Мамник -Тема №2

• 23 173
  • 590
  •   74
Отговори
# 555
Най- голямата разлика с книгата, освен Ковид на Георги са думите на Лазар снощи в сериала “чух момичешки глас, който ми каза: Лазаре, кога ще ме върнеш, Лазаре?”
Иначе е точно обратното.

# 556
В допълнение към поста на Денси:
Скрит текст:
Да, той не чува момичешки глас, а момчешки гласове и те питат: "Бате Заре, кога ще се върнеш?!".

# 557
Сега видях, че актрисата, която играе Венета е тази, която изигра Бонка в "Пътя на честа". Ей, страхотна беше там, великолепна.

# 558
  • София
Изпуснах началото на серията снощи - дадоха ли как Лазар се отбучва от кола?

# 559
Изпуснах началото на серията снощи - дадоха ли как Лазар се отбучва от кола?
Не не го дадоха .

# 560
Момичета, по Нетфликс е - Seven dials.
Извинявам се на другите за отклонението от темата!

# 561
В допълнение към поста на Денси:
Скрит текст:
Да, той не чува момичешки глас, а момчешки гласове и те питат: "Бате Заре, кога ще се върнеш?!".
Скрит текст:
съкратили са и родата Angry
Погребението ми беше най-странно снощи. Толкова ли нямаше хора да съберат, да е малко по автентично. А то, шест човека, барабар с попа. Трима от тях полицаи, да се чудиш точно те що го дирят, а близки колеги, селяни, тц. Сега ще кажете, заради Ковид. Ами като са по ковид, що не са с маски, тогава се ходеше с маски и на открито. Да не говорим, че освен в дома, никъде другаде ковид не съществува във филма.

# 562
А каква беше целта да гледаме погребението? Някакъв пълнеж да убием 5 минути... ааа да, Божана видя Несторов и се възмути, че са го изгонили... колко драматично и какъв съспенс носи Grinning Трейлъра изглеждаше много интересен и силно се надявам, че следващия епизод ще се раздвижат нещатa, че иначе аз лично явно само на подигравки ще го карам...

# 563
По Ковид погребенията бяха такива.

# 564
  • София
(Засега не мисля да гледам епизода повторно, но) Мери, снощи Венета - ако добре помня силуета - я дадоха в "страничен гръб" с ок. 1/3 вертикално тяло докъм кръста; замислям се - като седнала на легло/стол. Та, това ни е отпуснато (засега, де).

# 565
И аз я видях само в гръб, защото я търсих. В сериала до момента не се акцентира върху нея.

# 566
  • София
Скрит текст:
И аз не видях Венета снощи, но понеже като мина първи епезод още не бях свършила книгата, ми направи впечатление, че някак я показаха повече от нужното. И я заподозрях още тогава. И сега верно нищо..
А иначе ми бърка в очите, че баш по ковидно време Божана влиза и от вратата сяда да яде мекици и пържени филии или там каквото майка й е направила. Не че има нужда да губят време и да показват, че си мие и дезинфекцира ръцете, както вчера това с лапите на кучето, но ме дразни че все около масата се върти действието. Явно да покажат каква грижовница е майка й. Никаква химия и аз не виждам между главните. Актрисата изглежда интересна по принцип, тук е дървена, та може да си е в ролята. Гринго не съм го слушала в интервю, тук го докарва свит младеж.

# 567
Аз разбирам добре, че киното и книгата за два различни вида изкуство. И е трудно да се пресъздаде на видео това, което е написано на хартия...
Книгата беше около 600 страници, разделени в 11 глави. То е ясно, че в епизодите няма как да поместят десетките страници с мислите и разсъжденията на героите. Тука са преценили, че могат да развият действието в 12 епизода. Обаче до края на 4 глава в книгата стават много интересни неща, а в сериала имам чувството, че нищо не се случва. Според мен е заради бюджета... Ама пък като нямаш бюджет, защо тръгваш да правиш сериал, който се казва "Мамник", а 1/3 от действието мина и ние никакъв мамник не видяхме... Много несериозно.

# 568
1/3 от действието се развива в старческия дом, 1/3 - както казахте в кухнята на Божана и 1/3 тук-там... Аз просто наистина не мога да повярвам как успяха да провлачат тази така динамична история. Вярно е, че сме за съжаление тези, дето сме я чели...

# 569
  • София
А Лазар е пич, от нищо не се впечатлява, нито от електрическите уреди, телевизор и т.н.  и как си облече тениската… все едно цял живот е носил тениски, а не ризи.
JoyJoy Ако показват как се чуди, души, пипа всичко "непознато",... "уйде коня у ряката"... Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт