Второ момиче - доста изисквания за име

• 2 776
  • 118
  •   1
Отговори
# 105
Луиза междудругото отдавана не съм го срещала, а и като цяло си е рядко срещано.

Това е, че не търсим редки имена, а нещо по-популярно. Затова отпадат и Алма, Алба, Мелина и другите подобни.

Миглена, Павлина и Полина не ни харесват (макар галеното Поли да е сладко). Константина е хубаво име, но не бих го избрала за детето си. И все пак благодаря за всички предложения!

# 106
Албена, Аделина, Ангелина, Анета/ Анита, Антония, Антоанета
Далия, Диана, Димана,
Емилия, Елена, Елжана
Жулиета, Жанета, Жана
Илияна, Илона, Ивон, Ивет
Калина, Клементина, Катина
Милена, Мишел/ Михаела, Мануела, Магдалена, Моника,
Симона, Стефани, Стела, Сияна, Светослава, Станислава
Юлия, Юлияна

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 17:52 от Mama Ru

# 107
  • SF
Тези имена сякаш не отговарят на условието да са интернационални. Някои от тях чат-пат може, но Илияна, Светослава сякаш не.

# 108
Всъщност повечето не са български/ славянски.
Не отговорят на условието за интернационалност: Албена, Елжана, Светослава, Станислава, Сияна, Димана, Калина и Илияна.

# 109
  • SF
Да, славянски са. Не знам колко Светослави има в Чехия или Словения например, но факт, че са славянски.

# 110
Не изчетох всички коментари, но аз предлагам Калояна. Звучи ми готино Йоана и Калояна. Дъщеря ми се казва така и на галено ѝ викаме Кая Simple Smile

# 111
Името Калоян има гръцки произход и означава „хубав/добър Йоан“ (от kalos – хубав, и Ioannes – Йоан/Иван). Смята се за съставно име, буквално превеждано като „Хубавия Иван“.

Според мен е абсурдно -.Йоана и Хубавата/добрата Йоана,

# 112
Никога не са ми звучали добре женски имена, образувани от утвърдени мъжки. Особено до нежното Йоана имена като Бориса, Калояна, Симеона и пр. не стоят никак хубаво.

# 113
  • nowhere
Не са достатъчно популярни, но Алиса и Елиза също си отиват с Йоана според мен.

# 114
Евгения - интернационално, има имен ден, има и галени (Женя, Ния, Ева)

# 115
Предлагам Лидия. Библейско, интернационално и има имен ден.

# 116
Евелина ♥ това е името на моята втора дъщеричка.
Да ви е здрава.

Ивелина е по разпространено, празнува на Ивановден. Познавам няколко Ивелини.

# 117
  • Варна
Римувани имена не харесвам нито на близнаци, нито по принцип. Името Миглена никога не съм го харесвала,а и ми е винаги било едно странно такова.
Йоана с Луиза е супер. Или София. Но то е много банално.
Луиза междудругото отдавана не съм го срещала, а и като цяло си е рядко срещано.
Аз много го обмислях за моята дъщеря. Спря не галеното, никак не става, дори няма галено според мен това име.
Остава вариант ако имам второ момиче, но някак Изабела и Луиза ми звучат доста сходни имена, все едно почти едни и същи, но с разменени букви.
Луиза просто няма  хубаво галено.
То не, че Изабела има, но ние така ли иначе Изи никога не сме я наричали, ама така й казват в училище,въпреки, че аз не го харесвам, тя си го харесва и даже прави забележки ако някой каже по друг начин на галено.

Щях да кажа, че на Луиза може да се вика Изи, но вие вече си имате една Изи. Simple Smile

Впрочем кучето ми е Изи, на кратко от Изида Sweat Smile

# 118
  • Down south
Никога не са ми звучали добре женски имена, образувани от утвърдени мъжки. Особено до нежното Йоана имена като Бориса, Калояна, Симеона и пр. не стоят никак хубаво.
Йоана е много красиво име, определено нежно и класическо.
Ако ставаше дума за момче Симеон, Борис, Калоян, дори Борил, въпреки негативния заряд, биха стояли изискано до Йоана, но в женски варианти са много груби.
 Зачението им някак се губи.

ПП Имаме позната която кръсти  дъщеря си Борила.
Наричат я Бори, Боби, Бобче, но не и с рожденотто и име.

Общи условия

Активация на акаунт