С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 14 230
  • 373
  •   2
Отговори
# 330
Ех,какъв завой е взела темата.Много мога да напиша,обаче първо уточнявам - живеем в жилище,купено с кредит от двама ни,на разстояние от двете двойки родители,децата ги гледаме ние,с включване от платена детегледачка преди време.Да не си помислите сега,че никой не прави опити да се меси и командва?И двете двойки родители знаят най-добре как ние трябва да живеем,къде да работим,колко деца да имаме и...така до безкрай.Обаче свекърва ми пред мен си е позволявала безумни изказвания,добре че за тези зад мен не ми е давана информация.Бременна бях в пети месец с първото дете,научихме пола и синът й казал в отговор на неин въпрос.Тя има двама внуци момчета,от другия си син.Пред мъжа ми изразила недоволство,че пак е момче.Скоро след това бяхме у тях по повод нещо да занесем,вече не помня какво.И като се изцепи тази жена:"Махни го това,аз пак момче не искам,то до 8 месец може да се махне и после раждай само,ако е женско,аз искам внучка,да носи моето име."Както казваше професор Вучков,гледах и не вярвах на ушите си.Изнесохме се от тях със скоростта на светлината,преди това мъжа ми й скръцна със зъби,а после известно време беше като болен.Аз как се почувствах,не коментирам.После аз и по други причини прекъснах комуникация с нея,през годините спорадично сме се виждали,колкото да се затвърди,че права съм била да не общувам.Ама разбра,че съм бременна с второ,първо срааам,срам голям дърта на 38 и бременна,после,ако е момиче на мен да го кръстите.И при моите родители беше ходила да лобира за името.Синът й като е говорил с нея многократно да не би да има ефект,амии..

# 331
  • София
Скрит текст:
Ех,какъв завой е взела темата.Много мога да напиша,обаче първо уточнявам - живеем в жилище,купено с кредит от двама ни,на разстояние от двете двойки родители,децата ги гледаме ние,с включване от платена детегледачка преди време.Да не си помислите сега,че никой не прави опити да се меси и командва?И двете двойки родители знаят най-добре как ние трябва да живеем,къде да работим,колко деца да имаме и...така до безкрай.Обаче свекърва ми пред мен си е позволявала безумни изказвания,добре че за тези зад мен не ми е давана информация.Бременна бях в пети месец с първото дете,научихме пола и синът й казал в отговор на неин въпрос.Тя има двама внуци момчета,от другия си син.Пред мъжа ми изразила недоволство,че пак е момче
.Скоро след това бяхме у тях по повод нещо да занесем,вече не помня какво.И като се изцепи тази жена:"Махни го това,аз пак момче не искам,то до 8 месец може да се махне и после раждай само,ако е женско,аз искам внучка,да носи моето име.
Скрит текст:
"Както казваше професор Вучков,гледах и не вярвах на ушите си.Изнесохме се от тях със скоростта на светлината,преди това мъжа ми й скръцна със зъби,а после известно време беше като болен.Аз как се почувствах,не коментирам.После аз и по други причини прекъснах комуникация с нея,през годините спорадично сме се виждали,колкото да се затвърди,че права съм била да не общувам.Ама разбра,че съм бременна с второ,първо срааам,срам голям дърта на 38 и бременна,после,ако е момиче на мен да го кръстите.И при моите родители беше ходила да лобира за името.Синът й като е говорил с нея многократно да не би да има ефект,амии..

AstonishedAstonished
Олеле...

# 332
  • София
GitaOg, свекърва ти е култов примитив и простакеса, просто няма какво да се говори с нея по въпроса. Чудно как синът не е такъв и доколко. Този феномен винаги ми е бил много интересен.

# 333
Второто момиче ли беше?

# 334
  • София
GitaOg, свекърва ти е култов примитив и простакеса, просто няма какво да се говори с нея по въпроса. Чудно как синът не е такъв и доколко. Този феномен винаги ми е бил много интересен.
Може би е на принципа както детето на алкохолик може да стане върл въздържател. Не знам. А и все пак не само майката възпитава. Аз например категорично не съм копие на майка ми. Имам някои черти от нея, но някои, не всички. Така че не е невъзможно синът на простакеса да не е простак.

# 335
Не бих се виждала никога повече с такава свекърва. Наистина. Тя реално си е луда.

# 336
Е,аз никъде не пиша,че мьжьт е супер,идеален и т.н.Виждам някои нейни черти в него,с течение на годините все по-ярко изразени,но все още мога да живея с него,до кога - никой не знае.

# 337
  • София
Може би е на принципа както детето на алкохолик може да стане върл въздържател. Не знам. А и все пак не само майката възпитава. Аз например категорично не съм копие на майка ми. Имам някои черти от нея, но някои, не всички. Така че не е невъзможно синът на простакеса да не е простак.
При алкохолика е друго, това е болест и е достатъчно да знае човек, че е и генетично и просто да не пие. Майката притимив задава някакви примитивни норми, представи за чувства, взаимоотношения. Дори при майка психопат съм виждала травмирано дете, но нормално, защото е гледано от други хора.

# 338
На моя приятелка (близка ми е и на 100% мога да потвърдя, че не ме будалка) свекърва ѝ я качила в колата си уж да ѝ помогне за нещо, спряла на 100тина км. от тях и ѝ казала, че трябва да махне бебето иначе я оставяла там. Била ужасно груба с нея и тук става въпрос за възрастни хора, тя е на 40, на тях им е трето дете (другите две големи, по-рано родени) - непланувано, но желано и съответно - оставено, и двамата работещи и гледащи сами децата си, живеят отделно от свекъри. Разбира се - роди си го детето, а в момента са в лоши отношения, макар цял живот да са били близки. Просто... хората наистина биха могли да откачат сериозно по някое време. На мен ако това нещо ми го беше казал друг - изобщо не бих повярвала.

# 339
  • София
При алкохолика е друго, това е болест и е достатъчно да знае човек, че е и генетично и просто да не пие. Майката притимив задава някакви примитивни норми, представи за чувства, взаимоотношения. Дори при майка психопат съм виждала травмирано дете, но нормално, защото е гледано от други хора.
Вероятно е така.
Но пак никой не е пълно копие само на единия си родител, в случая майката. Ще вземеш едни черти, други – не...

# 340
В случаи като описаните поне аз първо предполагам медицински проблем - инсулт, начало на възрастови изменения, нещо от сорта.

# 341
  • София

Вероятно е така.
Но пак никой не е пълно копие само на единия си родител, ав случая майката. Ще вземеш едни черти, други – не...

Да, никой не е пълно копие, но просто ми е непонятно как човек от този тип произвежда нещо друго. Не казвам, че е невъзможно, просто не знам как е възможно.

# 342
  • София
Е, напълно е възможно, характерът не е математика. Пък как, защо...

# 343
  • София
Не е характер това. Това е селяния до пълен примитивизъм. Това е ценностна и емоционална норма. Иначе по характер майката може да е холерик, дори пълна истеричка, пък децата и да са кротки и нормални.
Но все едно, просто скоба.

# 344
Не е характер това. Това е селяния до пълен примитивизъм. Това е ценностна и емоционална норма. Иначе по характер майката може да е холерик, дори пълна истеричка, пък децата и да са кротки и нормални.
Но все едно, просто скоба.
Характерът не е математика, а генетика (където също има елементи от някои математики).

Интересно ми е защо свекървите (особено бъдещи) си мислят, че синовете наследяват само майките. Тези синове бащи нямат ли, нищо ли не вземат (като възпитание и характер) от тях.

В съвсем близкото ми обкръжение имам 2 почти идентични примера.
Млад възпитан и образован (с висше) мъж от жълтите павета през 2СВ се влюбва и жени за красива девойка от малък провинциален град. Девойката е със средно, но тогава за жените това е било високо образование. Нямало е не само пробен брак, но и опознаване на характер. Бракът е "аристокрация и селски манталитет", но си живеят щастливо, докато смъртта ги раздели. Имат 2 породени дъщери - едната по характер е почти 100% на баща си, другата поне 80% на майка си. В едно семейство са гледани, еднакво са възпитавани.
Вторият случай е почти същият, 7-8 г. по-късно, пак 2 дъщери - и там едната е 100% на бащата, другата, да кажем е доразвила манталитета на майката, селското е намаляо, без да изчезне, но е ужасно нетактична.
Да знам, какво ще кажете - в днешно време не може да се случи. Обаче грешите, реално %-тът подобни семейства намалява, но никога няма да изчезнат.

Общи условия

Активация на акаунт