Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 3 960
  • 217
  •   1
Отговори
# 180
И при нас памперсите започват да пропускат в един момент. Май му умаляват и като започнат да пропускат трябва да минем на по-големи. Само не разбирам как например памперси размер едно са до 5/6кг в зависимост от марката, като вече са му малки, а наш младеж не е кой знае колко голям (4кг на един месец). Тези максимални килограми имат ли някакъв смисъл?

# 181
Момичета, които давате Аптамил. Ще сменяте ли млякото след катъ изтеглят толкова много партиди в чужбина и в България?

На този етап не обмислям да го сменям. Още от изписването дохранваме с Аптамил Пронутра 1, нямаме проблеми нито с изхождането, нито с коремчето - подуване и газове, повръщане и т.н. Разбира се, щателна проверка направих на партидите, с които ние сме се запасили, и на онези, които са изтеглени от пазара. Преди седмица се снабдихме с две кутии по 1200гр., за щастие партидите са безопасни, поне на този етап.

Прави ми впечатление, че в последно време все повече марки изтеглят определени партиди от пазара, така че не мисля, че имаме гаранция за абсолютна безопасност, ако сменим с друга формула. Педиатърът ми беше казал, че не е особено полезно за бебешкото коремче смяната на АМ. Разбира се, ако има риск за здравето на детето, компромиси не се правят. Но в случая просто трябва да следим партидите. 🙂

# 182
И при нас памперсите започват да пропускат в един момент. Май му умаляват и като започнат да пропускат трябва да минем на по-големи. Само не разбирам как например памперси размер едно са до 5/6кг в зависимост от марката, като вече са му малки, а наш младеж не е кой знае колко голям (4кг на един месец). Тези максимални килограми имат ли някакъв смисъл?
Ние още сме на 1-цата, а най-вероятно сме станали над 5 кг. Но вече видимо започват да му стягат и да оставят следи, обаче не пропускат. Останали са ми още няколко и отварям 2-ката. А в началото ми изглеждаха огромни тия памперси, пък тогава беше 4 кг. Така че си е строго индивидуално и по-скоро е до формата на тялото. Килограмите са относителни. Сега са му много по-пухкави крачетата. Relaxed
Аз бях взела Sleepy и много ми се искаше да сработят нещата с тях, защото са органични и много по-нежни и мекички. Даже си взех и дамските превръзки от същата серия, да видя от първо лице как се усещат, и съм супер доволна. Обаче памперсите при него пропускаха много, то изобщо не можехме да ги поставим като хората. Пробвахме с Памперс и този ластик, който те имат отзад, излезе критично важен. Затова продължихме с тях, колкото и да не ми се иска. Не знам коя от другите марки има такъв.

# 183
И ние сме с памперс, докато не падна пъпа много пропускаха, заради различното поставяне. Сега вече е ок, но 1ца не съм взимала, направо сме си на 2ка.
Колики също започнаха и при нашето момче, особено вчера беше кошмарно цял ден и цяла нощ не спа повече от 30 мин, само ръмжи. Но засега имаме и добри дни, та се надявам да е било моментно.
Започнахте ли разходките? Ние вече 3ти ден излизаме след разрешение от педиатрите, макар че все се тревожа дали му е студено, вкъщи сме все зиморничеви и държим високи градуси...

# 184
  • Бургас
Кико вчера стана на два месеца, изкарвам го от началото на януари. Но скоро не сме излизали, че беше болен. А и лошото време не ми харесва с тази мъгла...🤯

# 185
Ние използваме Пуфис и съм доволна засега. Веднъж само се случи да ми пропусне памперс.
Бях купила единица и двойка на ДМ, единицата му беше малка, двойката също, явно са бая умалени, но той се и роди 4500гр де. Засега Пуфис са екстра.
Памперси винаги сменям малко преди да достигне максималното тегло на размера. Ако са до 8 кг ги сменям като стане 7 кг.
И него го мъчи доста коремче. Преди баня спи по 2 часа супер спокойно, не можем да го събудим, а след баня яде, заспива и започва да ръмжи, да се напъва и да се буди през 15 минути. Така до 04ч онази нощ, снощи само до 01ч, но спрях пробиотика, за да видя дали ще е по-добре и засега май се оказва по-добре без него.

# 186
  • Sofia
Аз съм твърд привърженик на Памперс, сега най-много ми допадат Хармони. Нямаме пропускане при нито единия. Още от баткото пробвах всякакви марки, но само Памперс поемаше дебит без изпускане. А пишката както я сложите, тя ще си се завърти накъдето си прецени. Навремето ми надуваха главата да слагам пишката на баткото нагоре и тогава да слагам памперса, за да не му е уруки, а наставаше такова попикаване. И аз в началото слушах, ама после ми писна и обясних, че памперсът е все едно потури-широки и комфортни около дупето 😁.
Аз купих Аптамил...кога пак са изтегляли партиди...въпреки, че това са пакети от чужбина. Взехме и Бебо Пре на Нестле, от Германия май, сега го предлагам от два дена и е яко пръцкане. Ще изкарат с него тази седмица и ще им дам Аптамил...то докато намеря подходящо АМ, ще минат коликите..

# 187
Аз нещо май започвам да се обърквам, което май ми се случва доста често напоследък.
Какво като пръцка детето от млякото? Че един вид предизвиква колики ли, ама те нали минават по някое време и после пак можеш със същото мляко да си го храниш?
То и кърмата предизвиква колики, нещо не схващам логиката.

# 188
Ох, момичета, да ви се оплача!!!
Първите 3 седмици имах перфектно бебе - ядеше и спеше, заспиваше сам. От вчера е някакъв ад - не ще да спи. Приспивам, отваря очи. Прави някакви дълги интервали и откачам направо.
Навсичкото отгоре и баткото е вкъщи, защото кашля и съм на ръба вече....

# 189
Колики ли има? Защото и ние имаме такива дни… като днес например

# 190
Miss__, и нашият понякога прави дълги интервали заради коликите. Уж се унася и изведнъж се ококорва и почва да се изпъва като струна . На ръце го приспиване, защото в леглото е нещо страшно, а аз не съм привърженик на бебешкия рев и някак ми идва неестествено да го оставям да реве в леглото, освен ако не трябва по спешност да отида до тоалетната...

# 191
Miss__, и нашият понякога прави дълги интервали заради коликите. Уж се унася и изведнъж се ококорва и почва да се изпъва като струна . На ръце го приспиване, защото в леглото е нещо страшно, а аз не съм привърженик на бебешкия рев и някак ми идва неестествено да го оставям да реве в леглото, освен ако не трябва по спешност да отида до тоалетната...

И ние сме същата работа

# 192
Скок в растежа. Нервната система се включва и почва да усеща много повече стимули от средата и започват да пречат и да го претоварват. При нас е някаква истерия и изпада в абстиненция за гърда, защото иска да се успокои, ама и там не успява и е много тежко. С всеки ден все по-малко неща работят за справяне. Трябва да мине скоро, но си е мъка. Ако е и в комбинация с колики става ад.

# 193
И моят е така от два дни, а е на 12 дни.
Днес се приспиваме бая на ръце, оставя го и след малко започва да се гърчи и да се сърди, та пак гърда, ръце, приспиване… чак сега заспа по-дълбоко.
През нощта беше абсолютно същото.
Мисля да пробва с Еспумизан.

# 194
И ние сме същите, през деня оставя ли в кошарата имам време горе долу да ида до тоалетна и се ококорва, прави тъжни гримаси и започва да се извива. Чак се притесних да не му има нещо на това дете. Връчих я на баща ѝ - същата работа, а него както го е страх да я държи драмата става още по-голяма.
Днес правя една баница вече няколко часа. Тъкмо намажа една кора, разплаче се, прибирам и пак 😂

Общи условия

Активация на акаунт