Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 95

• 2 465
  • 89
  •   2
Отговори
# 75
И добавям нещо като протокол за мерене на кръвното налягане при бременност от една акушерка:
Сутрин след събуждане, докато тялото е още в покой.
Вечер 20-30 минути след лягане в леглото за сън.
И в двата случая - правете 2-3 измервания (особено с автоматичен апарат) с интервал от до 5 минутки между всяко, за да добиете представа за осреднена стойност. 
Успокойте се,може и да не е това. Последната ми бременност,беше много тежка и имах всякакви болежки,включително главоболие и подути крайници. Относно кръвното налягане,ако го мерите в домашни условия с електронен апарат,стават грешки. От притеснение,майка ми вдига кръвно,докато го мери,защото очаква да и е високо..Утре сте на лекар,настоявайте да ви обърнат повече внимание,за да се уверите дали всичко е наред.

# 76
Здравейте, в 37ма седмица съм. Не знам дали е нормално (според АГ е нормално), имам силно главоболие, кръвното ми 2 дни е 130/80 по принцип е 100,110 горна граница, виждам като някакви светкавички звездички не знам как да обясня точно и също доста се подувам. Краката и ръцете ми вече почти не спадат постоянно са отекли, а сутрин и лицето ми е така. Има ли от какво да се притеснявам?

Кое от изброеното е нормално за АГ - главоболие, крайници, звездички или всичко изброено? За тази седмица е напълно нормално да Ви се подуят ръцете и краката (в рамките на нормалното, ако са супер подути тогава вече не е ок), ама тия звездички са си за болница. Белтък в урината дали Ви е изследван скоро? Ако АГ днес не Ви насочи към болница, насочете се Вие сама. Ако говорим за прееклампсия много бързо ще се установи и ще се вземат мерки. Прееклампсия нямах, но на извънредни тонове ми измериха изключително завишено кръвно и за тях това беше достатъчно за хоспитализация, което беше и най-добрия вариант. Не се опитваме да Ви плашим по никакъв начин, а просто Ви насочваме ако АГ не предприеме мерки Вие какво да направите, за да Ви е по-спокойно.

# 77
Само да добавя, че колкото е нормално да има коластра, толкова е нормално и да няма капчица цяла бременност, но това не значи, че няма да имате кърма след раждането.

То коластрата си я има след 17 гс, но не при всички тече и се вижда.

# 78
Момичета, нормално ли е да има воднисто обилно течение след употреба на Утрогестан вагинално? Микробиологията е чиста.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 11:49 от Madness88

# 79
  • София
Да, вагината е самопочистващ се орган.

# 80
Момичета, нормално ли е да има воднисто обилно течение след употреба на Утрогестан вагинално? Микробиологията е чиста.

И при мен е така, аз слагах Циклогест. Смениха ми го на Утрогестан перорално. И след като спрях Циклогеста имам ужасно течение, без цвят, но пък със странна миризма.

# 81
Този циглогест имам наблюдение, че 90% от случаите предизвиква сериозно дразнене и течение, не знам защо продължават да го изписват или ако го изпишат, поне да предупредят и посъветват да бъде поставян ректално. Или направо да е утрогестан.. не знам ккава е причината да го предписват при тези му страничени ефекти. Аз така се стреснах, защото такова жълто течение и зверски сърбеж не ми се беше случвало..

# 82
Как си днес ? Мина ли прегледа ?

Здравейте, в 37ма седмица съм. Не знам дали е нормално (според АГ е нормално), имам силно главоболие, кръвното ми 2 дни е 130/80 по принцип е 100,110 горна граница, виждам като някакви светкавички звездички не знам как да обясня точно и също доста се подувам. Краката и ръцете ми вече почти не спадат постоянно са отекли, а сутрин и лицето ми е така. Има ли от какво да се притеснявам?

# 83

Здравейте, мина прегледа и АГ каза, че всичко било наред. Нямало смисъл до пускам урина. Имам още 13 дни до секциото каза ми, че трябва да изтикам до тогава. Да си пия магнезия, коринфара и спазмалгон ако имам контракции и ме боли. Измери ми кръвното беше 130/80 каза, че е добре.

# 84
Според мен е доста безотговорно да не иска една урина да пусне, най-малкото за успокоение и презастраховане, при положение че има главоболие, подуване, звездички пред очите и по-високо от нормалното за пациента кръвно. За СЗО кръвно ≥140/90 се счита за червен флаг. Дано е прав и наистина всичко да се развие по най-добрия начин! Бих пуснала все пак урина, за да проверя за наличие на белтък. Успех, малко остава! 🌸

# 85
Малко остава Simple Smile Дано да няма проблеми ,но наистина не пречи да пуснеш една урина . Аз изследвания си пускам на своя глава доста често . Правя си един списък вечерта и сутринта директно в лабораторията 😁  
Иначе може и да е нормално всичко в тази седмица ,при някои жени бременността не е “най-хубавия период “ както казват . Аз определно не блестя 😁

Здравейте, мина прегледа и АГ каза, че всичко било наред. Нямало смисъл до пускам урина. Имам още 13 дни до секциото каза ми, че трябва да изтикам до тогава. Да си пия магнезия, коринфара и спазмалгон ако имам контракции и ме боли. Измери ми кръвното беше 130/80 каза, че е добре.

# 86
Момечета, понеже аз се филмирах с това воднисто течение къде в София мога да отида да ми направят тест за изтичане на околоплодни води?

# 87
  • На изток от Ада
В аптеките продават тестове за околоплодни води. Това знам.

# 88
Свържете се с Вашият проследяващ доктор ,той ще ви насочи
Момечета, понеже аз се филмирах с това воднисто течение къде в София мога да отида да ми направят тест за изтичане на околоплодни води?

# 89
Предполагам във всяка болница.

Общи условия

Активация на акаунт