С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 8 230
  • 236
  •   10
Отговори
# 225
Това с натрапването на хранителни навици или пък религията ми е непонятно. Вярвай ,смс не натрапвай.
Оперираха/премахване на  трета сливица на детето ни,и наша близка позната ,така нетактично ни пита дали не ни се случва това ,защото не е кръстен?

# 226
  • София
Много е невъзпитано да се месиш в хранителните навици на околните. И аз не обичам да ми го правят, макар да ям всичко групи храни.
Отварям скоба - не обичам и другата крайност на стопроцентовото съобразяване- да има от 6-7ма човека един веган, вегетарианец, паскетарианец или както там се идентифицира и при събиране да се правят гозбите според него. Без месо или без сирене.
Вече всеки втори се идентифицира като нещо по- специално, не може всички да се нагаждат според него.

Това, жена да променя хранителните навици на мъжа си из основи, никога не съм го разбирала и ме дразни дори когато го гледам отстрани. Някакви познати или колеги, като започнат да ми обясняват, че вече не ядяли това, така било по- добре, не знам си какво. Бррр

# 227
Отварям скоба - не обичам и другата крайност на стопроцентовото съобразяване- да има от 6-7ма човека един веган, вегетарианец, паскетарианец или както там се идентифицира и при събиране да се правят гозбите според него.

Една от основните причини хората вече да не се събират по домовете си, а в заведение. Всеки си поръчва каквото иска и няма гладни и сърдити.
Само за слънцеядите е малко тегаво в облачни дни, ама няма как...

# 228
А мъжът на тая снаха и той ли е безглутенов веган? Него сигурно вече го е превъзпитала.
Това ми обясни честото отбиване без покана.
Синчето ходи да се наяде 😂

# 229
А мъжът на тая снаха и той ли е безглутенов веган? Него сигурно вече го е превъзпитала.
Това ми обясни честото отбиване без покана.
Синчето ходи да се наяде 😂

И жена му го знае, та ходи с него да го контролира Grinning

# 230
Как така ще муа свински вратни пържоли...
Отрова страшна е това....

# 231
Ахахах, не се бях сетила, че синът ходи да яде при мама, за да не умре от глад с треволяците на жена си. JoyJoyJoy

# 232
  • София
Лошо няма, намерил е решение. По-добре така, отколкото да се карат за храната в къщи.

# 233
По повод снахата на Таис. Имам познато семейство, запознават се около 30-годишни, жената има дете от предишен брак. Почти 10 години го баламосва, реално не иска друго. Женят се, купуват имоти и тн. Накрая тя случайно забременява и решава да го задържи. Още са заедно, детето вече е голямо.
Та животът е непредвидим, но такова вмешателство е много грозно и изобщо не отива на жена с такива претенции.

Моята свекърва не е лекар, нито медицинско лице, но е компетентна (само според нея) на тема здраве и хранене и като дойде у нас ми идва да я върна откъдето е дошла. Лекциите за ориза, месото, салатите, как всичко е отровно, вредно, това не яде, онова не яде,нетърпимо е положението. За съжаление, скоро пак ще се видим и ще слушам знания, трупани старателно цяла зима. От фейсбук и жълти сайтове предимно.

# 234
Ела, моята майка е такава и направо не се трае като започне с прочистващи режими и как глада бил лекарството на всички оплаквания. Вманиачена е в книгите на Антъни Уилям и дори като се чуем ми обяснява как се храни със сок от целина и слънчева светлина... Не знам и нея как ще изтрайвам. Моят мъж търпи и неговата майка и моята, а аз нямам нерви за тяхните глупости.

# 235
Ella, чудесно, щом ти е приятелка всичко е ОК. Егати и любовта да лъжеш някого 10 години. И ако не беше забременяла случайно пак ли всичко щеше да е наред и правилно?
За храната няма правилно и грешно. Налагането на режим на голям човек ми граничи с психическо насилие. Страхотно е жена ти да не ти дава да се храниш и да тичаш да се наядеш навън или при майка ти.

# 236
По повод снахата на Таис. Имам познато семейство, запознават се около 30-годишни, жената има дете от предишен брак. Почти 10 години го баламосва, реално не иска друго. Женят се, купуват имоти и тн.
Скрит текст:
Накрая тя случайно забременява и решава да го задържи. Още са заедно, детето вече е голямо.
Та животът е непредвидим, но такова вмешателство е много грозно и изобщо не отива на жена с такива претенции.

Скрит текст:
Моята свекърва не е лекар, нито медицинско лице, но е компетентна (само според нея) на тема здраве и хранене и като дойде у нас ми идва да я върна откъдето е дошла. Лекциите за ориза, месото, салатите, как всичко е отровно, вредно, това не яде, онова не яде,нетърпимо е положението. За съжаление, скоро пак ще се видим и ще слушам знания, трупани старателно цяла зима. От фейсбук и жълти сайтове предимно.

Ами не зная защо ми даваш за ример жена, която баламосва някого 10 години. Много хубав пример, направо се умилих. Започвам да смятам, че не мъжете не са възпитани да уважават жените си, а жените са научени да баламосват за такива фундаментални неща като деца в двойка, когато единият иска, а другият-не и баламосва. И че затова смяташ за вмешателство от хора с претенции да си изградят мнение, което става все по-правилно, че личното ти дете, отгледано да е честно, открито и отдадено, е в ситуация някоя да го баламосва десет години.
Че и това мнение се очертало с единадесет лайка.
Все повече ми се изяснява защо свекърва не трябва да припарва до семейството на сина си, за да не разбере баламосването. Хем е смешно, хем е изключително грозно. Ако така си възпитавате момичетата, че и вие сте такива баламосващи, няма как да кажа браво.

Само да вметна, че още не съм се намесила. Ще го направя при нужда абсолютно безкомпромисно.

Общи условия

Активация на акаунт