Какво ви пречи да шофирате?

• 4 040
  • 166
  •   1
Отговори
# 165
  • Countryside
Според мен, за да се научи да шофира човек, след като вземе книжка е много е важно в началото да кара с придружител, който да е опитен шофьор и да ви казва какво и как да правите. Примерно баща, брат, съпруг.
Нямам брат, а другите опции крещят като луди.
И аз нямам брат, но баща ми (беше много благ човек) бая ми се караше за шофирането, ама то аз и за каране си бях де. ММ също бая ми мърмори, ама ей го на научих се, той и сега ми мърмори, а шофирам активно от 10г. Просто в началото всичко правите бавно, без резки движения и маневри, за да сте сигурни какво правите и да сигнализирате навреме останалите участници в движението. Иначе може и приятел/ка да ви научи, ама с роднина е много по-лесна организацията. Сестра ми и майка ми не са шофьори, та при мен само мъже са ми били опция.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 17:00 от Г-жа Букет

# 166
Ами аз взех книжка лесно и бързо, но си знаех, че още не мога да карам като хората, затова си наех инструктор да ме обучи (бях забравила!). Беше жена, много опитна и много спокойна. Тя ми даде самочувствието на шофьор. Както казах, в началото карах по селските пътища, в малкото ни градче, където по онова време нямаше движение. Ами научих се. Но колата ми е автоматик и има асистиращи функции - държи те в лентата, ако се отплеснеш, поддържа скорост, с която съм на две коли разстояние от предната (когато няма много движение).

Общи условия

Активация на акаунт