Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 38

• 1 201
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Момичета, няколко административни въпроса, ще съм благодарна ако някой помогне:

1) Направление за хоспитализация: Трябва ли да ходя при личната, за да ми го издаде и кога? Могат ли от Токуда да го пуснат?
2) Амбулаторна карта: След като я закупя, трябва ли да мина през личен лекар, за да ми я завери или е достатъчно просто да си напиша данните? Нужна ли е за издаването на 45 дневния болничен?

Благодаря предварително

1. На мен направлението ми беше издадено от следящата ме АГ в Токуда. Не съм ходила до личният лекар.
2. Казаха ми само да нося амбулаторна карта, никой не ми я е подпечатвал.

# 16
Нощувката в реанимация не е платена.
Направлението за хоспитализация се издава от следящия АГ. Без значение дали това е лекар от Токуда или другаде.
Ако не ме лъже паметта, болничният лист, който издават от дата на раждане, се вписва в амбулаторната карта. Това вписване после не ми е било нужно никъде.

# 17
Другите болнични също се вписват в амбулаторната карта. На теб може да не ти е било нужно,но в родилното има административен секретар и на него може да му е потрябвало, иначе защо ще си правят труд лекарите да го попълват... На мен ми я завери следящата по ЗК иначе. Направлението може да ти го издадат от Токуда, но се плаща към 15 лв. На мен по каса ми беше безплатно.

# 18
Здравейте!
Някой, който се следи при др Богданова има ли представа докога е в отпуск и кой ще я замества

# 19
Здравейте! Имам няколко въпроса относно хоспиталидация, за които не открих отговор в линка към болницата на първа страница.
1. Размер на административна такса за първо посещение за годината, въпреки, че съм с направление за хоспитализазия.
2. Цена на ден престой
3. При наличие на допълнително здравно осигуряване покриват ли се горните от фонда
Благодаря за отговорите!

# 20
  • София
Тук нещата с цените ми е тъмна Индия честно казано 😂
Ако има някоя раждала скоро много ще се радвам на тотал за секцио. Това което смятам аз около 4 300лв. Звънях няколко пъти на регистратура и не успях да се свържа. Имам някаква идея, но не ми се иска да се изненадам, очаквам вдигане на цените както са ги вдигнали навсякъде. На една позната във Вита са й казали, че планово секцио с престой и всичко ще й е около 5000лв + . Не вярвам в Токуда да е по-малко.

# 21
Раждах секцио преди 22 дни, платихме 4200 лв.

# 22
Здравейте!
Преди около седмица говорих с регистратурата на АГ отделението и ми казаха, че ориентировъчната цена за осигурени ще е около 4851 лв.
Разбивката беше горе-долу така:
2210 лв. – раждане
1066 лв. – неонатален пакет
900 лв. – избор на екип
675 лв. – престой 3 дни в двойна стая
Разбира се, ако накрая сумата е по-малка, ще съм много щастлива 😄, но засега психически съм се настроила на тази. Споделям, ако е полезно и за други бъдещи мами 🤍

# 23
  • Sofia
Не може с точност да се каже понеже зависи от много неща, дали ще сте в самостоятелна или двойна стая например. Във ВРБ също цените са други ако се наложи да ви върнат там. Ако имате усложнения вие и/или детето може да се наложи да останете и двамата по-дълго. Ако детето се наложи да стои повече в неонатология също има допълнително плащане - за някой медикаменти и прегледи. Преглед ако се налага от кардиолог за бебето също се заплаща отделно. Ориентировъчно се подгответе, но накрая е индивидуално поради изброените причини. Ако ползвате допълнително здравно кажете това в административен офис поне един час преди изписването за да си задвижат вътрешно нещата и да платите само остатъка. Отнема 1 час, но спестява много главоболия. Ако не го направите искат после документ за избор на екип, а за тази документ се чака един месец и много забавя нещата с фондовете и може накрая да ви откажат плащане защото е минал този дълъг срок.

# 24
Допълнителното осигуряване не зависи ли от самия пакет дали покрива? Моето например застрахователите казаха, че не покрива за съжаление. Работодателят не плаща за най-скъпия пакет, който да го покрива.

# 25
Да, и при мен е така, за съжаление. Моят работодател не е включил „раждане“ като покритие в здравната застраховка. Ако беше, поне изборът на екип и една от нощувките можеше да се спестят. Но здраве да е, важното е всичко да мине добре. 🍀

# 26
Ако не се лъжа, точно затова им трябва малко време на административен офис. Свързват се със съответния фонд и проверяват какво ще покрият и в какъв обем.

# 27
Здравейте!
Някой, който се следи при др Богданова има ли представа докога е в отпуск и кой ще я замества

За следващ преглед ме извика на 05/02 т.е. със сигурност ще е налична тогава. За заместване нямам представа - предполагам, че ако Ви се наложи нещо спешно тя ще Ви отговори.

# 28
Ако се следиш в друга болница и искаш да родиш само в Токуда колко по-рано трябва да се прехвърлиш там? Как вървят часовете при др. Леков, тъй като за Атанасова разбрах, че в момента вървят за Юни месец тоест няма никакъв шанс да се доредиш..

# 29
Първият свободен час при д-р Леков е на 5.03, след това има и други дати, но той преглежда в Токуда само в четвъртък. Аз съм записана за 19.03, избрах го да е след втората ми фетална морфология. Тогава ще съм около 20-та г.с.
Доколкото знам, прехвърлянето/записването обикновено е ок до около 24-та седмица, след това вече зависи от заетостта на лекаря. Може да запишете час тук - https://acibademcityclinic.bg/tokuda/rezervirai-svoq-pregled

Общи условия

Активация на акаунт