С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 5 612
  • 191
  •   16
Отговори
# 180
Марулета,
умна жена си и 90% от долния цитат е верен. Но 10 % (в болд) са си 2 черпака катран в кацата с мед.
   Аз, както обикновено , няма да плюя свекървите.Не защото са цвете, а защото те няма да се променят заради вас.Ако вие сте достатъчно уверени в себе си, в партньора, ако предварително сте си изясни ли основни позиции за живота и децата, знаете какво да очаквате, свекървите няма да ви бутнат. Малко ще ви подразнят, ама ще ви мине.      

Реално призоваваш снахите да търпят емоционално насилие (дразнене), защото е малко. Но малко насилие за много години - води до големи поражения и може би психолог. Ако всеки път, когато свекървата ме дразни, й удрям по едно малко шамарче, дали е ОК. Естествено, че е хипербола, не го правя и не призовавам никой да го прави.
И ММ повтаря и действа така 30 г - ами, тя само говори, кой я слуша, тя си е таква що се връзваш. Обаче дъщеря ми ме накара да се замисля, според нея поведението "мълча и страдам" е лицемерие. Убедих се, че е така.
Не, снахите не са длъжни да търпят дразнене от свекървата (или друг човек).
За да общуват снаха и свекърва, и двете трябва да се държат възпитано, да уважават чуждите граници.
Звучи ли ви абсурдно, че свекървата трябва да уважава снахата (и да не я дразни). Ако общуването не върви, край на срещите снаха-свекърва. Например може свекървата да не бъде поканена на РД на внучето, защото няма как майка му (снахата) да не присъства. Но може сина й след това да отиде с парче торта и внучето.
За съжаление късно осъзнах, че и снахата е човек и не е длъжна да търпи дразнене от никого, сори и свекървата. Но по-добре късно, отколкото никога.

# 181
  • София
Може да обещае да го запише, както свекървата иска и накрая в болницата да даде това, което иска. Joy Joy
Ето това вече ще е достойно за четене във форума.

# 182
Кечър,
в днешно време става - вече в закона няма възможност за смяна на малкото име. Е, ще последва тръшкане, сърдене, високо кръвно от свекървата.

Но през комунизма е можело до 30 дена да се смени малкото име в община. Знам 3 случая, когато тръшкането на свекървата е довело до смяна на името на внучето, естествено да бъде уважена свекървата.

# 183
Да де, ама друг е клекнал за да се смени името. И това го пишем вече за хиляден път.
Добре де биборана, как един насилник възпитава син, който е супер възпитан, тактически и т.н? Едно изключение, две да, ама всички?
Иначе е много идейно предложението на Кетчър. Само да има човек силата да го направи. Аз не бих го направила, просто щото съм много директна и няма да успея с месеци да шикалкавя. Бих казала няма да споделя, ще разберете като се роди. Но трудно бих излъгала. Въпреки че има хора, които си го просят.

# 184
Само свекървите ли имат претенции за име?
   Женските родители никога ли не питат, не настояват?

Поне аз не съм чувала за такъв случай. И при мен свекърва ми се пробва, но ММ я отряза, защото много хареса името, което бях избрала. Майка и татко нито за миг не са се пробвали с "предложения".
Дали защото тяхното момиче ражда и това прави родителите на жената по-чувствителни и молещи се просто всичко да е наред и не им пука за името на детето, дали защото в миналото все на свекъри се е кръщавало, не знам.

# 185
Това изобщо не е вярно, че се е кръщавало само на свекъри. Разровете се малко поне в родовата си история. Единият ми прадядо има пет дъщери - и петте са кръстили дете на него.

# 186
Добре де биборана, как един насилник възпитава син, който е супер възпитан, тактически и т.н? Едно изключение, две да, ама всички?
1. Насилник е към чуждата (снахата), за своето дете е майка-орлица. Нали знаеш, че повечето от нацистките и други надзиратели също са имали деца и отношението към конц-лагерисите и собственото дете (с арийска кръв) е коренно различно. В интерес на истината има много случаи, в които свекървите са тормозили синовете си, но последните са били деца и не са имали избор.
2. Възпитава сина си (или поне се опитва), че жената е полу-човек, създаден да слугува, ражда от сина й и да слуша (майка му).
3. Най-важното - очаквам, че мъжете да се възпитават в мъжественост основно от бащите си. Майката има помощни функции. Ако ММ беше възпитаван главно от майка си и искаше да прилича на нея, ясно е, че нямаше да го взема.

# 187
  • София
Аз също не бих могла. Да съм си изразила недоволството хиляда пъти преди заветния момент. Не са за мен тези игри да се лендзиш и усмихваш, пък накрая да си направиш, каквото искаш, но искрено се възхищавам на хора, които то умеят. Много по- леко се живее така. Викаш да да, разбира  се и после си правиш твоето.

А насилниците понякога възпитават хора, които са свити, услужливи, прекалено лоялни и добри и т.н. Да не казвам непременно жертви, защото понякога попадат на нормални хора, които го оценяват и не се възползват от тях. И ето ти майка насилник и свестен, хрисим мъж.

# 188
Хайде сега пък майката има помощна функция. Глупости на търкалета. Ти като такава ли се чувстваш? Като свекърва ти се държи зле с теб, как реагира мъжа ти? Защитава ли те или не смее да се опълчи на майката-орлица?

# 189
  • Другата България
Е, това вече е прекалено.
Не само сравнението с концлагерите и хитлеристите.
Точка 2 пък е абсурдна.
Разбирам, че когато някой ти е “черен“ си в състояние да му припишеш всички съществуващи грехове и отрицателни черти, но когато омразата говори за никого не е ок.

Сега прочетох и за “помощните функции“ на майката.
Съвсем отиде коня ....
Явно е трудно да се приеме, че има И жени, които възпитават синовете си на доста по-различни неща и ценности от гореизброените.

# 190
Това изобщо не е вярно, че се е кръщавало само на свекъри. Разровете се малко поне в родовата си история. Единият ми прадядо има пет дъщери - и петте са кръстили дете на него.

Да, действително има в рода ми такъв случай. На майка ми сестра й беше кръстена на бащата на баба (мой прадядо), обаче дядо е бил сирак, тоест баба не е имала свекъри.

Сигурно има деца, кръстени на родителите на момичето, не споря, казвам обаче, че всички случаи на настояване, за които аз знам, все от свекъри идват.

# 191
Аз съм чувала няколко истории, в които родителите на жената настояват детето да се кръсти на свекърите, за да ги уважи.

Общи условия

Активация на акаунт