Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 1 648
  • 103
  •   4
Отговори
# 75
И моят се прозява често. А като е гладен маха с ръце, яде си ги… мани

# 76
Дарин се прозява само когато му се спи много. Иначе пък е запазил от утробата редовното хълцане.

# 77
Момичета, кажете някое приложение за следене на детския сън 🙂

# 78
Също исках да ви питам по колко време са ви разходките. Моето бебе е на 22 дни, смятате ли че 1 час разходка с количката му е много?

# 79
Малее kroche това с писъка насън звучи ужасно. 😬 Моят пръхти и грухти насън и ме побърква, защото няма спане от тези звуци. Понякога се и задавя докато спи и е много ударно събуждането.

Аз от няколко дни ползвам приложението My baby и ми е много удобно - следя си храната, колко пъти е акал и как спи. Сливат ми се дните и често се обърквам кога е ял, кога спал, а това приложение е супер удобно за проследяване и е безплатно.

За разходката не мисля, че час е дълго. Ако бебето спи и се чувства добре, не виждам проблем.

# 80
И на мен ми се сливат дните. То след 5 часа не знаеш какво си бил свършил...
Lina9152, ще погледна приложението,  което препоръчваш. Аз до сега си пишех в една тетрадка.

# 81
И аз забравих да добавя хълцането. Почти целият 8-ми месец и 9-ти докато бях бременна бебо хълцаше по всяко време, сега е същото, особено след хранене.

# 82
Кроче, добре го описа 😆 И при нас е същото, тъкмо се унеса аз и се почват звуци на задавяне, повръщане и всякакви такива, които ми изправят косите.

Аз се цедя и гледаме вечерните хранения едно от тях да е изцедена кърма, но ми е много трудно да следя грамаж. Днес сутринта ни излъга с баща ѝ да я нахраним два пъти 😀 Аз накърмих, той след мен извадил цедена кърма и изяла 100мл. Сега пак същото- накърмих я, седнах да се цедя и тя пак е гладна. Качила е 200гр от както ни изписаха и усещам как ще ни сложат на диета.

Някой дни наистина са много емоционално изтощаващи с кърменето. Като дойна крава се чувствам, че и по-зле. Особено мъжа ми като ми каже “Браво”. 😀 Никой да не идва изненадващо нагости вкъщи, че ще ме свари по цици на дивана. Всичките ми домашни дрехи и пижами са или оповръщани или омазани с кърма 🥲

# 83
Момичета, кажете някое приложение за следене на детския сън 🙂
Аз ползвам Baby+ като продължение на Pregnancy+. На Philips Avent е. Следя си кърменията (има и секции за цедене, шише и твърди храни), съня и памперсите там. Много е лесно и има много полезни графики и обобщения. Има си и разни статийки и други глезотийки - графики на растежа, дневници, постижения и т.н. Исках с нещо българско, ама са ми много неинтуитивни и тромави.

# 84
И при нас е същото със звуците, както и хълцането почти след всяко хранене.

Момичета, идвам с компилация от събития с молба да ме успокоите малко. Не знам дали само при нас смяната на памперс е такава драма. Събличането, миенето и връщането до спалнята добре. Но като започна да мажа с крем и тръгне ли борбата за слагането на памперса става страшно. Преди малко чак полилавя, издава звуци като козичка, която я дерат жива. Накрая я гушнах с коремчето към мен недооблечена и хлипаше още поне 5 минути. След това си прасна главата в ключицата ми, изака се наново и сега суче. Като цяло планирам да не мия пак, цяла вечер е извънредно неспокойна, но такъв плач и напъване искрено ме притесниха.

# 85
При нас е същото, докато направя всички неща да мина пъпчето със спирт, очичките с физ разтвор, да намажа с бепантен дупето, с лосион ръчичките и крачетата, да сложа физ разтвор в носа защото има сополки. Направо се препотявам сто пъти защото почва такъв рев и почервенява, чак почва да се тресе и трепери. Няколко пъти се захласна чак.

И при нас е същото със звуците, както и хълцането почти след всяко хранене.

Момичета, идвам с компилация от събития с молба да ме успокоите малко. Не знам дали само при нас смяната на памперс е такава драма. Събличането, миенето и връщането до спалнята добре. Но като започна да мажа с крем и тръгне ли борбата за слагането на памперса става страшно. Преди малко чак полилавя, издава звуци като козичка, която я дерат жива. Накрая я гушнах с коремчето към мен недооблечена и хлипаше още поне 5 минути. След това си прасна главата в ключицата ми, изака се наново и сега суче. Като цяло планирам да не мия пак, цяла вечер е извънредно неспокойна, но такъв плач и напъване искрено ме притесниха.

# 86
Ужас е, да не говорим, че тъкмо я сменя, наяде се и се изака наново, а тогава всичко това в комбинация с пълен коррем води и до малко връщане на мляко.
Аз лично пъпчето и почистването съм ги разделила,като очичките чистя по няколко пъти, защото едното е със запушено слъзно канал че и събира секрет.

# 87
Като цяло подскачането ни си е явно вроденият майчин инстинкт. Аз съм същата.
Относно смяната на пелената. Ами на Дарин му е студено и гледаме да сме максимално бързи. Понякога не успяваме да сложим добре пелената и тя пропуска...
Иначе, не знам как е при вас, Дарин много търси нашата топлина. Буквално да легнем гушнати и той заспива. С поставянето в неговото легло не винаги минава така плавно. И освен това звуците, които издава са в пъти по малко.
Доста книги изчетох преди да родя и навсякъде се тръби, че бебетата започват да манипулират след 6-месечна възраст, което автоматично изключва манипулация от страна на Дарин.
Как е при вас?

# 88
ДесиИ, аз гледам да си я гушкам повече особено като видя че е неспокойна.
Бях чела, че бебетата 3 месеца не осъзнават че не са вече част от майката (така наречения четвърти триместър. Бебетата се раждат неврологично недоразвити в сравнение с други бозайници и затова първите около 3 месеца то няма ясно съзнаване че е отделно същество.  Затова и търсят вътреутробни усещания като люлеене гушкане, носене близо до тялото, бял шум).
Понеже се бях консултирала с консултант по кърмене, оказа се че е и консултант по сън - тя ми каза, че режим на спане преди 6 месец не може да се прави и те няма как да изградят някакви асоциации, които да са проблемни след това. Но ме посъветва вече след 6тия месец да не правя асоциации на бебето че заспиването е свързано преди това с гушкане и заспиване върху мен или на ръце и тн. Като съвет каза може да се погушка, но леко и самото унасяне да става вече в леглото за да направи асоциация, че там се заспива (но това за след 6тия месец ☺)

# 89
Аз също не вярвам, че толкова малки човечета могат да манипулират. До вчера са били едно цяло с нас, на топло, винаги сити, а сега всичко им е ново и най-вероятно страшно. Напълно нормално е да търсят допир и да ни усещат. И аз съм забелязала, че спи най-спокойно гушнат в някой от нас, а за леглото просто не ми се коментира, такава драма е. Изпада в истерия като го сложа в леглото, а пробвах всичко - обиколници, чувалче, одеяла, бял шум, не и не, просто отказва. Вчера 40 мин на ръце, за да заспи дълбоко, тишина, бял шум, всичко точно до момента, в който не докосна матрака.. такъв писък нададе, че чак се стреснах. В гнездото като го сложа няма проблем, ама той не може вечно там да спи…

Общи условия

Активация на акаунт