Второ момиче - доста изисквания за име

• 2 398
  • 103
  •   1
Отговори
# 90
Йоана и Бояна, ако все пак приемате предложения с Б. Така сестрите ще имат имен ден в последователни дни - на Богоявление и Ивановден.

# 91
  • SF
Такива римувани имена харесвам само за близнаци.
Или някаква смешна заигравка, ако са 4 момиченца - Мелина, Радина, Калина и Полина.
В никакъв случай не харесвам Дженифър и Божана, нито пък Дженифър и Тейлър.

# 92
  • София
Излишно е чак до такава тънкост да се напасват имена на братя и сестри. Периодът, в който гордо ще ги съобщавате едно до друго, е много кратък, броени години. Още от детската градина нататък всяко дете носи своето име и не е от значение за света колко си отива с това на сестра му.
Не казвам, че Йоана и Джесика (примерно) е супер комбинация, но дори и в нея и Йоана, и Джесика ще си живеят спокойно и никоя няма и миг да страда от това, че името ѝ не е съгласувано с това на сестра ѝ.
Иначе от най-обсъжданите имена в темата аз лично най-много харесвам Калина, много звучно и красиво име е. Също и по-тежките имена като Александра, Антоанета и подобни.

# 93
Продължаваме да четем всички предложения, но новите не ги усещаме като “нашите”. Simple Smile Дори бих казала, че за себе си го усещам като избор между Магдалена и Ева. Със сигурност ще споделя, когато живот и здраве се роди госпожицата.

Относно галените - Йони ми беше един от големите ужаси, но го приех, че все някой ще ѝ казва така. За моя приятна изненада, доста хора първо ме питат или директно ѝ казват Йоанка, както ние я наричаме.

Ще бъдат с малка разлика в годините и считам, че не е изключено да са в една компания и да бъдат споменавани заедно дълго след като аз престана да ги представям. Затова ми е важно как звучат имената едно до друго и затова изключвам римуваните имена. А първоначалната ми идея дори не беше такава - дадох името на каката като пример какво ни харесва и какъв тип име търсим.

# 94
Радвам се, че са ви харесали предложенията, които дадох за Ева и Магдалена. Ева означава „живот“, а Магдалена идва от областта Магдала. И Ева, и Йоана, и Магдалена са библейски имена.

Успех!

# 95
Много харесвам името Йоана и ако имам трета дъщеря, вероятно бих я кръстила така. Харесват ми комбинациите: Йоана и Дарина, Йоана и Елица, Йоана и Велина, Йоана и Кристина, Йоана и Лора, Йоана и Невена, Йоана и Радост, Йоана и Радина, Йоана и Симона.

# 96
Евелина ♥ това е името на моята втора дъщеричка.

# 97
  • Най-красивата страна
Йоана и Ева .Ева няма галено име.И май няма имен ден.
Йоана и Магдалена.Йони и Маги.
Харесват ми имената-красиви,благозвучни,библейски,имат имен ден.
И като комбинации ми харесват.

Аз също не харесвам галени имена.
Но приятели и съученици на дъщеря ми се обръщат към нея точно с галено име.

Йоана е царско име и е често срещано.Бих го комбинирала с подобно.
Йоана и София.И двете са често срещани.
Йоана и Луиза.Луиза е добре възприето у нас,но е по-рядко срещано.
Йоана и Изабела.Изабела също.

# 98
Ако имам момиче, бих я кръстила Алма.

# 99
  • SF
Алма означава душа.

# 100
И аз страшно харесвам Алма, както и Алба. И нашето момиче щеше да е Алма, но мъжът ми наложи вето.

# 101

Не знаех, много красиво.

# 102
Йоана и Павлина. Павлина има също имен ден на голям църковен празник, типично е за нашите ширини, на галено Поли звучи добре, вкл международно.
Йоана и Константина-и двете са имена със силен заряд, с имен ден на голям църковен празник, галено Кони, което звучи и международно, а имам позната, на която на галено и казваха Ина, Инче.
Йоана и Илияна, малко звученето се припокрива, но са различни имена, отново има имен ден, на галено Лия или Иле, Илче.

Това за именните дни го споменавам, защото голямата има имен ден на голям празник и мисля, че е добре и малката да празнува.

# 103
Йоана и Павлина. Павлина има също имен ден на голям църковен празник, типично е за нашите ширини, на галено Поли звучи добре, вкл международно.
Йоана и Константина-и двете са имена със силен заряд, с имен ден на голям църковен празник, галено Кони, което звучи и международно, а имам позната, на която на галено и казваха Ина, Инче.
Йоана и Илияна, малко звученето се припокрива, но са различни имена, отново има имен ден, на галено Лия или Иле, Илче.

Това за именните дни го споменавам, защото голямата има имен ден на голям празник и мисля, че е добре и малката да празнува.

+1 за Йоана и Константина. Много красиво звучи.
Мислех да го предложа. Но ми се видя доста дълго. И май не достатъчно според изискванията.

Общи условия

Активация на акаунт