С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 9 966
  • 279
  •   6
Отговори
# 225
Отварям скоба - не обичам и другата крайност на стопроцентовото съобразяване- да има от 6-7ма човека един веган, вегетарианец, паскетарианец или както там се идентифицира и при събиране да се правят гозбите според него.

Една от основните причини хората вече да не се събират по домовете си, а в заведение. Всеки си поръчва каквото иска и няма гладни и сърдити.
Само за слънцеядите е малко тегаво в облачни дни, ама няма как...

# 226
А мъжът на тая снаха и той ли е безглутенов веган? Него сигурно вече го е превъзпитала.
Това ми обясни честото отбиване без покана.
Синчето ходи да се наяде 😂

# 227
А мъжът на тая снаха и той ли е безглутенов веган? Него сигурно вече го е превъзпитала.
Това ми обясни честото отбиване без покана.
Синчето ходи да се наяде 😂

И жена му го знае, та ходи с него да го контролира Grinning

# 228
Как така ще муа свински вратни пържоли...
Отрова страшна е това....

# 229
Ахахах, не се бях сетила, че синът ходи да яде при мама, за да не умре от глад с треволяците на жена си. JoyJoyJoy

# 230
  • София
Лошо няма, намерил е решение. По-добре така, отколкото да се карат за храната в къщи.

# 231
И моите свекъри смятаха, че само използвам ММ, за какво не става ясно, защото не е за пари и имоти, и че го баламосвам, защото и ние нямахме деца около 10 години. И да, чакал е той повече като по-възрастен, аз просто не исках да раждам на 20, макар че и той не е напъвал хич - вероятно, ако беше напънал, щяхме да постигнем някакъв компромис и да забременея на 28-29 вместо на 31. Не сме се обяснявали с подробности, камо ли на цялата рода, но са уведомени къмто 80 000 пъти, че деца искаме и двамата. Ама то трябвало сега, веднага. Ами като трябва веднага да си е хванал жена на неговите години да бърза. Аз си изкарах много хубави години преди да се захванем с дете - попътувахме, спортувахме състезателно, почти всеки уикенд обикаляхме по планини и ски, и тн. Доволна съм, ММ също. И в крайна сметка родих, просто не по календара на свекърите ми, а по нашия.

# 232
Гугъл, ситуациите са много различни. Когато двамата партньори искат едно и също нещо, било то да имат деца сега, след 5 или след 10 години е едно. Когато заедно решат кога, как и колко деца искат или не искат и са наясно с това е разумно семейно планиране. Дали ще се получи точно така медицински е друг въпрос. Но и двамата са наясно.
Но ситуацията е съвсем различна, когато партньорът ти, без значение дали е мъжът или жената, те лъже в очите и отлага. Няма намерение да създава дете с теб, или не иска, но не го признава и шикалкави. И взаимно си губите времето и годините.

# 233
  • София
Въпросът е, че ние тук знаем, че и двамата не са искали деца на даден етап. Според свекърите обаче, ситуацията не била такава, а Гугъл е размотавала и е използвала.
Наистина е по-добре странични хора да не се бъркат в чуждите семейства, защото няма как да са 100% наясно със ситуацията. Очевидно.

П.П. Сега се сещам, че според лелите на мъжа ми аз също съм го използвала финансово. Въпросът е, че аз съм по-имотната от него, което те не знаят. Не им дължа обяснение.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 12:25 от milenaka

# 234
  • Варна
Много е невъзпитано да се месиш в хранителните навици на околните. И аз не обичам да ми го правят, макар да ям всичко групи храни.
Отварям скоба - не обичам и другата крайност на стопроцентовото съобразяване- да има от 6-7ма човека един веган, вегетарианец, паскетарианец или както там се идентифицира и при събиране да се правят гозбите според него. Без месо или без сирене.
Вече всеки втори се идентифицира като нещо по- специално, не може всички да се нагаждат според него.

Това, жена да променя хранителните навици на мъжа си из основи, никога не съм го разбирала и ме дразни дори когато го гледам отстрани. Някакви познати или колеги, като започнат да ми обясняват, че вече не ядяли това, така било по- добре, не знам си какво. Бррр

Имам приятел вегатарианец и друг безглутенов. Не ми е хрумвало да ги поканя на гости и да не измисля опция съобразена с предпочитанията им. Не върви да съм направила ребърца с картофки и сос и веге-то да яде...домат и да ни гледат. При безглутеновия приятел като им ходя на гости се съобразявам какво да взема ( партньора е с нормална поносимост ) , защото приятеството ми е по-важно от някакъв снакс или вечеря.
Сега, ако дойдат неочаквано ще импровизирам.

# 235
Коментарът не беше ли какво правим, когато вкъщи дойде непоканен гост, който претендира, че няма нищо по вкуса му? Ясно е, че когато си каним гости, ще се съобразим с хранителните им навици - поне донякъде.

# 236
  • Варна
Не знам, вкъщи няма вариант да дойде непоканен гост. А ако някой е толкова нахален, че успее да се натрапи, не бих се съобразила изобщо. Неканен за мен значи нежелан.

# 237
  • Варна
Коментарът не беше ли какво правим, когато вкъщи дойде непоканен гост, който претендира, че няма нищо по вкуса му? Ясно е, че когато си каним гости, ще се съобразим с хранителните им навици - поне донякъде.

Цитирам The Catcher in the Rye
...както там се идентифицира и при събиране да се правят гозбите според него. Без месо или без сирене.
Вече всеки втори се идентифицира като нещо по- специално, не може всички да се нагаждат според него....
Край на цитата

За това беше коментара ми. Както ние искаме да се съобразяват с нас, така трябва и ние с тях.

# 238
  • София
Каква е връзката със свекървите?

# 239
Гугъл, ситуациите са много различни. Когато двамата партньори искат едно и също нещо, било то да имат деца сега, след 5 или след 10 години е едно. Когато заедно решат кога, как и колко деца искат или не искат и са наясно с това е разумно семейно планиране. Дали ще се получи точно така медицински е друг въпрос. Но и двамата са наясно.
Но ситуацията е съвсем различна, когато партньорът ти, без значение дали е мъжът или жената, те лъже в очите и отлага. Няма намерение да създава дете с теб, или не иска, но не го признава и шикалкави. И взаимно си губите времето и годините.
Да, между мен и него всичко е било ясно - общо взето този е бил сред първите ни разговори като сериозна двойка. Ама между нас и техните - не сме се обяснявали подробно кой колко иска да си поживее, кога се вижда родител и тн.
Напълно възможно е те - свекърите попринцип, не само моите - да нямат идея какво точно се коментира в двойката. От там всякакви сръдни за снахата използвачка и мотаеща са малко странни. Според мен, ако мъжа иска деца с все сърце, той ще е провел Х на брой разговори по темата - кога, как, какви условия се очакват от двамата, защо такива, защо не други и тн. И ще си имат някакво семейно планиране. Сега, медицински дали ще стане - божа работа наистина. Все пак това са лични теми. Не всеки иска да споделя в подробности с родителите си донякъде и точно заради такива реакции. Мога само да предполагам как ще се разтълкува "Ми тя иска да си поживее, затова не бързаме с децата". Grinning За тях ще е "Оле малелей, какви несериозни неща", а за мен си е била легитимна причина.

Общи условия

Активация на акаунт