Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 95

• 759
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Имате право на безплатен БХС в НГЛ, моите морфологии са в "Шейново" и от там направо вземат кръвна проба в същия ден и я изпращат в лабораторията заедно с измерванията от ехографа, резултатите могат да се видят в портала на лабораторията. Не знам обаче "Токуда" как процедират.
https://genetika.maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86% … 0%be%d1%81%d0%b8/

# 16
За БХС и фетална препоръчват марковс и Оскар клиник

# 17
Таня, ти си Iron Woman 🤣 Бих отишла на хематолог на твое място, нямам идея на какво може да се дължи, аз съм от отбора на бременните с нисък хемоглобин и желязо/феритин в реф. стойности. Пиши като разбереш какво се случва, моля те.
🤣🤣🤣 и аз това си помислих за железния човек
След като се консултирах онлайн с хематолог, според който леките болки в гърлото ми са причина за тези невероятни резултати, обсъдих го и с близка гастроентеролог, пусках чернодробни ензими, за да изключим стеатоза, минах през всякакви други сценарии в главата ми, накрая не издържах и след 3 дни повторих в друга лаборатория, където желязото излезе 24,5 (същото), а феритинът- 80 (нищо общо с предния резултат)
Или е било лабораторна грешка или е било свързано с моментното възпаление на гърлото. При всички положения не съм анемична 😀
Сега при мен е наред следващото нещо, за което да се притесня- кръвната захар- беше ми излязла 5.12 и тъй като имам хашимота и съм на 34г се тревожа за гестационен диабет и сега следва поредна консултация с ендокринолог 🤣

# 18
Спокойно, и аз съм на 34 и с Хашимото, вече с две бременности не развивам ГД, дано и ти се разминеш! Много се радвам за хубавите новини, успех до финал!

# 19
Преди 10+ години раждах в Токуда. Сега обмислям дали Токуда или Надежда (дай Боже да стигна до там!). Та кои са имената, които се спрягат за Токуда в момента? Май никой от познатите ми лекари не е там. Важно да отбележа, че бях секцио тогава. Иска ми се да пробвам VBAC,но не на всяка цена. Нямам идея там дали въобще някой ще се навие да пробва...

Вижте в темата за раждане в Токуда ако все още не сте. Но имената, които аз съм чувала най-често да се споменават са д-р Василев, д-р Леков, д-р Нашар и д-р Апостолова. Ако трябваше да раждам в Токуда щях да избера д-р Леков.
Аз раждах в болница Вита и знам, че не сте я посочили като опция, но там почти всички израждащи подкрепят VBAC стига да няма някакъв проблем, който би попречил това да се случи.

# 20
  • София
Благодаря за отговора! В кой подраздел е темата? Във Вита как е неонатологията?

Общи условия

Активация на акаунт