Къде и как да я открия ?

• 6 931
  • 264
  •   9
Отговори
# 240
Общуването с хора у дома също е социален живот, между другото. Всяко общуване с хора извън работната дейност е социален живот.
Що не ги казвате тия неща навреме? Що рев се изрева като ни затвориха по домовете преди няколко години за социалната изолация.

# 241
Защо изключваш колегите от социалния живот?
И аз се чудя това.

# 242
Сънчо, нещо в калкулацията ти липсва. Да не би женското внимание там да е благотворително?

В Тайланд женското внимание не винаги е това, което изглежда външно, ама щом ги влече хората...

Понякога даже не е точно женско Simple Smile
====================
Начи след хокея винаги взимам душ, о-о-баче-е, са като прочетох за душовете след йога, и ме обхвана некву усещане за нещо пропуснато...?

# 243
  • Paris, France
Защо изключваш колегите от социалния живот? Социумът са хора, общество, всякави хора, дори и на работа. Социалният живот в буквален смисъл означава живот сред хора. Група хора, обединени в общност под всякакъв признак, включително и професионален.
Колегите могат да са част от социалния живот, но общуването по работа се изключва от рубриката "социален живот" по дефиниция. Социален живот е това, което правим с други хора за удоволствие. Съответно може да включва и изключва колеги, както и роднини. Примерно, може всеки ден да съм писала домашни с децата ми и съседски деца, но това не е социален живот, макар и да е дейност, която извършвам заедно с други хора. Също не е социален живот да заведа баба си на опера или децата на театър ако отивам, защото няма как да идат без придружител, а не за мое удоволствие.

И още за колегите - авторът не пише да общува с тях извън работата и едва ли ще му станат по-близки,отколкото вече са. Иначе няма лошо да се излиза с колеги.

# 244
  • София
Защо изключваш колегите от социалния живот? Социумът са хора, общество, всякави хора, дори и на работа. Социалният живот в буквален смисъл означава живот сред хора. Група хора, обединени в общност под всякакъв признак, включително и професионален.
От това, което аз помня, когато като ученик и студент бях в подобна ситуация в един период, точно сред колегите ми беше най-неприятно,защото тогава отхвърлянето ще е публично и всички 16 човека около нас ще го знаят.

# 245
Все по-сложен става въпроса "що е то социален живот", ще трябва книжка с правила. Дотук: колеги, деца и баби не попадат в обхвата. Чудя се за съседките, особено по-засуканите, там как да го броим?

# 246
  • Пловдив
Все по-сложен става въпроса "що е то социален живот", ще трябва книжка с правила. Дотук: колеги, деца и баби не попадат в обхвата. Чудя се за съседките, особено по-засуканите, там как да го броим?

Толкова години живея в блока .....нито една комшийка не дойде да иска чаша захар............та и това не е вариант вече.

И жени са ми доставяли пица ......пак не е като филмите дето съм гледал 😒😒

# 247
Не, не е без значение, че авторът е бил тормозен в училище. Не е без значение скръбта от загубата на близки, особено родителите. Тези неща могат да повлияят на това да не я срещне в по-младите си години, например ако е трябвало да се грижи за болен. Няма и нищо нередно в това, че е споделил тези неща.

# 248
Социален живот е това, което правим с други хора за удоволствие.

Това са глупости.

Оф, ето ИИ повече знае от вас

Социален живот
се отнася до общуването, взаимодействието и отношенията на индивида с другите хора в обществото (приятели, колеги, семейство). Включва дейности като срещи, участие в общности и поддържане на контакти. Синоними са „обществен живот“, „социални контакти“ и „общуване“.
Примери за употреба:

„Имате добър социален живот, много приятели“.
    „Това е като затвор, без страхотния социален живот“.
    Поддържане на активни социални контакти и посещаване на клубове.

Синоними:

Обществен живот
    Социални контакти
    Общуване
    Взаимодействие

Социален в по-широк смисъл означава всичко, свързано с живота на хората в общност, грижата за благосъстоянието им или тяхното организирано съжителство.

И да задълбочим с режима ИИ

Социални
ят живот се отнася до съвкупността от взаимодействия, взаимоотношения и форми на общуване между хората в обществото. Той обхваща всички аспекти на човешкото съществуване, които са свързани с живота и дейността в общност, а не само с индивидуалното или личното преживяване.
Ключови аспекти на социалния живот включват:

Социализация: Процесът на усвояване и възпроизвеждане на културните ценности, норми и правила на поведение в обществото.
    Социално взаимодействие: Ежедневните контакти и общуване между индивидите, които влияят на тяхното психическо и емоционално благополучие.
    Обществени структури: Взаимодействие в различни обособени структури като семейството, училището, работната среда и други организации.
    Култура и норми: Социалният живот включва споделяне и приемане на определени правила, навици, обичаи и ценности, които дефинират даденото човешко обединение.

В социологията, която е науката за изучаване на човешките групи и общества като форми за съвместен живот, социалният живот е основен предмет на изследване.
Бихте ли искали да научите повече за конкретен аспект на социалния живот, например социализацията, социалните мрежи или влиянието на социалните контакти върху здравето?

# 249
Елора ме е изпреварила.
Социалните контакти са всички видове общуване, независимо дали ни носят удоволствие или не. Независимо дали са по работа, лични, образование. Ти контактуваш, обменяш мисли, емоции, поведения, разговаряш със социума. Всичко това дава обратна връзка на вътрешното ни аз. Затова съм писала и друг път – човек, който се изолира и живее дълго сам, без комуникации (живи), започва да губи обратната връзка със социума и буквално си изперква.

# 250
  • София
Между другото, на сегашната ми работа тече яко социален живот - колежките от другите магазини са сравнително общителни, там са от отдавна, познават клиентите, става приказка, запознанства...
Жокер - възрастните колежки са много ценни понякога.

# 251
И  в работен колектив си има социален живот.
Зависи от колектива. На една работа няма да сме много близки, в друга фирма ще сме.
От старите си местоработи си имам контакти и с колежки и с началници.
И се виждаме и си гостуваме.
Пък какви любовни калабълъци съм виждала, направо турски сериал Joy

# 252

Толкова години живея в блока .....нито една комшийка не дойде да иска чаша захар............та и това не е вариант вече.

И жени са ми доставяли пица ......пак не е като филмите дето съм гледал 😒😒
Остави филмите, отивай при Роки. Или смени филмите Wink

ПП - не мога да повярвам, че опряхме до ИИ да ни кажа що е то социален живот.

# 253
  • София
Елора ме е изпреварила.
Социалните контакти са всички видове общуване, независимо дали ни носят удоволствие или не. Независимо дали са по работа, лични, образование. Ти контактуваш, обменяш мисли, емоции, поведения, разговаряш със социума. Всичко това дава обратна връзка на вътрешното ни аз. Затова съм писала и друг път – човек, който се изолира и живее дълго сам, без комуникации (живи), започва да губи обратната връзка със социума и буквално си изперква.
Познавам няколко мъже, ИТ, хоум офис. Наглед - всичко им е наред. Около 35+, високи, пари имат. Обаче социални умения, особено с жените - на ниво извънземни. Щях да кажа примати, ама те имат повече умения за чифтосване.

# 254
Ами да ходиш на работа да общуваш с хората не е като да висиш по домашно облекло вкъщи и да работиш сам.
Комуникацията е различна. И да има комуникация, но тя е основно по работа,  по телефон, по имейл.
Но и си има много плюсове на дистанционна работа.

Общи условия

Активация на акаунт