Аз ли греша?

# 459
Ииии... вече сериала мина в графа "по мотиви", както беше промотиран. Доста разминавания с книгата имаше в този епизод. Няма лошо. Ще е все едно гледам нещо ново, което не съм чела. Wink
Пп Гледаме епизода и дават изглед на чудната ни природа и аз казвам на Джастев, че май не сме ходили по тоя край. А той: Не сме, ама то с тоз Мамник как и да отидем. Joy

Пп Мери, не, не беше. И в никаква болница не са го водили, камо ли софийска.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 22:14 от Джаста Праста

# 460
Играта на Божана не ме дразни . Според мен е изплашена от Лазар и за това се държи по дръпнато с него . Във момента я дават във Вечерното шоу ако не сте превключили канала , приятна млада жена , и доста отпусната и усмихната което ми допада .

# 461
Принципно и в книгата мамника не се появява веднага, даже през по-голяма част от времето читателите не подозират какво представлява той. Интересното в случая е развитието на сюжета, не самата фигура на мамника. По мои спомени доста след средата на историята се появява описанието му.
Аз да си кажа, че на нас с ММ много ни хареса и епизод 4, а той ми заяви че непременно ще прочете книгата, но след приключването на сериала.

# 462
  • Русе
Забравих, че го дават, а го чакахме с нетърпение. Изпуснах първите 20 минути. Sad

# 463
Много ми харесва, че сериалът се отдалечава от книгата.
Ние, които сме я чели, имаме някакви представи.
Ноо, сценаристите с участието на Васил Попов, автора, ни хвърлят (буквално) в  дълбокото с нови сюжети линии.
Това е тотално нов сценарий.

# 464
  • Другата България
Промото за следващия епизод ми се видя доста 1:1 с книгата, но да видим.

Общи условия

Активация на акаунт