Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 3 150
  • 178
  •   1
Отговори
# 150
Ние бяхме на Фризолак за недоносени и сега продължаваме с Фризолак 1, доволна съм децата нямат проблеми с изхождането.

# 151
  • София
Ние засега сме с Аптамил за недоносени, после ще продължим с козето на Тьопфер

# 152
Ariel26, имам една кутия козе на тьопфер, наще го купиха погрешка, искаш ли да ти го пратя??

Храним Дарин с Фризолак 1, сладко е млякото и му се отразява добре.

# 153
Благодаря момичета, а имате ли някакви наблюдения за Holle? Кравето

# 154
Здравей, Бих взела едното кремче, ако са ти още налични.😊
ms_97, ам в такъв случай се свържи с него да пусне поне направлението и да си действаш, а не да чакаш консултацията.

Момичета, тъй като спрях кърменето, а си бях поръчала два крема за зърна на тьопфер, сега са ми свободни, ако някоя ги иска, ще ги дам и на по ниска цена.

# 155
Момичета, имам нужда от съвет, тъй като близките ми ме критикуват.
Храня бебето само с АМ, не го кърмя. Млякото е Комбиотик HA 1 на Хип. Бебчето е на 25 дни.
Вече съм махнала 1 хранене и яде по 7 пъти на ден. Вечер не го будя. Като легне в 00.30 го чакам да се събуди, за да го нахраня. Това става около 05;00 часа. По този начин пропуска едно хранене. Правя го, защото искам храносмилателната му система да си почине.
Скоро ще вдигам дозата на млякото и мисля да махна още 1 хранене.
Смятате ли, че тази система е грешна?

# 156
Според мен е мъничък още да се премахват хранения. Ако се буди сам на 5 часа през нощта е ок, стига да няма жълтеница или нещо, което го прави сънлив, но аз лично не бих премахвала хранения толкова рано. Най-добре го обсъди с педиатър.

# 157
Тъкмо щях да напиша същото, детето е прекалено малко за махане на което и да е хранене. Ако не се буди и наддава добре окей пропусни едно, но две са прекалено много. Имай в предвид че вдигането на количеството мляко прекалено рано може да доведе до разширение на стомахчето и не е препоръчително.Всяка промяна по храненето на детето е препоръчително да се обсъди с педиатъра му преди това.

# 158
Премахнах едно хранене по препоръка на педиатър, забравих да го напиша..
А и на кутията на млякото е описано в тази седмица храненията да намалят на 6-7

# 159
  • София
Момичета, имам нужда от съвет, тъй като близките ми ме критикуват.
Храня бебето само с АМ, не го кърмя. Млякото е Комбиотик HA 1 на Хип. Бебчето е на 25 дни.
Вече съм махнала 1 хранене и яде по 7 пъти на ден. Вечер не го будя. Като легне в 00.30 го чакам да се събуди, за да го нахраня. Това става около 05;00 часа. По този начин пропуска едно хранене. Правя го, защото искам храносмилателната му система да си почине.
Скоро ще вдигам дозата на млякото и мисля да махна още 1 хранене.
Смятате ли, че тази система е грешна?
Перфектна е. На този етап и 6 хранения на ден стигат. Зависи колко е голямо бебето и по колко изяжда на хранене. Бебе не се буди за хранене, особено през нощта е абсурдно. Освен ако не е недоносено и не наддава достатъчно. Но едно здраво бебе най-добре си знае кога и колко да яде. Слушайте си повече бебето и по-малко страничните наблюдатели. Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 23:28 от sanaka

# 160
Моето е на 16 дни и така и не успях да докарам до 8 яденета… яде бавно, понякога отнема 1-2 часа ако има смяна на памперс, кърмене, дохранване с Ам, хълцане и приспиване и почти идва време за следващото хранене Sad яде по 7 пъти а има дни и по 6 зависи дали преди или след 12 през нощта ще се събуди. Мисля, че засега си наддава горе долу добре, но наистина с 8 хранения няма да има кога да спи с това темпо Sad има дни, в които е много гладна и яде повечко, но има и дни в които яде малко и колкото и да опитвам като не иска да яде няма какво да направя

# 161
  • София
Нормално. Това е човек, а не робот. На едно хранене може да изяде примерно 150 мл., на следващото 90, после 120. Един път може да огладнее след 2,5 часа, друг път след 4,5. Вие на равни интервали ли огладнявате и еднакво количество ли изяждате? Simple Smile Всъщност 8 пъти на 24 часа бебето яде много кратко време, ако го оставите на неговата преценка. Дозите също не са някаква общовалентна схема. Някои бебета ядат по-малко и по-начесто, други ядат по-големи дози, но по-рядко. Най.добре е като започне често да си изяжда дозата, тя да се увеличи, особено ако е видно, че понякога не му стига. Един път ще я изяде, друг път няма, то си регулира необходимото.
Не съм писала досега, момичета /въпреки че ви чета/, защото не съм мама, а баба. Simple Smile Най-голямата ми дъщеря роди на 22.01. момче, 4,360 кг, 53 см.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 00:47 от sanaka

# 162
Да се изкажа и аз. Храним с Фризолак 1 и на кутията пише 6 хранения за бебе 2-4 седмици по 90мл.
Дарин не винаги изяжда всичко, а и по принцип го дават, че бебетата изяждат между 60-90мл
Опитвам се да следя нещата, понякога има 6 хранения, а понякога 7, зависи колко мл е прием при предишни хранения.
Като цяло нощно време не го будим, а и коликите допълнително изместват часовия диапазон за сън и хранене по часовник.
Пускам снимка от вчерашния ден.
Истината е, че нямам идея как се премахва хранене в последствие.
Дарин е на 25 дни. Мога само да се моля сам да се регулира, щот аз съм в небрано лозе.
Ето например, получи обрив по лицето от няколко дни и сега не знам претоплено ли е или е бебешко акне. Направо ще се побъркам... чувствам се зле, като пълна идиотка...

# 163
ДесиИ, моето бебе също е с пъпки по лицето.
Двама педиатри ми казаха, че е бебешко акне, ако е само и единствено по лицето (както е при нас), ако има и по тялото е претоплено. При вас как е?

# 164
MissBabyJane, само по лицето има. Чудя се дали да не направя чай от лайка и да му минавам личицето с памуче. Нещо като антисептик, знам ли и аз...

Общи условия

Активация на акаунт