Име за момче

• 915
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Раян, Браян, Рон

# 46
Тео е галено на Теодор (може и Теодосий), а Рон - на Роналд. На мен хич не ми допада да се дава галено име за официално име. Дайте си пълното име, пък галеното си го ползвайте. Като гледам, авторката харесва италиански или испански имена, та може и тяхната версия на Роналд - Орландо (не Роналдо, моля)

# 47
Ноел
Започва с Н, не е с А
Не е типично българско, по-рядко срещано е при нас

# 48
На френски Ноел означава Коледа. Обикновено дават това име на бебета, родени по Коледа.

# 49
Бременна съм с момче, предстои ми да раждам началото на май месец. Не мога и не мога да си харесам име, имам безброй любими имена за момиченце, но … 😄
Мъжа ми, майка ми и баща ми са с буквата Н, но не ми харвсват никакви имена с тази буква, мъжа ми е Николай, Никола категорично го отхвърлям. Като цяло харесвам нестандартни имена, не толкова и български бих казала. Приемам всякакви предложение с всякакви букви без А 😂

Ноа.

# 50
Преди години имаше една тема за Кикаха.Помните ли я?

Накрая май го бяха кръстили Ален-Кикаха.

Алѐн реално не е лошо, не знам дали би се харесало на авторката.
Езра наподобява Сива, но мисля, че би било възприето по-добре
Виторио - познавам човек с това име. Ако детето расте в България, трябва да се има предвид и как ще се възприеме от другите деца. За Валео бих очаквала за приятелчетата си да бъде Вальо.
Марк, Марк-Антъни/Марк-Антоний - Може би малко се отдалечаваме от примерните имена, но все пак предлагам.

Важно е и да е благозвучно с фамилията.

# 51
Аз много харесвам Габриел. И в другите държави също звучи хубаво Гейбриъл. Иначе Калоян, Марио също много ми харесват.

# 52
  • SF
Авторката не иска имена с А. Възможно е точно нейното да започва с А и при скупчването на буква Н във фамилията, не желае да изглежда, че го е кръстила на себе си. Но това са мои предположения.
Така че, без Ален.
Габриел е много хубаво и благодатно име, но тя даде примери с доста нестандартни имена.
Езра е много типично турско име. Ако нямат нищо общо с този район, не знам дали е подходящо. Все едно да й предложим Мохамед. Или типичното унгарско Лайош. Не знам, странно е.
Англо-саксонските, италиански, испански и френски, сякаш по-приемливо звучат. Те се ползват от край време и свикнахме с Матео, Антонио, Марио, Антоан, Раян, Дориан... Някак иди-дойди, стават. Някои от тях са доста наложени, а и хубави имена.

# 53
Моя грешка, бях пропуснала изискването за А.
За пръв път чувам Езра да е типично турско име, не намирам сравнението с Мохамед за удачно. Използва се спокойно в англоезичния свят и без децата или родителите им да имат нещо общо с Турция. Езра Милър, например.
Мисля си за известни личности с интересни имена. Сетих се за Elijah Wood. Ето - Илайджа, да е по-християнско. Simple Smile
Бащиното би могло да остане Никола, без да се добавя -ов. Мисля, че е доста предразполагащо за първо по-необичайно име.

# 54
  • SF
Аз имам колега Азра и е от там и затова не го чувам за първи път.

# 55
Аз имам колега Азра и е от там и затова не го чувам за първи път.

Според Гугъл Азра е арабско женско име, а Езра е с еврейски произход и е мъжко. Не е същото име.

# 56
Ездра е еврейско мъжко име от Стария завет: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0

В някои езици е Езра. Рут Колева кръсти сина си така. В нейния род имало традиция да носят старозаветни имена. Има книга на Рут и книги на Ездра от Стария завет.

Тук предложиха Ноа. На български е Ной. Може и Натан, на английски Нейтън – също старозаветно име.

Или пък новозаветното Натанаил, Натаниел – „дар от Бога". Наскоро гледах по телевизията малко българче с името Натаниел.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 14:24 от Radilena

# 57
Елио/ Елиас и Кайо/Кай?

# 58
Елио, Енио, Нико

# 59
С буква  Н Нестор. От една страна е традиционно, от друга-вече не толкова срещано. От "Хари Потър" - Невил
Иначе нетрадиционни или традиционни за други ширини - Силвио, Ерик, Леон, Леонид, Микаел, Лиус.

Общи условия

Активация на акаунт