С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 14 228
  • 373
  •   2
Отговори
# 360
Ама то може и мъжете да са кофти, но да държат на жените си и да ги обичат - т.е. да не проявяват напълно характера си. Докато при родител това може да не важи, когато не те харесва.

# 361
Моята сестра е доста по-голяма от мен и двете с нея сме отглеждани предимно от майка ни, без бащите ни да са наоколо. И уж сме възпитавани от един човек, а сме толкова различни, че няма накъде. Аз като малка бях побойничка и мъжкарана, дива и щура, колкото за пет момчета, а сестра ми е била кротко и тихо дете, никакви проблеми не е правила. И сега аз съм по-силният характер, по-избухлива и по-проклета (точно като майка ни), а тя е мекушава (не знам като кого). Брат ни пък почти не е живял с баща ни (мой и негов), даже не съм сигурна доколко го помни, но освен че много прилича на него, така му е "взел" мимиките и погледа, че на моменти чак е стряскащо. Генетиката е странно и сложно нещо.

# 362
Да си по-избухлив,конфликтен,"протлет" и т.н изобщо не означава да си силен характер,дори обратното. Много хора считат недостатъците си за качества. Ако пък добър,скромен и отзивчив,си мекушав...Grinning. Гордостта често ни вкарва в самоизмама и светът се изкриви. Hands V

# 363
Да си по-избухлив,конфликтен,"протлет" и т.н изобщо не означава да си силен характер,дори обратното. Много хора считат недостатъците си за качества. Ако пък добър,скромен и отзивчив,си мекушав...Grinning. Гордостта често ни вкарва в самоизмама и светът се изкриви. Hands V
Хайде ако обичаш, да не ми извърташ думите и да не коментираш хора, които не познаваш!

# 364
  • София
Да си толкова елементарен и примитивен, че да считаш пола на бебетата като за нещо равно крем шоколад или ванилия в сладкарница, не е характер. Това са ценностна система и светоглед, които трудно подминават следващото поколение, което е възпитавано в тях. Това имах предвид

# 365
Най-важното е да си простак, който винаги скача на бой.....мдааа🤣

# 366
Освен генетика има и други фактори за изграждане на личността. Семейството и отношенията, социалният кръг също.
По-малко вероятно е ябълката да роди круша, но не е невъзможно разбира се. Просто статистически рядко.
За сведение на овощарките Simple Smile
Скрит текст:
Наши (е хибрид между ябълка и круша, викат му и азиатска круша: https://www.bbgarden.bg/asortiment/pear/aziatska-krusha-nashi.html.
В допълнение някои овощари у нас успешно са ашладисали върху ябълкова присадка (сина на свекървата) калем от круша (влияние на снахата) и плододава круши. Знам, че в много книги пише друго, но в България има успешни опити, особено върху ябълки дивачки. https://bezmotika.com/topic/1311-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%BC%D0%B5% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
+1000 на горното. Мама-свекърва е само един фактор за възпитанието, но не е единствен -  в родното семейство има и други членове, после е училище (университет), приятели, колеги и т.н.
Да си толкова елементарен и примитивен, че да считаш пола на бебетата като за нещо равно крем шоколад или ванилия в сладкарница, не е характер. Това са ценностна система и светоглед, които трудно подминават следващото поколение, което е възпитавано в тях. Това имах предвид
Не е толкова трудно. Давам типични примери (дори няма да зачеквам специфични ситуации):
- синът се мести (да учи) в София (или друг голям град, но не ги познавам и не мога да дам пример), среща изцяло нова среда с различна ценностна система. Много от тях искат да се впишат и бягат с 200 от селяндурския манталитет (или поне се опитват). Тези стават най-правоверни. И не просто забравят, а зачеркват "възпитаваното в тях".
- а пък на Болкан Мачо, като му се роди дъщеря (особено първо дете), рязко и с магическа пръчка си сменя светогледа. При втора дъщеря, вече се бетонира. В повечето случаи и на свекървата се променя (с уточнение, че за най-закоравелите свекърви внучка, кръстена дословно на нея, е като магическа пръчка за ценностната система).

# 367
Днес ми казаха - ако можех да кърмя ти изобщо няма да ми трябваш... JoyJoyJoy

# 368
Направо не вярвам, че е възможно да има такива хора в наши дни. Не мога да си го представя.

# 369
Злодеида, редовно го чувам, но не само от свекървата, но и от майка ми. След няколко забележки вече се поспряха поне.

# 370
И като живот и здраве се роди ще са фейсбук баби. През другото време ще имат работа и ще чувам фразата " аз моите деца ги отгледах". В повечето случаи така става, ясни са ми.

# 371
Е не така де. Ще го гледат, по вайбър.

# 372
  • София
Злодеида, редовно го чувам, но не само от свекървата, но и от майка ми.
Ъъъъ? То дори е лишено от логика. Внуците са деца на родителите си на първо място.

# 373
Днес ми казаха - ако можех да кърмя ти изобщо няма да ми трябваш... JoyJoyJoy
Това е ужасно, как не се замислят поне малко какви ги плещят. Някои хора живеят с разбиране, че им е позволено да говорят всичко на близките си.

Общи условия

Активация на акаунт