Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 1 024
  • 71
  •   4
Отговори
# 60
По църква е следващият ден - денят на раждането е ден 0 Simple Smile

# 61
За пъпа нашия падна в болницата, казаха само с марличка със спирт да се минава и да не я къпем във вана докато не се махнат коричките
Само на мивката без да се мокри пъпчето (което си е доста трудно)
За погачата свещеник питах каза ми че се брои от  деня на  раждането (тоест раждането е ден 1)  и е хубаво молитвата да си е на 40 ден , аз събирането с хора ще го направя неделята след 40 тия ден (защото 40тия се пада сряда)

Да ви попитам вие как махате сополките в нослето. Пробвах с физ разтвор и с аспиратор аз ли нещо не правя като хората не знам …. Обаче много хърка и се мъчи милата

# 62
И моята хърка докато се кърмим. Така е още от родилно, а от там казаха само да се капва физиологичен разтвор и да се оставя бебето да се изкиха. Демонстрацията беше с моето бебе и тогава само си го преглътна, а сега вкъщи и киха от време на време.
За аспиратор знам, че трябва да е с дебел накрайник, който да не влиза в нослето, а да "чака" на входа и не знам какъв да взема.

# 63
Брои се деня на раждането за молитвата. Ние отидохме на църква на 40 ден, но погачата ще я правим Март, че ми е много притеснено с тия вируси.

Нослето го чистя с физиологичен разтвор и аспиратор на кикабу - има 3 различни приставки. Гледам да не влиза много навътре в нослето и дърпам само видими сополки. Пак си хърка. Казаха ми да не държа много топло (около 22 градуса да е) и да пускам овлажнител за въздух, защото ако е много топъл и сух въздухът лигавицата в нослето се подува и тръгват сополки.

# 64
Моята погача ще е сега на 08.02 и нямам търпение често казано малко да се събера с хора ,защото ги избягваме само ,нищо че излизаме почти всеки ден. Относно аспиратора бях купила този на Носко за прахосмукачка за каката ,които така и не бях ползвала ,защото тя се научи да си го духа .И сега го ползвам за бебето ,естествено с уста ,защото не се налага още да се чисти много 😀 .Е много хубаво се шисти нослето ,само го допирам ,даже не го слагам вътре .Преди това капвам една капка физ.разтвор и почиствам .

# 65
Да ви разкажа какво ми се случи момичета...
Първо по темата за нослето: преди няколко дни на Дарин му се запуши нослето докато спеше, направо ми изкара акъла. Действаме с физиологичен разтвор, няколко капки в едната ноздричка и после в другата, след това се изправя бебето и го чакаш или да кихне, или да изтече отпред или отзад, за да го преглътне. Като цяло това не са сополчета, а мляко което си връща /не само през устата, а и през нослето/. Абе достатъчно е да те шашне за норматив. Купихме и морска вода, по препоръка на мои две приятелки. Имаме и аспиратор, но за него бях чела, че трябва доста да се внимава и да се консултираш задължително с педиатър, защото при използването му понякога се случва така че се премахват благоприятни "нещица" /не си спомням какви бяха точно/, които предпазват бебето от вирусчета.

Та, моите приключения:
Нали вече съм на антибиотик заради възпалението на гърдата. Е, тя се пооправи, но пък през тази нощ се възпали другата и не съм мигнала от болка. Нещо страшно е. Изобщо не съм очаквала да се запушат така каналите от няма нищо. Цедя яко, даже вече и не спя... Разказа ми се играта. Ежедневието ми е едни цици и едни помпи. Ако не е мъжът ми да се грижи за детето, то аз най-откровенно си признавам - не бих могла да бъда адекватна по абсолютно никакъв начин. Утре съм на преглед при хирург и ще настоявам за хапчета. Решила съм твърдо да спра кърмаческата дейност. Категорично отказвам да се занимавам с кърмене и цедене. Отнема ми твърде много време и изобщо не ми носи грам удоволствие, както се тръби навсякъде. Помъчих се, но не издържам вече. Успях да му дам коластра, мляко колкото съм произвела, но съм до тук. Не мога повече. Капитулирам.
А г-н Дарин как ни изкара ангелите, или поне на мен тази нощ, та ходихме до спешното в Мама и Аз.
Снощи взимаме решение с мъжа ми, че ще спирам кърмата, защото вече на изцеждане имам някъде около 20-30мл., та нали са възпалени гърдите... И тъй като ще се насочим към АМ, съотметно приемът на чай от копър и анасон ще се спре. Та, решаваме да послушаме дъртите и дадохме вечерта да си пийне малко от чая с копър и анасон. Разбира се, не му хареса и даже се намръщи. На Дарин не му даваме вода, защото си има достатъчно мокри пелени.
Ако си спомняте съм споделяла, че Дарин суче от гърда 30-40 мин и трябва да го разбуждам и накрая се доизцеждам. Реално няма как да знам колко е изпил. Като реших да преустановя кърменето и да ми мина на цедене забелязах, че изпива всеки път различно количество. Тоест един път 40мл, а на следващото будене ще удари 100мл. Не му отдавах такова значение, та нали си хапва и спи, и се изхожда. Абе един вид всичко е точно. Заспива детето някъде около 22:00 и едва го разбудихме в 03:00... Сменяме пелената, брех това дете не иска да се събуди и туй то. Започвам през това време да откачам вътрешно. Изваждаме от хладилника колкото кърма е останала, претопляме я и му даваме. Дарин отказва да я приеме. Поема бибата и край, успокоява се с нея, но не пие и така някъде около 30 мин и заспа с бибата на шишето... Предаваме се, оставяме го да спи. В 06:00 решаваме пак да го разбудим. Отново едва, едва. Даваме му шишето с кърмата, отказва я. Приготвяме АМ отказва и него. Не мрънка, не реве, абе мудно това дете. Измерихме температурата - нищо му няма. И така, не съм спала цяла нощ от болки в гърдата, и това с Дарин допълнително ми обостри състоянието. Та като почнах един рев, та не мога да се спра.
Около 09:00 се озовахме в болницата.
Приемат ни, преглеждат го, изслушват ни и заявяват "Ама на това дете му няма нищо." Реално Дарин като го съблякоха се държеше така все едно преди малко е нахранен. Няма да реве, няма нищо. Премериха го и се установи, че за 10 дни откакто са ни изписали е наддал близо 300гр. И това е само от кърмата. Казаха ни, че това наддаване не е задоволително и хаотичното му хранене също не е ОК.
Скараха ни се, че сме му давали чай от копър и анасон, защото някои бебенца проявяват странична алергична реакция от анасона и могат да откажат да се хранят и да са по поспаливи.
Донесоха ни шише с мляко и това дете като почна да бозае направо ни шокира. Не се беше хранил 12 часа, и не даваше никакви сигнали, че е гладен. Само си преставете какъв шок изпитахме, когато започна настървено да се храни и буквално заспа след това.
Та, в Мама и Аз ги хранят с Лактана био на Тьопфер. Това вид АМ ми беше вторият избор и след като го бяха захранили в болницата с него си казах "добре, ще взема от него, за да не го сменям". Понеже се тръби навсякъде, че не е хубаво и има последствия при рязка смяна на АМ.
На майтап им казвам, че ще му взема същото шише на Чико, с което хранят бебенцата в неонатологията. И те ми казват "ами на тях много им харесва, няма да сбъркате".
И тамън на изпроводяк, лекарката излезе от кабинета за нещо и акушерката се приближи към нас и ни каза "купете си Фризолак 1, много по сладко е и им харесва повече от Лактана био". Изненадах се аз и викам "ама нали не е желателно да се сменят така рязко?!" и тя ми отвръща "Понякога ни се налага да ги сменяме тук в болницата, няма никакъв проблем."
Тръгваме си и аз минавам през аптеката до болницата, купувам шише на чико с биберон 0+ и Фризолак 1 /това АМ пък ми беше първият избор, защото в него няма палмово масло/ и се прибираме.
Два пъти храним вече Дарин с Фризолак 1 от шише на чико и с изненада установяваме, че си изпива цялата дажба и заспива на момента.
Нашето заключение: Не е алергична реакция от анасона. До момента сме го хранили с шишета /биберони/ на канпол и на flow and grow. И двата модела текат по-трудничко. Явно се оказва, че г-на не желае да се потруди и да дърпа, както беше с гърдата. На чико бибата е една идея по-пропусклива и Дарин си смучи яко от нея.
Казаха ни и за спането. Някои бебета /новородени/ спят повече, поне 5-6 часа нощно време и няма проблем, стига да си набавят през деня количеството хранения.
Та, това е от мен...

# 66
  • Sofia
Нашият 40-ти ден беше на 20.01, а са родени на 12.12. Ходихме в Ал.Невски, че там е нашият свещеник, чете молитва и се прибрахме. Времето беше слънчево, но доста студено като за първото им излизане навън.
Погача ще правя през март или този месец, ако няма грип и времето е ок.
Иначе вчера бяхме при Ася Демирева, невероятна жена, много обича работата си, личи си и децата също я приеха страхотно. Девойката няма някакви физиологични проблеми. Момиченцата били доста по-сензитивни и при положение, че са ползвали шишета, със силиконовите накрайници нямах проблем, но за нормално зърно трябва да ѝ обърна повече внимание и да бъда по-упорита. Показа ми по какъв начин да си преплесна гърдите, едновременно да се поклащам и да издавам бял шум. Все неща, които с момчетата не ми се е налагало да правя. Показа ми как работят със сонда и да додавам кърмата от шишето, докато суче на гърдата. Може разбира се да се додава със сондата и АМ.

# 67
Аз имам въпрос към мамите които дават АМ - какво мислите за козе млякото? Много ми го препоръчваха и аз се чудя дали да не му взема…

@ДесиИ, какви приключения! Според мен си взела най-правилното решение за кърменето.
Аз взимам един био чай от ДМ само от див копър и много добре действа на бебето. Иначе му бях давала веднъж с анасон и копър и той спа по същият начин часове наред, а когато се събуди се държеше малко странно (гледаше в една точка) като аз се филмирах жестоко, че е от чаят и не съм му го давала, само този от ДМ-ският при нужда.
Иначе провери храна babybio, няма палмово масло в нея, аз му я давам вече 3-та седмица. В болницата му даваха на Хипп комбиотик, обаче плачеше и се гърчеше след всяко хранене. За жалост голям част от адаптираните млека имат палмово масло в тях. Sad

# 68
  • Sofia
Джейн, вчера с Ася коментирахме АМ, тя каза, че козе млеката не са нещо по-различно от другите и всичко било въпрос на маркетинг и т.н. Даже питаше дали дохранвам с Нестле, че нали изтеглиха голяма част от асортимента. Коментирахме, че Аптата е в същата ситуация като Нестле.
Можеш ли да ми снимаш АМ, което даваш, защото моите пият от ХИП Комфорт 1 и квичат страшно /което в двуглас понякога ми е ту мач/

# 69
MissBabyJane, благодаря за разбирането. Ще погледна чая от ДМ и АМ. Simple Smile

# 70
ДесиИ, много ти се е събрало наведнъж, но сега и мен притесни 😂 моята госпожица суче на поискване, вече забелязвам, че е доста натежала, утре ще стане една седмица от изписването и днес се теглих с и без нея на домашния кантар и май си е качила едно 400г. Снощи като я къпахме баща ѝ каза, че корема ѝ е надут като на бройлер. А пък как ака само..никак дамско 😀
Дано по-бързо ни приеме педиатър вече някъде, че да я премерят и претеглят.
Не знаех, че "хаотичното" хранене по време на кърмене е проблем, нормално бебето един път да си взима повече, друг път по-малко.

# 71
Джейн, вчера с Ася коментирахме АМ, тя каза, че козе млеката не са нещо по-различно от другите и всичко било въпрос на маркетинг и т.н. Даже питаше дали дохранвам с Нестле, че нали изтеглиха голяма част от асортимента. Коментирахме, че Аптата е в същата ситуация като Нестле.
Можеш ли да ми снимаш АМ, което даваш, защото моите пият от ХИП Комфорт 1 и квичат страшно /което в двуглас понякога ми е ту мач/

Ето го, не го има навсякъде, аз го купувам от ремедиум, може да го поръчаш онлайн.
Иначе при нас беше виене, гърчене, пукане на черва 5 минути след хранене с Хипп, та му я смених с тази своя глава, бях му взела една малка кутия още октомври от изложението за бебешки продукти в Интер Експоцентър - тази фирма имаха щанд и продавачката определено не искаше само да ми пробуда продукт (даже сама ми препоръча да взема мини опаковката), обясни ми че са френска фирма, не ползват палмово масло (като огроооомна част от АМ) и т.н. от както го храня с него е доста по-добре, има си колики от време на време, ама изобщо не е като този ужас който изживяхме с Хипп.

https://remedium.bg/babybio-optima-1-bio-adaptirano-mlyako-za-no … 00-grama-154127/p

Общи условия

Активация на акаунт