Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 4 418
  • 237
  •   2
Отговори
# 225
Mlya, нашата ваничка е с повивалник на cangaroo. За момента го мием господина на мивката и още не сме използвали ваната, а само повивалника и като е на колелца, ни е страшно удобно с местенето.

annonymous 18, при нас пъпчето падна чак след като ни изписаха, някъде около 10-12 ден от раждането. Продължихме да третираме със спирт и спрея на А-дерма още 7-10 дни, докато се изчисти коричката. С всеки изминал ден спирта го спряхме и действахме само със спрея.

# 226
  • Sofia
Нашата ваничка е Wash N Fold M, взехме я от изложението в Експо център. Страх ме е от високи стойки и предпочитам да седна или да я сложа на масата. Имам и приложение във ваната, хамак, на което лягат хайваните.
Пъпчето на едното падна още в родилното, а другото в деня, в който се прибрахме от болницата. Педито като дойде и ги прегледа и каза, че още един два пъти да ги третираме със спирт и са готови.
Докато кърмех каката и тя ми постна коментара...😁

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 09:26 от kroche

# 227
При нас също падна още във болницата.
Казаха ми един месец със спирт 70 градуса и спреят на A-Derma.
Миналата неделя спряхме всичко

# 228
Пъпчето падна на третия ден от изписването. Аз спрях да слагам спирт още преди да падне, защото беше леко зачервено и педиатърката препоръча спрей след спирта, но така плака първия път, че повече спирт не сложих, оказа се, че си взаимодействат спирта и спрея и пари, поне така четох после и остана само спрея. Сега почиствам сутрин и вечер с физиологичен разтвор. Все още има “коричка”.

Нашата ваничка е OK baby и съм доволна, мъничка и компактна е. Засега го къпем на спалнята , по-нататък в банята, като вземе да плиска вода Grinning

# 229
Аз пак с моите въпроси но повечето бебе и се родиха преди нашия и предполагам сте минали вече през това. Днес има много странно поведение - в 6 сутринта както спеше почна да пъшка и да се свива и след малко се събуди в плач ( но не от глад). Свиваше се и май я болеше коремчето. Гушнах я, успокои се и след 15-20 минути пак същото и в момента продължава - спи 15-20 минути и се буди с рев и след 2-3 минути се успокоява. Това сега дали са колики? Иначе си яде преди 2 часа, няма запек

# 230
  • Sofia
Аз пак с моите въпроси но повечето бебе и се родиха преди нашия и предполагам сте минали вече през това. Днес има много странно поведение - в 6 сутринта както спеше почна да пъшка и да се свива и след малко се събуди в плач ( но не от глад). Свиваше се и май я болеше коремчето. Гушнах я, успокои се и след 15-20 минути пак същото и в момента продължава - спи 15-20 минути и се буди с рев и след 2-3 минути се успокоява. Това сега дали са колики? Иначе си яде преди 2 часа, няма запек
Според нашата педиатърка, коликите обикновено почват около 20-ия ден. Така, както описваш, приличат на колики.

# 231
annonymous 18, така като го описваш са си колики. Изпъване по дължина и извиване, или свиване на крачета. Сложи ръка на корема отстрани и може да усетиш бълбукането.
На господина коликите започнаха още на 7 ден, тамън ни изписаха. Коремчето му не спря цяла нощ да бълбука.

# 232
И при моето бебе започнаха още при изписването… голямо чудо падна 😢

# 233
Мда, и при нас вече започнаха. От 4-5 дни са въ вихъра си, днес пък съвсем. На 15 дни е. Днес е спа 3-4 пъти по 15-20 минути, неспокойно при това. И един път спа час. Постоянно е на ръце, постоянно. Оставя ли го и почва да реве. Събра му се и будуване от 3.5 часа, просто каквото и да го правя нямаше заспиване. А това е ужасно много будуване за новородено, естествено се превъзбуди и изнерви и съвсем няма спокоен сън после.
Гърчене, рев, къркорене, напъване и така…  надявам се поне утре да е по-добре, щото цял ден на ръце..
Не смея да го слагам в слинг още, че все пак от операцията са минали 15 дни и не съм сигурна дали е удачно.
А и от едната страна в края на разреза ми се е подуло и леко ме боли, на пипане се усеща като голямо топче.

# 234
Ох, аз да се оплача. От тези колики бебето не само връща малко след хранене, а от днес ми е направо рефлукс. Само се гърчи като червей и направо е ужас, няма сън или ако го има е кратък или се събужда за да се гърчи.
И вече знам, причината за депресии и умора са коликите, защото те побъркват. А не грижата за детето.

# 235
При нас беше същото с коликите. От както давам Омнибиотик Панда положението е значително по-добре. От 23:00 часа до 07:00часа се буди само веднъж за хранене и пак си заспива. Разбира се има и вечери с изключение, но това е нормално. На съня също влияят и скоковете в растежа - следете си ги

# 236
Момичета, аз идвам с друг въпрос - пиете ли някакви витамини в момента и ако да - какви? Аз вече изпих една опаковка на Pregnacare за кърмещи жени. И сега се чудя пак ли да си взимам от тях или има нещо по-добро на пазара.
Видях и този колаген - какво мислите за него, някоя от вас пила ли го е?

# 237
Аз пия само Омега 3 и витамин Д. За колагена бях питала изрично и педиатърката ми каза докато кърмя да не пия по-добре. Аз лично и не вярвам на такива брандове за добавки създадени от ʼинфлуенсъриʼ. Стана много модерно да си създават добавки без никакви познания в сферата.

Ние също се борим с рефлукс и е ужасно - спи много неспокойно, буди се постоянно, ръмжи, гърчи се, нещо страшно е..

Общи условия

Активация на акаунт