С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 7 369
  • 227
  •   7
Отговори
# 210
Лелеее ,аз както и за нормални хора ми е трудно да готвя (не ми е сила),само си представям да имам такава снаха,имам предвид вкусовите й навици и предпочитания . Че аз за една вечеря ще я мисля цяла седмица.Много ще ме натоварва това и навярно ще си личи.

# 211
  • София
На мен ми изглежда леко нахалничко да "наминаваш" без предупреждение и на всичко отгоре да очакваш храна. Каквато и да е. А специална храна при непредвидени посещения, вече е наглост.
Леко?

# 212
Лютиче, веднага ще те прочетем тук, как не си посрещнала снахата подобаващо.

# 213
Ужас. По принцип все оправдаваме свекърви и тъщи с възрастови изменения (нищо, че може нямат 60 години още Grinning ), но това е показателно, че то си е до характер. От млада тази снаха е ясно каква свекърва/тъща ще е. Другата снаха на свекърва ми е подобна. Свекърва ми готви супи и манджи на внуците си, винаги има плодове и зеленчуци. Снахата само мрънка каква била храната, защо винаги имало месо и сирене във всяко ястие,  при положение, че тя им прави ежедневно десерти, пържени филии, тутманици, питки и мекици и смята, че това е супер здравословно.

# 214
Лютиче, веднага ще те прочетем тук, как не си посрещнала снахата подобаващо.

Еее, всичко си има граници Grinning

# 215
От млада тази снаха е ясно каква свекърва/тъща ще е.

Аз като ви разправям, че проклетите свекърви си личат от заранта, някои още отпреди да са станали снахи даже. Simple Smile

# 216
Не мога да си представя, че ще се натреса някъде непоканена и ще имам претенции какво са сготвили домакините. Също не бих търпяла и някой да ми прави забележка какво ям. Иначе аз още съм на режим след операцията и честно да си призная, това следене какво мога и не мога да ям и как да комбинирам храни, страшно ме напряга, пък ако редовно трябва да се съобразявам с режима на друг човек, сигурно ще откача.

# 217
А мъжът на тая снаха и той ли е безглутенов веган? Него сигурно вече го е превъзпитала.

# 218
Iris,
в поста на Бернарда пише храна за "нея" (снахата) и предполагам, че мъжът на снахата е глутенов невеган.
Но той е пълнолетен човек и сам трябва да реши какво да яде. Свекърите също и снахата няма право да ги превъзпитава, дори и с положителни мотиви.

Да задам обратния въпрос. Снахата е глутенова вегетарианка (не яде само месо, но мляко, сирене, яйца - да). Кандидат-свекървата (моя приятелка) е много загрижена и постоянно се опитва да накара приятелката на сина да яде месо (не само при редки срещи на живо, но праща нон стоп инфо). Тя си е такава, не е лекар, но за медицински въпроси съветва наред, постоянно и продължително. Въпросът  е има ли право снахата и след колко време да блокира свекървата?  Или е по-добре направо да къса със сина, за да се спестят бъдещи драми на всички замесени (в светлината на дискусията, че снахата взема сина и свекървата в пакет).

# 219
Сигурно, но е странно да има претенции и намерения да променя кухнята у свекърите, ако в нейната собствена се готви без да се спазват безглутенови и вегански изисквания.

Иначе да, досадници на здравословни теми много, мен ме напрягат и хората, които с един замах постоянно ми пълнят вайбъра с интересна за тях информация, или с поздрави за християнски и други празници, но не съм ги блокирала, а просто не ги чета.

# 220
А мъжът на тая снаха и той ли е безглутенов веган? Него сигурно вече го е превъзпитала.

Той яде каквото има Smiley У дома - едно, у майка му - друго, когато е на работа - кой го знае.
Мацката е твърдо решена да го превъзпитава и него, но не иска да е изведнъж, а на малки стъпки, за да не го възприема като ограничение, а постепенно да му стане рутина.

# 221
biborana,
Ако снахата е перде като мен, въобще няма да се върже. Аз съм точно типът: "да, добре" и си правя, каквото искам. Ама свекървата давала съвети, пращала месо, ала-бала, щом не живее с мен, не ми пречи. Месото отива за мъжа и толкова. Посещенията ще са кратки тип кафе или вечеря, или обяд, повече от едно хранене не бих издържала да не ям.

# 222
Iris,
в поста на Бернарда пише храна за "нея" (снахата) и предполагам, че мъжът на снахата е глутенов невеган.
Но той е пълнолетен човек и сам трябва да реши какво да яде. Свекърите също и снахата няма право да ги превъзпитава, дори и с положителни мотиви.

Да задам обратния въпрос. Снахата е глутенова вегетарианка (не яде само месо, но мляко, сирене, яйца - да). Кандидат-свекървата (моя приятелка) е много загрижена и постоянно се опитва да накара приятелката на сина да яде месо (не само при редки срещи на живо, но праща нон стоп инфо). Тя си е такава, не е лекар, но за медицински въпроси съветва наред, постоянно и продължително. Въпросът  е има ли право снахата и след колко време да блокира свекървата?  Или е по-добре направо да къса със сина, за да се спестят бъдещи драми на всички замесени (в светлината на дискусията, че снахата взема сина и свекървата в пакет).

Хахахах, в подобна ситуация съм. Вегетарианка съм от дете, жената изпитва опасения, че държа сина ѝ гладен и постоянно му казва, че е отслабнал. Нищо, че те панталоните не му стават вече 😃

Отсвирила съм я и съм ѝ казала, че синът ѝ не е бебе и не е необходимо аз да му готвя, пък ако много държи, нека си му готви тя по прасе на седмица, за мен е все едно.

# 223
biborana, направо ме удари в слабото място. На мен, ако някой (нека не се ограничаваме само със свекървата) ми изпраща статии за вредата от неяденето на месо, аз ще му връщам статии на теми "подагра", "холестерол" и "сърдечно-съдови болести". В обратната ситуация - ако ми рекламира упорито вегетарианско или веганско хранене, ще изпращам статии за дефицити на витамини и минерали, придружени с мемета на "хищниците са красиви и изящни животни, а тревопасните по правило са крави и хипопотами". Въобще ужасно невъзпитано е човек да се меси в храненето на другите. Не съм сигурна дали въобще бих поддържала контакти с такъв тип натрапници.

# 224
  • София
Принципно е невъзпитано да даваш наклон кой как да живее, да се храни, колко деца и кога да има; и тъй нататък и тъй нататък....Чудя се и на свекървите, които се хвърлят към снахите, а не се обърнат към синовете си, когато искат да начукат канчето. Което и важи за снахите, като се оплакват от свекървите, наместо да тропнат с крак на мъжОвете си ... Но пък затова има да си четем тази тема и другата ...

Общи условия

Активация на акаунт