КГБ = Клуб на Готините Баби - 244

• 3 388
  • 150
  •   3
Отговори
# 105
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Снощи се опитах да пиша от телефона, но имаше някакъв проблем и ми даваше съобщение, че БГ Мамма не може да изпълни това нещо.
Айша, извинявай ако съм била крайна в изказването си за Оня, но ми кипнаха ла---та като прочетох за поредното му безумие. Ще осакати психически децата. Очаквам като станат малко по-големи да избягат при вас.
Днес и утре съм в София. Утре и на контролен преглед при мамолог.
Дидия, продължаваме със стиснатите палчета. Моля те обади се. Дано резултатите изледат и да са хубави.

# 106
Добро утро!
Хич не спах тази нощ. Според часовника ми обаче е обратното.
Реших да пиша... Даваше грешка форума...
Бива ли такова начало на седмицата:-)
Вече съм на работното място.

Снощи установих, че нищо от плануваното за почивните дни не съм направила.

Стискам палци на Дидиа, на Пипи.
И на всички останали, които имат нужда, пожелавам лекота и късмет.

# 107
  • София
Добро утро! Като не съм се наспала съм кисела и затова се свивам в ъгъла.
Иначе на новия апарат за кръвно може да се намали звука, но не може да се изключи приказването. Обаче кръвното си е всичко и не съм щастлива от факта.
Пипи, пожелавам хубави резултати от прегледа!
Айше, пиши като имаш новини за внука, че се притеснявам.
Дидия, дано и твоите резултати излязат и да са добри!
Аз трябва и с Техем да се разправям, защото според тях единия ни топъл водомер е от 2013 година и подлежи на проверка, а в същност и девата са монтирани едновременно през 2020. Засега им пратих снимки, да се надявам, че ще си коригират данните. Иначе едни 170 лв ме бият през ръцете за подмяна на водомер.
Айде хубав ден!

# 108
Мама е с високо кръвно и ѝ е лошо. Дадох хапчетата. Легна пак да спи. ММ го играе такси на щерката. Отказали са ѝ спирачките. После ще се занимава с пътна помощ за колата... Моята още не е оправена и целия ни седмичен график ще трябва да го стъкмисваме наново. Шашав понеделник.

# 109
Добро утро, девойки! Полека-лека и този месец се изнизва,  годината тръгна,  чакам си слънцето и аз като Клечи. Миналата година по това време се търкалях вкъщи със световъртеж, сега от няколко дни се опитва да ме повтаря. Вчера почти проспах деня и днес съм по- добре, но ще започна с билковите таблетки профилактично.
Пипи, Дидия всички палци са само за вас днес.
Нямах пИятел през уикенда и по-добре,  предвид главата ми. Сурва приключи при нас,  кой дрънкал звОнци, дрънкал,  догодина пак.
Мамси да сподели впечатления от вчера, аз гледах по кабелната малко.
Продължавам с интервютата и тази седмица, гоня и другите задачи, нищо ново.
Айша, шапка ти свалям за търпението. Само дечицата да са добре, вие също, защото другото явно е безнадеждно. Пиши как е детето, ако знаеш.
Спорна и хубава седмица на всички ви пожелавам!

# 110
На всички да се наредят добре нещата пожелавам и аз! И здраве! 🍀

# 111
Здравейте.
Оправил се е най - после форумът - няколко пъти правя опити за писане и не ми дава достъп.

След малко излизаме с Чарли към вет. клиника за годишни ваксини.  Вън вали, клиниката не е далече и мисля да го нося, че ще стане целия с кал.  Повече от пет кила е и се гушка, когато е в мен, та да видим дали няма да ми се изхлузи.

Макавели, след всички коментари с вас и с К.А.Г, като най - знаеща тези неща, стигнахме до извода, че задачата няма решение с материала изучаван първия срок на трети клас. Или е бе пълна, или е сбъркано условието - това казах на родителите, на там е тяхна грижа.
Впрочем това е първи път, когато се занимавам с разглеждане на учебния материал на внуците, при мен винаги са идвали за забавление.

Изчетох ви, не много на зад.
Тони, чудесни снимки.

Пипи, Дидиа, да са добри резултатите

Тетка, дано кръвното се нормализира на майка ти.

Мериан, поуспокои ли се?
Ранелка и ти -;лошо е, когато човек бе се е наспал качествено.

Айша, споделяй винаги, когато пожелаеш, но по -:важното е да се открие причината за това състояние на детето. Всичко може да е, и да му е наранило нещо гърлото, и от стрес, но учудващо е защо е антибиотика.

Янче, кажи как я караш.
Как е Тони?
Предаде ли и поздравите от нас за имения и ден?

Ние ще тръгваме.
Ще погледна пак как е вън и ще видим Чарльока дали ще е на собствен ход, но пък там като го гушна освен в косми и кална ще ме направи.

# 112
Добро утро и от мен!
Кафето го изпих в 5.30 ч сега пия чай мента. Докато пих кафето няколко пъти и аз пробвах да вляза в къщичката, но явно е имало някакъв проблем с мамата.
Диди, Пипи, Мериан, стискам палци и чакам добри новини! ❤️
За Тетка голяма прегръдка 🤗, дано след хапчетата кръвното на мама се успокои!
Айша, това младите хем нямат опит, хем курназ! Дано се установи причината  и детето да е добре ! 😘
Оставям ви, че Малчо каза - бабооо, ела, остави този телефон 🙂. Питам го, кажи какво искаш - да играем, аз - на какво да играем - ела, ще видиш, имам идея 😊 , та отивам да видя каква е идеята.
Хубав и спорен да е денят ви баболинки 🥰

# 113
Добър ден! Излюпих се, изкъпах се, пуснах пералнята и сега при вас.
Клечи, и мен не ме пусна снощи МАМАТА. Можех да чета, но не можех да пиша.
Айша, възможно е детето да е изнервено и това да е защитна реакция. В 1 клас, особено първите месеци е много трудно на децата да свикнат с новия им режим и  изисквания. Ако детето има проблем с четенето и писането, това е много стресиращо. Ако вижда, че другите деца могат по-добре, той да се чувства зле. Постоянните изисквания на родителите и учителите също ги натоварват психически. Как се справя Мрънч с учебния материал? Ако там всичко е наред, да се търси друга причина. Възможно е да има храчка или костичка, които го карат да кашля, за да ги изкара. В предишния ми пост ви писах как един сладур иска да ме арестува. Той също кашля, когато е поставен извън зоната му на комфорт. А аз исках да седи мирен  и да пише. Той кашля, за да не го прави. Аз това го знаех от майка му, която е колежка  и затова не се хващах на този номер.
 Ако Мрънчо продължи, може една консултация с лекар УНГ. Ако там всичко е наред, разговор с учителката и консултация с училищния психолог, за да се установи причината.

Клечи, в една друга тема ще ме изядат, че не обичам кучета и котки, особено вътре.  Ще те дам теб за пример колко си обичаш Чарли и как се грижиш за него всеотдайно.

# 114
Ениса, как си в момента? Световъртежа е много гадно нещо... Дано бързо отмине!

# 115
  • някъде другаде
Тук съм от 8 часа сутринта , но не могат да пиша заради проблема.
И при мен кръвното играе. Вчера сутринта беше 159/90.
Стиснати палци за добри резултати за Пипи и Дидия.
Теди ме взе от Правец и ходихме до Лидъл и ДМ в Ботевград. Сега чакаме да отвори ресторант Викки в Луковит да обядваме , че идвахме да върна по Спиди една поръчка.
Хубав ден!

# 116
Тони, радвам ти се, че пътешестваш! Приятен обяд!

# 117
  • София
Привет, момичета. Снощи и аз като всички вас, нямах достъп до мамата. Ромео реши, че са ме наказали за прекомерна употреба. Поне поработих за Касата до първи петли.
АЙША, исках бързо да ти отговоря, но поради технически причини не можах. Беше късно да ти звъня. А сутринта поспах повече. Та ето набързо каквото знам.
Скрит текст:
Има такова понятие неврогенна кашлица - при стрес и уплаха. Не е заболяване, и не се налага медикаментозно лечение. Ако е дете казва, че има нещо в гърлото, даже казва, че го гъделичка. Възрастен ще каже - имам буца в гърлото, не мога да го преглътна,  стяга ме. Кашлицата е суха. И е много показателно кога кашля детето. Обикновено през нощта не кашля. Кашля през деня, защото  е стресирано, може да е уплашено, а и може да е засрамено от родител, учител, от другарчета. Продължителността е от няколко дни до 2 седмици. Добре си направила, като си настояла да го види лекар. Ако гърлото е спокойно, няма Т, не кашля през нощта или да му свирят гърдичките - не се дават лекарства. Детето клинично е здраво. Не препоръчвам веднага психолог. В спокойна домашна среда, спокойни разговори, то да си каже как се чувства, какво се е случило в училище или на улицата, или даже у дома. Без никакъв натиск, без повишен тон, без упреци и насаждане чувство за вина. Детето трябва да усети разбиране и подкрепа. Да разговаря с него човека, който самото дете приема най-добре - мама, баба, дядо. Във вашия случай Оня го изключвам, за мама нищо не мога да кажа. Когато детето се успокои и почувства, че е в безопасност, емоционалното напрежение спада и кащлицата отзвучава от самосебе си. Ако след време това пак се случи, тогава се търси квалифицирана помощ - психолог.
Ами наблюдавай Мрънчи. И не мисли, че ни натоварваш. Никой не е застрахован от подобни случки - и деца, и възрастни. Важното е да знаем, че има и такова нещо.
Спирам до тук, че чавето има нулев час, а после ще отивам при моите студентки. Обещавам днес да ви пусна лекция, че да не изоставате с материала. Stuck Out Tongue Winking Eye
ПП. Вече ставам сериозна. Стига съм се занасяла. Баба казваше - Не се халосвай. Grinning

# 118
  • София
Е, Фло добре ни разясни нещата, сега ми е по-спокойно. Аз пък се притеснявах, че има чуждо тяло в гърлото, даваха по телевизията подобен случай, едвам го спасили човека. То не че нервното напрежение за малко дете не е проблем, но поне не е животозастрашаващо.
Тони, хубави емоции си имала този уикенд, ние сме в коловоза, нищо интересно, но кой както си го направи. Аз умишлено се ограничавам от контакти, понеже имунитета ми никакъв го няма.
При нас се стопли поне.

# 119
  • в сърцата на любимите ми хора
Ето ме и мен по обедно време. Нещо ме втресе, та влязох в банята да се напаря. В Перник, учудващо за всички, нямаше голяма навалица като друга година. Красота, където и да погледнеш. Времето също беше с нас. Снимки не съм правила, само се наслаждавах. Струва си да иде човек. Но пък добре се изморих и ката се прибрахме, заспах моменталически.
Как ви е днес кръвното? Четох, че имало изригвания. Сигурно те са причината. Мрънчо дано е по-добре. Но и аз се питам, защо е този антибиотик, ако е на психическа основа? Диди, пиши как са нещата при теб 🤗. Палците си стоят стиснати.
Дойдоха ми яйцата. Отивам да ги взема. До после.

Общи условия

Активация на акаунт