Къде и как да я открия ?

• 5 002
  • 210
  •   7
Отговори
# 150
  • София
Ама много ясно, че има такива мъже, та аз познавам... от раз се сещам за над 5 семейства с втори бракове, понякога и с общи деца впоследствие, понякога - само с такива от предишния брак... И си живеят хората, нищо им няма. Не е по темата изобщо, ама не се стърпях и аз вече да чета глупости. Никой не искал втора употреба... Мамолявисе.
Авторът май ни пързулна. Още четири-пет страници ще се леят спам и фантасмагории и ще дойде светията с връзката ключове, преди още да сме чули развитието на историята. Или може би си прави списък с мами, които за обсажда на ЛС.

# 151
как с години не успял да се види на живо с жена от бг-мама, как можело така.
Аз, освен с ММ, бях излязла много отдавна и с още един мъж оттук. Културен човек. Нулев интерес и от двете страни. Отдавна не съм го засичала, даже не съм много сигурна какъв му беше никът.

Как така не си сигурна какъв му е никът, това е информация за милиони?! Сега ще тръгне новината, че някъде във форума има един нормален и културен ерген, и всички ще се чудят къде е този скрит диамант.

# 152
  • Paris, France
Елора, има около мене жени с втори, пети и десети връзки и деца от двама или повече мъже. Има. Те, обаче, са срещнали мъже, които нямат против рой деца у дома. Във Франция са доста често срещани такива семейства. Не съм близка с такива, защото не обичам деца наоколо, а техният живот рядко има допирна точка с моя.

Не твърдя, че самотна майка не може да се ожени. Може, при това по-лесно от мома на същата възраст, която е отчаяна.

Твърдя, че след като авторът не ще жена с дете не е добре да се пробва с такива.

И да, оплаква се Ариел, но не е злобна. Просто животът и се е стекъл не точно както го е искала и съжалява за някои от изборите си или времето, когато ги е направила. Също има и по-високи изисквания или претенции от повечето нас и затова изглежда странно. Злобна не е.

# 153
Девер ми е на възрастта на автора и той търси. Общото мнение е, че по младите жените не стават, само искат ли искат - я молче, я кино, я дрешка. Търси се жена, която не иска нищо, но гледа къща, дете и работи здраво, за да издържа къщата и детето, т.е. като мен. Чак като мъжът ми каза, че нямало жени като мен, разбрах каква съм била тъпа, ама късно. Иначе девер ми има много познати и мъже и жени, но нещо не му се получава. Малко е нисък, може и от това да е.

# 154
Невена, с цялото ми уважение, ти имаш някаква фиксация на тази тема с втората ръка с деца. Ще ме извиниш, но един истински мъж никога няма да върне жена, която иска, желае, влюбен е, заради детето ѝ. И, не, не е до компромис – няма общо тук прагматизма, говорим за любов, привличане, уважение между мъжът и жената. Колкото и да се леят философщини по темата – все още съществуват искрени отношения между мъже и жени отвъд практичното и материалното. Wink
//
Доколкото до Ариел – тя носи вътрешна злоба, която ѝ дава гориво да живее. Понеже не харесва себе си, преекспонира върху всички останали жени. Тук имаме един класически шаблон за женомразие.

# 155
  • София
Не твърдя, че самотна майка не може да се ожени. Може, при това по-лесно от мома на същата възраст, която е отчаяна.

И моите наблюдения са такива. Нераждала-неомъжвана е предимство до средата на трийсетте някъде, т.е. до края на младостта. Излезе ли веднъж от категорията "млада", нераждалата жена става... стара мома (СМ). Знам, че изразът минава за груб в днешните фини времена. Та на по-късния брачен "пазар" разведената с дете се котира по-високо от СМ. Не за всеки, разбира се, много мъже не искат и не приемат заварени деца - тяхно право. Но съвсем не са правило, нито дори мнознство. И много от тях искат без деца, ама млада, ама такава и онакава и си остават само с искането. Това си е факт също.

Базила е права - сметките се правят във форума, в живота работите стават по любов. Има ли любов, всичките "търся това, па не искам онова" губят значение.

Имам дежавю за някаква стара тема, в която точно това се обсъждаше. Пак някой, но не беше Ариел, настървено обясняваше как всички жени с деца трябвало да приемат какви са огризки и да не се пречкат на свободните да си разпределят изобилието от топмъже (никой от които, разбира се, и без това нямало да погледне някаква там употребена, нали).

# 156
Елора, има около мене жени с втори, пети и десети връзки и деца от двама или повече мъже. Има. Те, обаче, са срещнали мъже, които нямат против рой деца у дома. Във Франция са доста често срещани такива семейства. Не съм близка с такива, защото не обичам деца наоколо, а техният живот рядко има допирна точка с моя.

Твърдя, че след като авторът не ще жена с дете не е добре да се пробва с такива.

И да, оплаква се Ариел, но не е злобна. Просто животът и се е стекъл не точно както го е искала и съжалява за някои от изборите си или времето, когато ги е направила. Също има и по-високи изисквания или претенции от повечето нас и затова изглежда странно. Злобна не е.

Да, точно, жена с дете по-може да си намери мъж отколкото мома. Познавам 50 годишна жена с две големи деца и си върти мъже както си иска. Не само е на 50, ами редовно си хваща и и се лепят 30 годишни, които дори искат деца от нея.
Точно това означава, че не са втора ръка. Самия епитет е грозен, особено пък от жена към жена.
Даже всъщност жени, които нямат деца и са на години, на тях се гледа точно с лошо око, като половин жена, втора ръка. Разбира се и това не е вярно, но хората обичат да съдят, да слагат епитети, да клюкарят и очернят.
Ариел си е злобна и то е видно.

Базила, така е. Точно прагматиците и егоистите  не виждат по-далеч от носа си. Те мерят + и -. Правят списъци, смятат си само това, което ще получат.
Там при тях няма любов, няма уважение, има използване, даване само към тях трябва да има. Трудно ще хванат някоя, но си има и глупачки на тоя свят.

Баща ми след развода е имал някакви връзки, но са приключили, точно защото е егоист. Иска да взима, не да дава. Научен е, че на него всички са му длъжни, той никому не е. Имал 1-2 срещи с жена с малко дете.
На втората среща жената се наложило и детето да вземе. На горканчо му се наложило да купи пастичка и бозичка на детето. И като се прибра, баба,дядо и чичо го питаха как е минала срещата, а той беше бесен. Бесен защото купил пастичка и боза на някакво дете. Аз бях в коридора, с домино май се занимавах. На него не му пукаше, че чувам. Коментара му беше - няма да се виждам с тая, с майки няма смисъл. Трябваше да купя на това келешче паста и боза, аз на моите не взимам, на това ще купувам. Как пък не. Сам ще си седя, по-добре ми е.
Но не, годините доказаха, че му е по-зле.
Случвало се е като ходя там през уикенда да си взимам от неговите луканки. Той си купуваше скъпи. И съм си хапнала, то си личи. Баба ми и дядо ми не му ядяха храната. Като видя, като кресна кой му е ял от луканката. Стреснах се, викам тихо аз си хапнах. Разкрещя ми се, че това е негово и да не съм посмяла да му пипам храната. След време му върнах жеста. Донесох от другата къща праскови да си имам, той посегна. Аз му креснах, че това са мои праскови, дадени ми от леля и той няма право да ми яде моята храна. Grinning
А той е човек, винаги бил с високо платена работа. Тогава чичо ми му каза, че е пълен боклук и не е никакъв мъж и сам ще си остарее и умре. И ще дойде ден и децата ти няма да те погледнат. Аз се обадих от коридора - ама вярно е, баща на хартия имам. Нищо ново не ми казваш.
Същия този чичо взе леля ми /сестрата на баща ми/ с малко дете. Братовчедка ми.
Която отгледа още от едногодишно бебенце и я обича повече от двамата си сина. Поне така изглежда.
Но са страшно близки.

# 157
  • SF
Да, точно, жена с дете по-може да си намери мъж отколкото мома. Познавам 50 годишна жена с две големи деца и си върти мъже както си иска. Не само е на 50, ами редовно си хваща и и се лепят 30 годишни, които дори искат деца от нея.
Това са връзки със срок. Тя си мисли, че ги върти, а всъщност нея я въртят, защото им е скучно и докато не си намерят подходящата.
На майките си вкъщи няма да ги заведат и само на някои от приятелите си ще я покажат.
Такива жени им навяват асоциации, че нещата стават и без много да се напъват. Само защото е млад, тя вече е навита да вдигне краката. Това е в неговата глава. Отпадат му всякакви планове за Малдиви, за булчински истории, зор за пръстен.
И младежът се впуска, знаейки, че е нещо временно. После друго такова пак временно - ден да мине, друг да дойде.
Неписаният им договор помежду им ги устройва - тя иска жребче и в нейната глава той е такъв, той иска жена, която да не му трови нервите и да не иска повече от редовен секс.
Мани ги тези връзки тя на 50 с деца, той на 30.
Е, да, една на 1000 ще се окаже и връзката на живота им. Ама знаеш ли колко мъже трябва да се съблазнят, обслужат, изтърпят, докато се появи подходящият 30-годишен партньор.

# 158
  • Paris, France
Като сме моми и ергени отбягваме връзки с родители не само от прагматизъм. На мене присъствието на деца, че и непрекъснато, никак не ми е приятно. Децата си искат грижа, а в това време партньорът трябва да се оправя и занимава сам. Не се виждах да прекарвам уикендите си по детски площадки, разходки или занимания с деца. Аз си обичаха купоните, заведенията и магазините, а този модел за живот не е интересен за малко дете. Да не говорим, че няма как да се спи до 2 следобед с 2, 3 или 5 годишно детенце.

Като мома не можех да се влюбя в мъж, за когото зная, че има дете/деца. Разведен, женен 🌞 не ме бъркаше, но баща - твърдо не.

Не знам откъде дойде това, че бездетните жени били по-долу от родилите след определена възраст. Ако са си доволни сами, никакъв проблем няма. Не мисля, че Опра Уинфри, Тереза Мей или Кондолиза Райс седят по-долу от мене и то, защото съм успяла да родя две деца като милиарди бозайници. Може би в семейни култури е така, но в западните, индивидуалистични не е.

И защо пък с бездетен ерген да не мога да имам искрена любов и уважение? Чуждо дете не мога да заобичам колкото мое и този факт е достатъчен за да седя настрана от такива връзки.

Примерът с 50 годишната е валиден, но:
1. Няма малки деца при нея.
2. Няма драмите на 20 и 25 годишните.
3. Вероятно не изисква в материален и битов план това, което изисква 20 годишната.
Много съвременни мъже искат връзка, но не щат драма, разходи по връзката и да се чувстват притискани да се женят, да правят бебета, да заживяват заедно. Има логика.

# 159
Втората употреба става дори предпочитана - сещам се за дрехите. Но не само, да не забивам в екологичните теории, защото ще е спам.

На мен ми изглежда, че авторът има проблеми с общуването (социални умения). Не знае как да привлече жена и да я задържи до брак (другарче). Може да пробва това, след кратка връзка да предлага пръстен.

# 160
Това са връзки със срок. Тя си мисли, че ги върти, а всъщност нея я въртят, защото им е скучно и докато не си намерят подходящата.
На майките си вкъщи няма да ги заведат и само на някои от приятелите си ще я покажат.
Такива жени им навяват асоциации, че нещата стават и без много да се напъват. Само защото е млад, тя вече е навита да вдигне краката. Това е в неговата глава. Отпадат му всякакви планове за Малдиви, за булчински истории, зор за пръстен.
И младежът се впуска, знаейки, че е нещо временно. После друго такова пак временно - ден да мине, друг да дойде.
Неписаният им договор помежду им ги устройва - тя иска жребче и в нейната глава той е такъв, той иска жена, която да не му трови нервите и да не иска повече от редовен секс.
Мани ги тези връзки тя на 50 с деца, той на 30.
Е, да, една на 1000 ще се окаже и връзката на живота им. Ама знаеш ли колко мъже трябва да се съблазнят, обслужат, изтърпят, докато се появи подходящият 30-годишен партньор.
Не, не я върти той. Тя много добре знае, че е връзка със срок и тя не възприема отношенията им като нещо сериозно. Той е този, който иска деца и иска да живее с нея. Тя му е  казала, че няма да живее с него и има вече две деца. Как пък този не разбира, че е на 50 години. Развива си бизнеса жената, децата вече големи. Защо и са бебета. Тя работата си я свършила.
Та той е този, който е хлътнал и не чува. Тя си му казва, че не иска деца, няма да живее с него, да си намери друга. Тоя не та не, няма друга. Може и да го е разкарала вече. Каза ми, че много и досадяло тия приказки, вместо да си прекарват приятно като се виждат, той глупости и говорел.
Ама и човека може някакви бръмбари да има. Не е нормално мъж да мисли, че на 50 години жена ще му роди деца.

# 161
Елора, потресаващ родител...
Те и мъжете в тоя раздел са подобни, като чуя как разсъждават за жените, как им смятат парите и ще могат ли да ги издържат - и си мисля какви бащи ще станат тези. Добре че само кибичат тук и се пише за дрешки, за глупости; пробват си жалкия хумор някои, но поне жена не им е обърнала внимание, че да се излагат и с истории за деца, които като жените, да имат нахалството да бъдат гледани от тях...

Иначе в моя край/местоживеене и т.н. "стара мома" се ползва само от жени, по-грозноватки и по-неуспели от въпросната обсъждана. Не съм го чувала от мъже. То една жена и да остарее, ако изглежда добре, поддържана е и най-вече приветлив и усмихнат човек, просто няма начин да и се лепне такава категоризация. Все едно Камерън Диас - стара мома. Абсурдно е.

И мъжете предпочитат такива, да.

Е, моето мнение е, че майчинството прави жената в пъти по-привлекателна, както и разкрива нови черти, умения, мироглед, нагласа към живота и тн/ при повечето жени, но ако мъж се е насочил към консуматорство, не му се разправя с пълния пакет женственост.

Добре, че с годините имаме напредък на тоя фронт и много жени се женят за втори и трети път без децата да са проблем

# 162
  • София

Не знам откъде дойде това, че бездетните жени били по-долу от родилите след определена възраст. Ако са си доволни сами, никакъв проблем няма. Не мисля, че Опра Уинфри, Тереза Мей или Кондолиза Райс седят по-долу от мене и то, защото съм успяла да родя две деца като милиарди бозайници.

Това ясно, Невена, аз говоря за "пазара" на връзките, подразбира се - сред тези, дето участват в процесите по търсене и предлагане, нали. Нетърсещи има всякакви, има такива дето изобщо не им трябват и не са имали мъж и деца, има и такива с деца и първи брак, които си казват "повече без сериозни връзки" и хлопват кепенците, гледат си живота без нужда да търсят, намерят мъж, да се омъжат отново. И всичко това си е супер, само да няма неудовлетвореност, която пък да избива в лай и хапане по други жени.

# 163
  • София
Хората няма как да бъдат втора употреба, защо не са нито предмети, нито стока, нито нечия собственост.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 16:26 от Лъвица

# 164
как с години не успял да се види на живо с жена от бг-мама, как можело така.
Аз, освен с ММ, бях излязла много отдавна и с още един мъж оттук. Културен човек. Нулев интерес и от двете страни. Отдавна не съм го засичала, даже не съм много сигурна какъв му беше никът.

Как така не си сигурна какъв му е никът, това е информация за милиони?! Сега ще тръгне новината, че някъде във форума има един нормален и културен ерген, и всички ще се чудят къде е този скрит диамант.
За това време, дето мина, сигурно вече е пета употреба Grinning

Общи условия

Активация на акаунт