КГБ = Клуб на Готините Баби - 244

• 3 524
  • 155
  •   4
Отговори
# 135
  • София
Добро утро, дружки! Събудих се, но все още не ми се става.
По темата за домашните любимци - ние си мислим, че им е добре да са  затворени в апартаментите, а дали им е добре? Имахме една котарана - Клеопатра, на галено - Клео. Съжителствахме 12 години. Разделихме се след като ме изяде, надра ме яко  една сутрин и синът ми я закара в Бистрица при негов съученик. Ежедневно миех, бършех и все пак у дома миришеше на котка. Това повече не бих си го причинила.
КЛЕЧКЕ, измери си кръвното.
ТОНИ, нека Теди известно време да пие пробиотик. Надявам се да й се успокои стомаха. От зелените салати има проблем, защото са пълни с нитрати.
ПИПИ, имаш стиснати палци и от мен.
ФЛАШ, усмихнах се на пожеланието ти снощи - хубава вечер, НОРМАЛНО КРЪВНО и сладки сънища! Актуално. Grinning
ЯЖКЕ, благодаря, не искам такова събуждане. Grinning Дай нещо по-нежно...
РАНЕЛА, ти май работиш в терариум за змийчета? Stuck Out Tongue Winking Eye
АЙША, това, че детето се справя с училището не значи, че не може да се стресира от нелепа забележка. Оня е доста щедър на рестрикции и забележки. Отразяват се на крехката детска психика. Някои оставят травма за цял живот. Не детето, ами бащата да отиде на психолог, Мисля, че ще му е от полза.
ЛУННО ЦВЕТЕ и аз мисля като теб. Училища бол, но защо учителите не подготвят децата в училището, , а се налага от няколко години да се ходи при двама учители по БЕЛ и при двама по математика. Няма да коментирам парите. Решихме с ММ да инвестираме в уроци и слагаме рамо. Децата са изморени и изнервени. Родителите - също. На внучката сме казали, че все някъде ще учи. Помня разсъжденията на ДИДИА и нейния съпруг и това ми дава успокоение. Отдавна мислех да споделя тези мои мисли с вас, та тази сутрин ЛУННО ЦВЕТЕ ми подаде топката.
Щях да пиша още, но ще закарам голямата внучка на Олимпиада по биология, навън пак вали...

# 136

Не е задължително да виждаш крайната дестинация.Не е задължително непременнно да знаеш  как точно ще стигнеш там. Просто прави по една крачка всеки ден и вярвай,че нещата ще се получат.
Много често това е достатъчно .

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Дидиа, Пипи, гушкам ви и стискам палци в очакване на добри новини
Тони, за съжаление стомашните вируси така разбъркват стомашната флора, че ни е бедна фантазията. Добре е Криси да взема известно по-продължително време пробиотик и да мине на някакъв тип разделно хранене, т.е. да не смесва храни, докато се успокои стомаха. Син 1 половин година се бори с това - включително му се активира една бактерия, която повечето хора сме били носели в себе си - хеликобактер пилори. Голяма борба пада с нея. Ти ще гледаш кучето, а Криси с децата ли ще ходят в Испания?
И ние 12 години си гледахме котанка в къщи - взехме я 3 годишна, уж за една-две седмици , да й се порадват децата. При нас си изживя живота. Сега имаме една лудетина чисто черна - син 1 я взе 3-месечно коте. Живя при него 3 години - докато се появи снахата. Тя не искаше котка, не се спогодиха и хайде - при нас. Тя си беше дива по рождение, но започна да прави много бели и като се родиха близнаците и правихме ремонт у дома я смъкнахме в офиса над гаража. Там си живее вече около 10 години - не иска да си покаже носа навън, не можем да я занесем на село. Тя не е живяла никога навън. И така се забавляваме с нея ...
Внимавайте в това студено време освен с леда и с кръвното налягане. По възможност си стойте на топличко, че то хич не обича студеното и променливо време. И ... си пийте редовно хапченцата.
Колата остана вчера в сервиза - очакваме днес да се обадят, дано!

Хубав ден на вас баболинки и бъдете здрави Heart и

# 137
Добро утро, баболинки! Привет изпод шипковия храст! Можеше и още да си поспя, но мама ме събуди, а и очаквам Тетин да се отбие при мен с кучето. Стана си ни ритуал сутрин да го доведе за кратко преди да го прибере в апартамента на децата.
Нашето е голдън ретривър, било е апартаментско куче, с изградени навици. Било е изоставено в едно село, където живее бабата на моя зет и жената е хранела и него заедно с дворното си куче, а то е обикаляло по улиците. Когато сватята го е взела, го е завела на ветеринар. Нямало е чип, възраст 4-5 годишно. Така се случи, че кучето трябваше да е при децата за 1-2 седмици. От първата минута решихме, че си остава при тях завинаги. Взаимна любов от пръв поглед. Всички много го обичаме, а и то е много гальовно. Броим го за спасено - животът му в селото не е бил лек, а при един от прегледите се установи, че има сачма в тялото.
Ей ги, дойдоха! Започва галенето и играта! Heart

# 138
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Чак следобяд ми е прегледа, а преди това имам и други задачки, включително фризьор. /това го броя за удоволствие срещу заплащане естествено/ Но моята фризьорка не е от скъпчийките. Като гледам цените, които Айша показа, мисля че и нейните са от тази категория или малко по-надолу.
За спасените животни - подкрепям с две ръце. Ние също спасихме Рекс от сигурна смърт. Беше на около 4 години когато се появи при нас. Идваше, хранехме го и Вики си играеше с него. Виждаше се, че е домашно куче, но не знаехме чие е. Един ден в къщи на гости беше приятелка, която преди години се е занимавала с развъждане на расови кучета и тя като го видя, даде му няколко команди, които той изпълни и тя заяви, че е сигурна, че това куче е полицейско. Не ми се вярваше, но се оказа точно така. По-късно, когато го намерихме целия в кърлежи /буквално охранени капеха от него/, намерихме собственика, който се оказа, че го е оставил на майка си в село да го гледа, че той не можел, налагало се да се грижи за внука си, а майката доста възрастна го оставя и той обикаля безпризорно селото. Тогава се разбрахме да ни го продаде на символична цена и да ни даде всичките му документи. Оказа се, че е роден в полицията, в паспорта са описани кои са родителите му. Обучаван е там, но бившият му собственик, който е бил митничар е успял с връзки да го вземе. Обявили са, че кучето не е годно за полицейска служба. Така се озова при нас, дълго го лекувахме, защото се беше заразил с анаплазмоза от ухапванията, а това често води до смърт. Няма да забравя как във ветеринарната клиника се наложи да му бият някаква шокова инжекция и през това време го държаха под наблюдение в реанимацията на клиниката, защото можело да получи инфаркт. Както и  да е - надух ви главите. Сега е жив и здрав, вече не е в първа младост, но е щастлив.
А в къщи слава богу не мирише на животни, защото Кюфтето си върши работата на вън. От котешките тоалетни идва миризмата.
Макавели, дано да оправят колата и да не струва много.
Тони, по-добре да не яде салати дъщеря ти или преди това ги киснете във вода с малко сода.
Дъщеря ми може да яде само от салатите, които ние сме отгледали в двора. От всяка друга получава болки в корема.
Дидия, има ли новини? Моля се всичко да е наред.

# 139
  • в сърцата на любимите ми хора
Излюпих се преди малко. Забърках тесто за бухтичките със сирене. Това ще обядваме.
Стискам палците за Пипи и Дидия.
Кръвното на останалите дружки нормализира ли се?
За учениците и тяхната мъка в седми клас не ми се пише. Това е такова безумие! И защо?! Освен да намразят още повече училището, друго едва ли постигаме с тези амбиции. Всеки намира пътя в живота си. Само да са ни живи и здрави децата.
Имахме две кучета - майка и дъщеря, пинчери. Петнадесет години си ни бяха членове на семейството.  Сега ми се иска да си взема пак кученце, но само като си помисля, че отново може да се наложи да преживея загубата му, и се отказвам. Много тежко я изживях. И то два пъти.
Тук вали дъжд. Топло е, но мрачно. Дано не премине в сняг.
Хубав ден и се пазете🤗

# 140
  • София
Добро утро, пътувам към стоматолога. Кръвното не се нормализира, даже вече е средно високо.
Дъщеря ми в събота си взе и куче. Имат малко коте, сега и малко куче. За трите деца-нейните две и едно на свекървата си знаете. Казах й, че това не е ок, ама не слуша.
Хубав ден!

# 141
Добър ден!
Диди, Пипи! Бог да е до вас!

Ама дискусия разпалих с тези кучета и котки. Аз не ги мразя, но не са ми и първа радост. Добре са си в дворни условия. Котката, преди да замине някъде, спеше в гаража. Ами мирише и трябва вратата да е постоянно отворена. Внучката я домъкна от улицата като съвсем малка. Сега е решила да се изнесе. Нейна воля. Не сме я гонили. Може и да се върне. Само малкото куче пускам при мен  САМО на определено място за малко и то заради внучката. Какво ли не прави човек заради внуците! Даже и това да  приютява домашните им любимци. На диван или легло, абсурд! После няма да мога да седна или да легна в тях.
Това не значи, че не рабирам тези, които си ги обичат, гледат и глезят.  

Пожелавам на всички хубав ден, макар астономически мрачен и мокър! Имайте време за релакс, четене и мързелуване. До скоро!

# 142
Да се обадя и аз, че ме мислите, за което ви благодаря! Най-после получих отговор - резултатите мога да ги взема в четвъртък след обяд, тогава ще са готови. Това е. И да бързам и да се притеснявам файда - йок!
            За кучета и котки - Цвети, като малка, постоянно ми водеше улични мъници и то уж за малко, а ги отглеждахме. Броя им не зная даже. По едно време в къщи бяха три. След последното шелти категорично реших, че няма да взема друго. То и преди него отказвах, но като го видях не удържах. Красавец чаровен и след час беше у нас. Подариха го на Цвети, но го гледахме ние. Сега остана само ръселката на Неда и тя често е у нас когато има хора в тях, че не ги допуска в жилището. Голяма любов сме с нея. Преди няколко месеца трудно преживях раздялата със Зико на Мими. Та вече съм категорична. Нямам сили и нерви да се ангажирам с дом. любимци. Котки не съм гледала и не ги обичам. Имахме само един Тигърчо, който се оказа тигърка и ни народи една дузина котенца. Беше си дворна котка и в къщи не е влизала. Та толкова по въпроса.
             Лек ден и приятна работа на работещите, а на другите - на диванАта с книжка или филм.

# 143
И аз да се обадя, че стана обяд.

Фло, моите змийчета в стаята са уникални. Знам, че може и да е по-зле. Но се дразня как се позволява всичко, защото са приятелки на когото трябва. Аман от шуробаджанащина!
За сега от четири колежки сме две. Къде са другите не се знае.
А тази, която е с мен сега... Мълчи по цял ден. Всичко я дразни. Пуснала съм музика сутринта (дошла съм в 9). Тя идва в 10. И 5 минути по-късно с тон ми заповядва да я спра. Хора, аз едва я чувам... Две вентилаторни печки работят... Стаята е 6 метра и сме в двата й края ... Иначе не чува като й се говори.
Както и да е. Не ми е в къщата, търпя я. Малко остана.

За домашните котки се чудя. Казвате, че миришат ... Аз имам три. Ползват котешки тоалетни. Няма никаква миризма. Всичко се абсорбира.

Дидиа Flowers Hibiscus
Пипи, харесваш ми. На фризьор преди лекар Simple Smile

# 144
  • Вила Великула
Ранела, нали и преди съм казвала, че съм суетна. Не мога да се появя пред хората като бръкнала в контакта.
А за домашните любимци в работата ти, не им се връзвай. Вземи си слушалки и си слушай музиката, която ти харесва. Така ще се изолираш от останалите кобри.
Дидия, чакаме четвъртък с добрите новини.

# 145
  • София
Ако се чудите какво правя, ами танцувам Компарсита около печката - огнено и страстно. Stuck Out Tongue Winking Eye Довечера сме поканили на вечеря млади хора - много си допадаме. Говорим си на младежки теми. Няма болки, билки и " гъзобедрени стави". Този път няма да ви карам да познаете какъв ще е десерта. Вие си знаете. Поръчан е още когато ги поканих. Няма да обявявам и награда. МАКАВЕЛИ, знам, че не съм си изпълнила обещанието към теб, когато ти и БОРЯНА познахте какво бъркам  една нощ. Чакам да стане малко по-проходим вашия град. Grinning
Като казах БОРЯНА, та да попитам - къде си дрЪжке? Ветрееш се из ФБ, а нас си сложила в лист на чакащи. Добре де, търпеливо ще те чакаме, докато ти дойде...кефа! Joy
Да ви се похваля, че вече имаме преподавателка по химия, която подготвя кандидат студенти. Препоръчаха ми я. Мислех си, че сме подранили, а се оказа, че сме закъснели. Трябвало да започне обучението още в началото на ученбата година.Първо ми наби канчето, после ме накълца на салата - напречно и надлъжно, ама и аз не се дадох без бой. Обясних й, че след суперлативите, които чух за нея, мисля, че ще се спрви с времето. Резултатът е, че утре сме на сгляда. Дано се харесат.
ДИДИА, радвам се, че се обади. Ей го къде е четвъртък - докато изгледаш няколко филма, докато изядеш 3 кутии сладолед ( от най-големите) и докато се скараш два пъти на Драго и времето се източило. От мен - късмет, Flowers Four Leaf Clover за палците е ясно. Hands Pray мислите ми за теб са позитивни - Hug
РАНЕЛА, може би колегата ти се дразни, че музиката е тихо и не я чува. Поне да не я слушаш и ти. А я надуй до дупка, да видим как ще се държи. Иначе съветът на ПИПИ е добър. Харесва ми, че си умничка и мислиш философски.
МЕРИАН, ти нали си предупредила щерката за кучето? Сега остава да си отстоиш казаното, а не да се разхождаш сутрин по градинките с придружител.
МАМСИ, на еднакъв огън се печем с нашите седмокласници. Дръж се, трябва да издържим всички! Grinning
За всички неспоменати дружки, чувалчето с прегръдките. Hug

# 146
  • София
Връщам се, стоях 2 часа с отворена уста. Другия вторник пак.
Да, Фло, няма да го разхождам, но като идват на гости ако го водят ще трябва да го пускам у дома. Дано да не се скубе, че съм алергична към много неща, сега ще проверя дали и към кучета имам алергия.

# 147
На гости и заведение -
без домашен любимец.
Радвам се, че устоях и на син2
мераците за куче и коте.
У дома не, който иска и крокодил
да си вземе и гледа.
В дом , където има животинки
има специфична миризма и косми
Ранела, не усещаш миризмата защото си свикнала, но външен
човек ще усети
Бъдете здрави.?

# 148
Има и привикване. Към всякакви миризми.
Но в къщи идват хора без домашни любимци. Дори свекърва ми, която е доста чувствителна. Повярвай ми, щеше да си каже.

# 149
Нали бях писала, че може да ме викнат да замествам  болна колежка. Е, от понеделник съм на тръстиката. Обади ми се директорката и не можах да ѝ откажа. Хубавото е, че ще е най-много за три месеца и месец за месец. Ако не ми се получи, бЕгам след първия. Разрових старите тефтери  с песнички и стихчета /тях си ги пазя/, открих голямата флашка с презентации и клипчета. От утре ще ходя за по няколко часа да се запознаем с 'лапетията и колежката. И да ми обясни някой как се работи с електронен дневник, че го въведоха след мен. И те така.
При нас вали дъждосняг, ама в къщи е топло и приспивно. Но ще ставам да търся прежда по торбите, че съм харесала един модел за шалче. Евентуално да го носи малката щерка, че на  голямата и на снахата все им е топло. Ако не - аз ще си го нося, я!
Чао за сега!

Общи условия

Активация на акаунт