Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 95

• 2 155
  • 77
  •   3
Отговори
# 60
Аз даже смятам да направя една консултация със специалист по кърмене и като вляза в деветия месец да започна да събирам коластра и да си замразя. Току-виж помогне и на мързеливата ми матка да се поразмърда за по-лесно раждане...

# 61
За мен няма смисъл да замразяваш, Лютиче, защото кърмата/коластрата е жива храна и се адаптира според нуждите на бебето, но твоят случай може да е по-особен и само добър консултант би могъл да даде адекватно мнение, разбира се. Била съм на консултация при Хедра и бих ти я препоръчала с две ръце!

# 62
След предното раждане за малко да се наложи да давам АМ на втората нощ в болницата и предпочитам да имам 1-2 дозички коластра, ако ми се наложи пак. Най-много да ги хвърля накрая.

# 63
Момичета, какви трябва да са движенията на бебето в 35 г.с?
Моето бебенце се е наместило в дясно и основно усещам силни разтягания там, от които ми се стяга корема, и почти никакви ритници.
Като съм легнала на една страна се движи повече, но като цяло активността е по-различна, отколкото преди седмица-две.

# 64
Моето бебенце се е наместило в дясно и основно усещам силни разтягания там, от които ми се стяга корема, и почти никакви ритници.
Като съм легнала на една страна се движи повече, но като цяло активността е по-различна, отколкото преди седмица-две.
Спорен мен е нормално, тъй като му отеснява вече. Важно е, че го усещаш. Може да се е обърнало и навътре и затова да не усещаш ритниците към коремната стена.

# 65

Аз съм 32 г.с. и според мен почти през две седмици усещанията стават различни. До преди 1-2 седмици усещах движенията по различен начин и по-леки. Сега целият ми корем се тресе на моменти. Предполагам, че като стане по-тясно ще се усеща пак по-различен начин. Важното е да ги усещаме, че се движат.

# 66
Здравейте, в 37ма седмица съм. Не знам дали е нормално (според АГ е нормално), имам силно главоболие, кръвното ми 2 дни е 130/80 по принцип е 100,110 горна граница, виждам като някакви светкавички звездички не знам как да обясня точно и също доста се подувам. Краката и ръцете ми вече почти не спадат постоянно са отекли, а сутрин и лицето ми е така. Има ли от какво да се притеснявам?

# 67
Притеснително е, на мен ми прилича на започване на прееклампсия. Бих минала на преглед в МД, Токуда или друга по-сериозна АГ болница.

Самото кръвно не е много високо още, но в комбинация с другите неща, бих коментирала със сериозно АГ.

# 68
Притеснително е, на мен ми прилича на започване на прееклампсия. Бих минала на преглед в МД, Токуда или друга по-сериозна АГ болница.

Самото кръвно не е много високо още, но в комбинация с другите неща, бих коментирала със сериозно АГ.
Утре съм на преглед, ще кажа на АГ. Дано всичко да е наред.

# 69
Здравейте, в 37ма седмица съм. Не знам дали е нормално (според АГ е нормално), имам силно главоболие, кръвното ми 2 дни е 130/80 по принцип е 100,110 горна граница, виждам като някакви светкавички звездички не знам как да обясня точно и също доста се подувам. Краката и ръцете ми вече почти не спадат постоянно са отекли, а сутрин и лицето ми е така. Има ли от какво да се притеснявам?
Според мен също е удачно да минеш през някоя болница, тъй като всичките тези неща, които изброяваш са симптоми на прееклампсия.

# 70
Без да те плаша, аз бих отишла още сега до спешния кабинет на Майчин дом, Шейново или Надежда, всичко съвпада с прееклампсия и е хубаво или да се изключи, или да се действа възможно най-бързо. Ако има как, поне се свържи с АГ тази вечер и изброй всички симптоми.

# 71
Без да те плаша, аз бих отишла още сега до спешния кабинет на Майчин дом, Шейново или Надежда, всичко съвпада с прееклампсия и е хубаво или да се изключи, или да се действа възможно най-бързо. Ако има как, поне се свържи с АГ тази вечер и изброй всички симптоми.

От малък град съм, тук няма къде да отида, болницата, в която ще раждам ми е на час и нещо път. Сега от притеснение най-вероятно ми стана и лошо чак..

# 72

Аз също бих те посъветвала това или поне това щях да направя аз, ако бях в тази ситуация. Може да не е това, но ако в действителност се окаже прееклампсия в тази седмица най-вероятно ще искат да извадят бебето по-бързо. Нямаш ли болница в твоя град, където може да отидеш?

# 73
Няма ли как поне да звъннеш на АГ и да обясниш, че се притесняваш? Или на дежурен АГ/спешното в болницата, където ще раждаш? Тук повечето не сме медицински лица, но ако се случваше на мен или сестра ми/приятелка, щях да я посъветвам да отиде да я прегледат, наистина. Съжалявам, ако съм те стресирала допълнително, не това ми е целта.

Цитат
От малък град съм, тук няма къде да отида, болницата, в която ще раждам ми е на час и нещо път. Сега от притеснение най-вероятно ми стана и лошо чак..

# 74
Успокойте се,може и да не е това. Последната ми бременност,беше много тежка и имах всякакви болежки,включително главоболие и подути крайници. Относно кръвното налягане,ако го мерите в домашни условия с електронен апарат,стават грешки. От притеснение,майка ми вдига кръвно,докато го мери,защото очаква да и е високо..Утре сте на лекар,настоявайте да ви обърнат повече внимание,за да се уверите дали всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт