С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 8 039
  • 237
  •   5
Отговори
# 225
Това с натрапването на хранителни навици или пък религията ми е непонятно. Вярвай ,смс не натрапвай.
Оперираха/премахване на  трета сливица на детето ни,и наша близка позната ,така нетактично ни пита дали не ни се случва това ,защото не е кръстен?

# 226
  • София
Много е невъзпитано да се месиш в хранителните навици на околните. И аз не обичам да ми го правят, макар да ям всичко групи храни.
Отварям скоба - не обичам и другата крайност на стопроцентовото съобразяване- да има от 6-7ма човека един веган, вегетарианец, паскетарианец или както там се идентифицира и при събиране да се правят гозбите според него. Без месо или без сирене.
Вече всеки втори се идентифицира като нещо по- специално, не може всички да се нагаждат според него.

Това, жена да променя хранителните навици на мъжа си из основи, никога не съм го разбирала и ме дразни дори когато го гледам отстрани. Някакви познати или колеги, като започнат да ми обясняват, че вече не ядяли това, така било по- добре, не знам си какво. Бррр

# 227
Отварям скоба - не обичам и другата крайност на стопроцентовото съобразяване- да има от 6-7ма човека един веган, вегетарианец, паскетарианец или както там се идентифицира и при събиране да се правят гозбите според него.

Една от основните причини хората вече да не се събират по домовете си, а в заведение. Всеки си поръчва каквото иска и няма гладни и сърдити.
Само за слънцеядите е малко тегаво в облачни дни, ама няма как...

# 228
А мъжът на тая снаха и той ли е безглутенов веган? Него сигурно вече го е превъзпитала.
Това ми обясни честото отбиване без покана.
Синчето ходи да се наяде 😂

# 229
А мъжът на тая снаха и той ли е безглутенов веган? Него сигурно вече го е превъзпитала.
Това ми обясни честото отбиване без покана.
Синчето ходи да се наяде 😂

И жена му го знае, та ходи с него да го контролира Grinning

# 230
Как така ще муа свински вратни пържоли...
Отрова страшна е това....

# 231
Ахахах, не се бях сетила, че синът ходи да яде при мама, за да не умре от глад с треволяците на жена си. JoyJoyJoy

# 232
  • София
Лошо няма, намерил е решение. По-добре така, отколкото да се карат за храната в къщи.

# 233
По повод снахата на Таис. Имам познато семейство, запознават се около 30-годишни, жената има дете от предишен брак. Почти 10 години го баламосва, реално не иска друго. Женят се, купуват имоти и тн. Накрая тя случайно забременява и решава да го задържи. Още са заедно, детето вече е голямо.
Та животът е непредвидим, но такова вмешателство е много грозно и изобщо не отива на жена с такива претенции.

Моята свекърва не е лекар, нито медицинско лице, но е компетентна (само според нея) на тема здраве и хранене и като дойде у нас ми идва да я върна откъдето е дошла. Лекциите за ориза, месото, салатите, как всичко е отровно, вредно, това не яде, онова не яде,нетърпимо е положението. За съжаление, скоро пак ще се видим и ще слушам знания, трупани старателно цяла зима. От фейсбук и жълти сайтове предимно.

# 234
Ела, моята майка е такава и направо не се трае като започне с прочистващи режими и как глада бил лекарството на всички оплаквания. Вманиачена е в книгите на Антъни Уилям и дори като се чуем ми обяснява как се храни със сок от целина и слънчева светлина... Не знам и нея как ще изтрайвам. Моят мъж търпи и неговата майка и моята, а аз нямам нерви за тяхните глупости.

# 235
Отново лирическо отклонение, по повод последните две мнения, преди време ходих до ЛЛ за направление за ендокринолог. Познавам си тялото, знаех, че нещо не е наред. Жената ми тегли едночасова реч как човек трябва да си изгладува болестта, ендокринологът щял да ме убие... В крайна сметка даде направление, де, и като споделих на ендокринолога ситуацията, момичето ме погледна и просто отсече, "гладът нито ще Ви помогне с Хашимотото, нито ще Ви възстанови щитовидната жлеза".

# 236
Да, абсолютно. Аз какво триене на сол съм преживяла заради килограмите ми да не говоря.

# 237
Много ми е неприятно някой да ми натрапва своя режим на хранене, да ми обяснява как всичко друго е отрова, особено крайностите в двата полюса. Яж си там, както си преценил, че за теб е добре и не обяснявай на околните колко са (ще са) зле, ако не се хранят, като теб.

Общи условия

Активация на акаунт