Мамник -Тема №2

• 30 634
  • 672
  •   25
Отговори
# 630
  • Галифрей
Гледах епизода, хареса ми ама пропускат ключови моменти от книгата защо ги няма?

Попринцип Божана не е такава да се сърди,защо Лазар й е пипал нещата. Нито го заключвала в барака. Ама какво да прави по цял ден горкия? Разбирам,че я страх но в книгата беше тотално различно. Той седеше на вторият етаж в  дома й. Боженчето си го хареса още като го видя, защото той е различен и джентълмен. Ама никога не му се цупила,защо й пипа нещата. Не помня такова държание. Тя винаги беше мила с него и го обличаше с дрехите от  бившият й метъл магазин.

# 631
В последния епизод знаеха, че трупът на дървото е на орнитолога. Може би е изпратен за аутопсия както беше Анита и в следващия епизод ще се появи жена му.
Беше ясно че трупът е на орнитолога , но като нищо и синът на Емил да се появи като труп , но пък и ако Мамника го държи в плен ще е още по интересно . Мен ми е интересно вече да видя пилето . Само го крият за сега , поне за малко ако може да го покажат .

# 632
Лазар каза на Божана, че е прочел за своя баща. Някакво име на бащата спомеха ли? Търсят ли роднини на Лазар? Това ми се губи..

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 16:06 от Jupiter sea

# 633
  • София
Гледах епизода, хареса ми ама пропускат ключови моменти от книгата защо ги няма?

Попринцип Божана не е такава да се сърди,защо Лазар й е пипал нещата. Нито го заключвала в барака. Ама какво да прави по цял ден горкия? Разбирам,че я страх но в книгата беше тотално различно. Той седеше на вторият етаж в  дома й. Боженчето си го хареса още като го видя, защото той е различен и джентълмен. Ама никога не му се цупила,защо й пипа нещата. Не помня такова държание. Тя винаги беше мила с него и го обличаше с дрехите от  бившият й метъл магазин.
Явно във филма са решили да го покажат така - да няма харесване от самото начало, за да покажат дистанционираността на Божана, нейната дръпнатост. Може би за това не намирате химия между тях. В книгата / казвате/, че е по-стара, самотна, няма мъже в живота й… Тук, с поведението й и това на майка й ни го показват без много обяснения 😉.
В едно интервю Е.Л. Казва че с Гринго са се познавали в приятелски отношения; на кастинга са й дали по-интимен момент с Гринго да изиграе… Така, че очаквам скоро да се появи тази тъй обсъждана химия 😂
Лазар каза на Божана, че е прочел за своя баща. Някакво име на бащата спомеха ли? Търсят ли роднини на Лазар? Това съм пропуснала.
Аз разбрах, че е прочел за баща й.

# 634
Да, прочел е за баща и, не за неговия. Той още няма спомени за миналото си, макар вече да започват смътно да се прокрадват съмнения за някои неща които са му познати.

# 635
Ааа, да. Така по се връзва. Явно е прочел за нейния баща. И тя затова избухна така.

# 636
  • Другата България
Скрит текст:
Една седмица чакам нов епизод, за да се случи.  Нищо.
Някой потърси ли орнитолога?
Каква е ролята на четвъртия човек в стаята в старческия дом? Който вкараха допълнително?
Голяма. Blush

# 637
Някои ключови моменти са пропуснати засега. Може би е променен редът им?

По-важно е, че не Георги, а някой друг се разболява от Ковид и така има интересни моменти с мамника преди Божана и Митко да открият колата на Делян.

Скрит текст:
Емил се сблъсква с мамника докато е изолиран в друга къща. Има ключов момент при варницата.

А и друг много важен момент липсва дотук:

Скрит текст:
Колата на Божана блъска мамника в тъмното в началото на книгата. Тя после носи перата на Дана, в чиято къща се разиграва интересна сцена.

Аз нямам проблем с актрисите, играещи Неда и Дана. Изобщо актьорите всички се справят добре. Ще ми е интересно дали ще покажат друг много важен момент от събиране на бабите. За мен лично беше част и от чара на книгата.

П.П. Жената на орнитолога не помня да се появява в книгата. Изобщо, само ще разводнят действието ако са й отредили някакво присъствие в история, която е заплетена и без нея.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 19:21 от Cool_Cat

# 638
  • Галифрей
Скрит текст:
Явно са го променили, защото Владо Пенев в подкаста  на Тото мисля,че беше каза,че Емил ще е жив.

# 639
  • България
Скрит текст:

Явно във филма са решили да го покажат така - да няма харесване от самото начало, за да покажат дистанционираността на Божана, нейната дръпнатост. Може би за това не намирате химия между тях. В книгата / казвате/, че е по-стара, самотна, няма мъже в живота й… Тук, с поведението й и това на майка й ни го показват без много обяснения 😉.
В едно интервю Е.Л. Казва че с Гринго са се познавали в приятелски отношения; на кастинга са й дали по-интимен момент с Гринго да изиграе… Така, че очаквам скоро да се появи тази тъй обсъждана химия 😂
Лазар каза на Божана, че е прочел за своя баща. Някакво име на бащата спомеха ли? Търсят ли роднини на Лазар? Това съм пропуснала.
Аз разбрах, че е прочел за баща й.
Гринго и Лазаревска просто нямат екранна химия помежду си. Или не могат да я изиграят. Както може да сте приятели с някого, но да нямате химия.

Музиката на "любовта" ни бива пускана на много странни места. Както когато Божана си беше вкъщи, говореше с шефа си, спомена за Лазар и ни пуснаха любовната музика. Тази музика трябва да се пуска, когато са сами Божана и Лазар и виждаме изиграни някакви чувства. В момента Божана тормози Лазар и се държи с него като с прокажен.

# 640
  • София
Опитвам се да си обясня връзката на Лазар и Бажана и показания интимен момент в следващия епизод. От гледна точка на Лазар, нещата са ми по-ясни. Той се появява в един нов свят, в който Божана му подава ръка. В книгата повече, в сериала по-малко, но да кажем, че единствено нейното семейство го взима под крилото си. Божана е красива, различна, смела, човечна - колко му е да се влюби в нея. Но Божана не мога да я разбера. Най-малкото той е плътеник - създание не намерило покой в смъртта си. В смисъл човек би се стреснал - за себе си, за близките си. До тук имаме разкъсани трупове,  имаме объркани старци, изчезнал син и Лазар. В предходната серия възкръсналия Лазар е заключен, в следващата са на път да се разцелуват. И вместо да вкарат някой момент, нещата да са поне малко по-логични, те снимали как Божана мие лапите на Айрън.

# 641
Мисля че ще има химия между тях . Не е задължително да започнат от вратата за краката за да се твърди че нямат химия .

# 642
  • Галифрей
Артистите си имат химията, според мен е трябвало да се придържат към книгата.

# 643
Статия за Галя Александрова в "24 часа".
Първоначално се подготвяла за кастинг за ролята на Дана.

https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/22195679

# 644
Сравненияна с книгата ще продължат дори и след излъчването на сериала. Реших да не я чета и за момента всичко ми харесва. Избягвам спойлерите, които тук давате, защото ми харесва да предполагам и да очаквам с нетърпение всеки следващ епизод.

За момента ми е интересно дали орнитолога има някаква връзка с Вракола или просто беше на неподходящо място в неподходящ момент.
Може би в идния епизод Божана ще попита майка си за Волен.

Общи условия

Активация на акаунт