Мамник -Тема №2

• 23 601
  • 591
  •   81
Отговори
# 525
Изгледах серията. Мега скучна и тъпа... не ми пука колко човека ще писнат, че това е хейт. Не мога да си кривя душата. Жалко за пропиляния потенциял. Такава интересна и завладяваща история ще си остане само на хартия, защото наистина самодейци от Вракола са го правили това нещо... Сякаш им е било по-важно продуктовото позициониране, отколкото да направят интересен сериал. 100% много хора, които не са чели книгата, са се отказали да гледат. Аз гледам с безкрайно отегчение, чакайки нещо да се случи, а то нищо не се случва...

# 526
Аз си мисля, че голяма част от проблема е излъчването по една серия на седмица. Ако вървяха всеки ден или през ден сериите нямаше толкова да се усети, че има забавяне в действието.

# 527
Да, и за мен е проблем излъчването веднъж седмично, затова ще изчакам да излъчат всичко. Забравям какво е станало миналата седмица. Много ми е разтеглено за подобен сериал.

# 528
Как да помните какво се е случило в предния епизод като нищо съществено не се е случило. Масово сериалите преди се излъчваха веднъж седмично. С интересен и качествен сериал, проблем с помненето не съм имала...

# 529
В интерес на истината, по принцип не ми допада тази схема на излъчване, не конкретно сега. Може проблемът да е в мен, да не гледам достатъчно задълбочено, паметта ми да не е ок Simple Smile

# 530
Значи искат да ни накарат да повярваме, че ще има романс между Божана и Лазар, но големия проблем е, че няма никаква химия между Лазаревска и Гринго. То не става просто да плеснеш двама красиви актьора и да кажеш “хайде, бъдете приятели/любовници”. Точно затова и преди окончателно да се изберат актьорите се правят първо общи сцени с тях. И не е защото “Божана още не познава Лазар”, те може да не се познават и пак да се получава добра химия между самите актьори, така че да се повярва, че нещата може и да тръгнат към романс или добро приятелство. Нали знаете как понякога срещате нов човек и веднага “click-вате”? Разговорите ви вървят, отпуснати сте и тн, дори не става дума за романс, просто е химия помежду ви, може и приятелска. Това ли липсва между Божана и Лазар.

Иначе за НАТФИЗ, моята най-добра приятелка от детството стана актриса, виждали сте я в много сериали и филми. Това момиче беше един от най-забавните, шармантни хора, които познавах. Имаше си свой собствен характер. Завърши НАТФИЗ. Сега се виждаме по няколко пъти в годината, което си е нормално, вече си имаме различни графици и животи, но намираме време и да се видим да си говорим. Ами, няма и помен от забавното шармантно момиче, сякаш в НАТФИЗ се опитват да ги правят еднакви. Говори едно рецитално винаги, изкуствено, не може да се отпусне, пък се познаваме от 10 годишни. Тук таме като напредне вечерта и сме пийнали винце малко се изпуска да се засмее по-естествено и веднага се спира и започва да се смее по-“така”, както явно трябва да се смее един актьор ли, не знам. Много е странно наистина.

Добавям: Йордан Ръсев (Камен) наистина е добър в тази роля, все повече ми харесва. Както каза и друг човек тук, той играе и с цяло тяло както трябва да е. Страхотен е.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 11:39 от flowerbi

# 531
Аз си мисля, че голяма част от проблема е излъчването по една серия на седмица. Ако вървяха всеки ден или през ден сериите нямаше толкова да се усети, че има забавяне в действието.

Проблем е, че няма надграждане на действието и момент на съспенс във всяка серия. Какво ново научихме вчера, нищо. Беше и скучно. Просто не са си подредили добре последователността. Примерно, ако при вчерашното мъкнене из горите бяха намерили  огнището, което показаха в промото,  веднага щеше да се вдигне градуса.

# 532
  • Бургас
Тъй като много хора споделят, че играта на по-младите актьори им е "дървена" и неестествена, и не само в тази продукция се питам защо така се получава!? Thinking
В повечето случаи учителите им са и практикуващи актьори... Ето например Ат. Атанасов / Нестеров / е бил професорът на Лазаревска... Да, знам че да умееш нещо и да го преподаваш на други са две съвсем различни неща и умения... Но все пак! Нали тези деца в  НАТФИЗ се учат и от гледане, не само от теория. Аз често се връщам към стари, стари филми, в които дори не знам дали всички изпълнители имат театрално училище, но са безкрайно авентични... Един "Матриархат", който съм гледала 10-ки пъти, безусловно ме разплаква всеки път...
Дали не е самата атмосфера на съвремието ни - много фалш, изкуственост  и предпоставеност има дори в битовото  общуване.... И това може би се засилва като усещане на екрана.  Не знам! Разсъждавам си.

# 533
Мисля, че щеше да е по- добре да бяха направили филм,ако искаха да впечатляват аудитория, особено тези, които не са чели книгата.
Харесва ми всичко, актьори, атмосфера.... Но наистина това пускане на епизод на седмицата и неподходящ край, който да впечатлява разсейва.
Може би ще изчакам всички серии да излезнат

# 534
Не е проблемът в случая в един епизод седмично. Ето, след миналия ме беше яд, че трябва да чакам толкова време да видя какво се случва. И какво? Точно нищо се случи.
Все пак ще кажа, че засега така чаканият и хвален "Рицар на седемте кралства" е абсолютното разочарование. Там по 1 епизод седмично също, първият 40 минути, вторият 30 - действие почти няма, за сметка на това единият започва как главният герой се изхожда под дърво, вторият как менторът му пикае гол и развява мъжество. Изключително нужни сцени да запълнят екранно време в тези 30 минути.
За сметка на това сериалът по Агата Кристи - "Седемте циферблата" е точно това, което иска да гледа зрителят - 3 епизода, но пълни с действие, мистерия, напрежение и обрати. Кратко, но качествено.
Да бяха направили 8 епизода сезона, ама да си заслужават.

# 535
  • София
Мен Ели Скорчева (в ролята на майката на Божана) с цялото това шетане и чинии с манджи ми носи емоцията на "Дом за нашите деца" - не за нейната роля тогава, тя беше млада, а за Емилия Радева, предвид и възрастта и сега. Ще взема да си го пусна като имам време...

Иначе вие всичко сте казали за епизода и съм напълно съгласна - бавен, монотонен, почти нищо не се случва, но гледките са невероятни. Реално кога започна, кога свърши...нещо бързичко ми се изниза.

Очаквам вече да има повече динамика в следващите епизоди, а не да ги претупат, пък да видим.

# 536
  • София
Утрото е по-мъдро от вечерта.
Май на фона на снощния епизод, най-хубавото, дето намирам е - добрия, нормален и изследователски тон на дискусията ни в последните страници. Понеже не винаги непременно го спазваме.
Не ми пречи нищо засега. Гледам като кино, бавно е, да, но има 8 серии още. А и не очаквам очакваното (понеже съм прочел какво се случва). Вече писах на шега, че май ожалвам челите романа - неминуемо те сега са най-ощетени откъм възприемане на пресъздадената история "по мотиви от...".
Относно реакциите на екранните ни герои пред неведомото, паранормалното и невъобразимото. Мисля си, че в реала ще има и хора, които - когато попаднат в такива ситуации и отрязъци от "друго време" - няма и да си дадат сметка какво се случва. Защото не им се е случвало, защото не вярват, не си дават сметка за екстремността на мига, т.е. тъй като са необременени от мистично-нереалното и не "вдяват" за него, че трябва да ги обърка, стресне или смахне. По-скоро реални са ми (киноперсонажите), като за недоизкусурена кино-приказка. И аз виждам недоразвити елементи, нелогични действия/състояния, увисващи в момента и във въздуха сцени.
Но пък - да дам такъв пример: след ония първи Еп.4-5-6 на Star Wars и уплътняването на онази далечна галактика с всякакви пред/след/встрани продължения и допълнения (филми и сериали) - на мен тези първоначални 3 истории ми стигат за начало и край на разказаната Вселена. Благодарение на Лукас и екипа му. Достатъчни са ми.
Прочее, искрено се надявам в оставащите серии за нашето Пиле (еднокракия клюн), нашите творци да ме убедят в историята си и даже да ме възбудят, че съм я харесал, разбрал и приел. Дано.

ПП. О, lady Koup - съгласен съм и дори приемам въпроса като вид реторика. Времената променят и не оставят ни време, ни желания да се вгледат в себе си, да се самооценят, да се сравнят и да надграждат.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 14:57 от EmBrother

# 537
Не е проблемът в случая в един епизод седмично. Ето, след миналия ме беше яд, че трябва да чакам толкова време да видя какво се случва. И какво? Точно нищо се случи.
Все пак ще кажа, че засега така чаканият и хвален "Рицар на седемте кралства" е абсолютното разочарование. Там по 1 епизод седмично също, първият 40 минути, вторият 30 - действие почти няма, за сметка на това единият започва как главният герой се изхожда под дърво, вторият как менторът му пикае гол и развява мъжество. Изключително нужни сцени да запълнят екранно време в тези 30 минути.
За сметка на това сериалът по Агата Кристи - "Седемте циферблата" е точно това, което иска да гледа зрителят - 3 епизода, но пълни с действие, мистерия, напрежение и обрати. Кратко, но качествено.
Да бяха направили 8 епизода сезона, ама да си заслужават.
С риск да ме нападнат повечето почитали от вселената на Игра на Тронове от която бях и аз , и за мен " Рицарят " е пълно разочарование и то именно заради тези сцени , и не мисля изобщо да му давам шансове повече . Мамник не ме дразни че е един път в седмицата , може би и аз предпочитам така , вместо сериал във който епизодите са много и чак дразни че са с по 1000 епизода , Вина също беше със епизод на седмицата и това също ми допадаше , но ако трябва да избирам между Мамник и Вина ще избера Вина . Мамник също ми харесва , играта на актьорите също .

# 538
Ооо, "Дом за нашите деца" е страхотен....а толкова семпъл , без претенции, но с актьори като Коста Цонев и Емилия Радева, просто уцелва в десятката тематика и атмосфера и всичко.
Сега според мен сценаристите са слаби, виждам как дори добри актьори работят трудно с представения текст.  А какво остава за слабите. То това е и до талант. НАТФИЗ не отсяват таланта, при толкова строг прием, да няма добри актьори, говори зле за самия подбор на училището.
Или опропастява таланта, не знам.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 12:02 от Kat :3

# 539
Значи искат да ни накарат да повярваме, че ще има романс между Божана и Лазар, но големия проблем е, че няма никаква химия между Лазаревска и Гринго. То не става просто да плеснеш двама красиви актьора и да кажеш “хайде, бъдете приятели/любовници”. Точно затова и преди окончателно да се изберат актьорите се правят първо общи сцени с тях. И не е защото “Божана още не познава Лазар”, те може да не се познават и пак да се получава добра химия между самите актьори, така че да се повярва, че нещата може и да тръгнат към романс или добро приятелство. Нали знаете как понякога срещате нов човек и веднага “click-вате”? Разговорите ви вървят, отпуснати сте и тн, дори не става дума за романс, просто е химия помежду ви, може и приятелска. Това ли липсва между Божана и Лазар.

Иначе за НАТФИЗ, моята най-добра приятелка от детството стана актриса, виждали сте я в много сериали и филми. Това момиче беше един от най-забавните, шармантни хора, които познавах. Имаше си свой собствен характер. Завърши НАТФИЗ. Сега се виждаме по няколко пъти в годината, което си е нормално, вече си имаме различни графици и животи, но намираме време и да се видим да си говорим. Ами, няма и помен от забавното шармантно момиче, сякаш в НАТФИЗ се опитват да ги правят еднакви. Говори едно рецитално винаги, изкуствено, не може да се отпусне, пък се познаваме от 10 годишни. Тук таме като напредне вечерта и сме пийнали винце малко се изпуска да се засмее по-естествено и веднага се спира и започва да се смее по-“така”, както явно трябва да се смее един актьор ли, не знам. Много е странно наистина.

Добавям: Йордан Ръсев (Камен) наистина е добър в тази роля, все повече ми харесва. Както каза и друг човек тук, той играе и с цяло тяло както трябва да е. Страхотен е.

Хаха, да нямаме същата приятелка? Joy аз също мога да кажа същото за моя близка приятелка от детството, която беше най-готината и свежа мацка в тийн годините ни, но после НАТФИЗ тотално я пречупи. От прекрасното момиче със звънлив смях остана нещо супер стерилно и загубили естествения си пламък. Моята приятелка завърши класа на Стефан Данаилов, където знам, че момичетата специално са минавали през шлифоване, ама не в диаманти, а в перфектната версия за младо гадже на Данаилов. Сори за офтопика и за това, че говоря за мъртвец, който не може да се защити. Close

За да не съм тотално офтопик - Лазаревска не ме дразни, даже мисля, че е симпатяга, но НАТФИЗ-ът й личи от километри. Проблемът във филмовата индустрия в България е, че НАТФИЗ уеднаквява и неутрализира младите и симпатични лица, докато не се превърнат в копие един на друг, но пък без НАТФИЗ не може. Има ли популярен актьор в последните години, който да не е завършил академията? Не включвам синовете и дъщерите на някой известен Grinning

Общи условия

Активация на акаунт