Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 3 700
  • 212
  •   1
Отговори
# 195
И при нас е така…. На 21 дни е и понеже е на смесено хранене горе долу 35:55 кърма към ам понякога не мога точно да измеря. Нощем и понякога хич не и се яде и изяжда сумарно само 40-50 мл и не иска повече. След 1-1.5 часа ( точно като изхвърля останалото мляко понеже е минал над час) почва неистов рев и обикновено се оказва че е гладна. Но това много ме натоварва през 1-2 часа да се мие, стерилизира, топли. Докато се стопли водата и тя е изпаднала в истерия за храна и не иска да суче …. Втвърдяват ми се и гърдите особено нощем и съвсем ги отказва Sad
Често доста си свива и крачетата и има газове и не мога да разбера има ли колики или не но понякога след хранене се ококорва почва да реве и така до следващото хранене след 2.5-3 часа …. Особено ако е яла малко се оказва че след час и даваме още и тогава се поуспокоява. Но някак си няма режим и всичко е на поискване заради истеричния рев

# 196
Не мога да преценя дали са колики, защото той от ден 1 ака с напъване и гримаси. Преуморявам ли го, какво го правя не знам....

# 197
Не мога да преценя дали са колики, защото той от ден 1 ака с напъване и гримаси. Преуморявам ли го, какво го правя не знам....
Познато ….

# 198
Внимавай, че аз така си докарах мастита!! По абсолютно същият начин. Цеди се, ако трябва, дори и да трябва да не е на гърда, сериозно.

И при нас е така…. На 21 дни е и понеже е на смесено хранене горе долу 35:55 кърма към ам понякога не мога точно да измеря. Нощем и понякога хич не и се яде и изяжда сумарно само 40-50 мл и не иска повече. След 1-1.5 часа ( точно като изхвърля останалото мляко понеже е минал над час) почва неистов рев и обикновено се оказва че е гладна. Но това много ме натоварва през 1-2 часа да се мие, стерилизира, топли. Докато се стопли водата и тя е изпаднала в истерия за храна и не иска да суче …. Втвърдяват ми се и гърдите особено нощем и съвсем ги отказва Sad
Често доста си свива и крачетата и има газове и не мога да разбера има ли колики или не

# 199
Пускам ви едно видео. Ако при някое бебе проработи, свиркайте:

https://www.youtube.com/watch?v=3P6rAvM_lkw

# 200
При нас три дни поред се буди към 4-5 сутринта и се започва едно гърчене и ръмжене. Успокоява се само ако го сложа да легне върху мен, обаче много ме е страх да спим така, за да не го затисна насън. Сега бяхме на педиатър и каза, че това са колики и да продължаваме с Лефакс.

Иначе и ние минахме такъв период с трудно заспиване и будене нон стоп. Това, което аз установих е, че ако първата му дрямка за деня е добра, натам върви по-леко (според чата това е така, защото му остава нисък кортизолът, а не от сутринта ударно да се вдигне). Затова първото спане е където може - на ръце, количка, няма значение, само да спи. Също гледам да не будува повече от час и 20-30 мин (това включва и храненето). Дори да не му се спи го слагам да легне и той се успокоява.

# 201
Веднага връщам отговор.
Повиването като метод за успокоение се препоръчва от специалисти тъй като наподобява утробата, съседката ми също ми го препоръча. Опитах с Дарин, не ми проработи. А относно шъркането, да, работи в определени ситуации. За него научих от една лекция.
Мога да дам идея горе долу нашият господин го успокоява като подскачане на фитнес топката и да има преспиване мелодия. Също и безразборното говорене.

Пускам ви едно видео. Ако при някое бебе проработи, свиркайте:

https://www.youtube.com/watch?v=3P6rAvM_lkw

# 202
ДесиИ, това с говоренето е интересно. А за повиването - не съм и не мисля да го правя, ама то аз и залъгалка нямаше да давам, а сега я бутам в устата, когато е нахранена, а иска още да суче. Доста е наддала и ме е страх да не прехранвам.
 Ние през деня държим шумно и светло, не се съобразяваме, но вечер пазим тишина и използвам приглушено осветление за всичко. Днес си мислех кога ли ще се пребия с детето на път за банята по тъмно в 3 сутринта.
Аз упорито си шъшкам, не знам дали ѝ действа. Вече взех да научавам приблизително кога мога да я оставя в кошарата без да се събуди, но в момента например спи върху мен и ме върна съблечена, отивайки да се къпя.
Преди малко ми попадна публикация на консултант по детски сън точно за това, че много майки се оплакват как бебетата им през деня спят само върху тях. Това било нещо върху което трябва да се работи от около втория месец, иначе след третия, когато започват да се формират асоциациите може да се влоши. Лично аз не съм пробвала въобще да приспя в кошарата, на мен ми заспива на гърда и от там прехвърлям, когато преценя, че е безопасно.

# 203
И при нас са така нещата, има и по-добри дни, има и по-лоши. Преди седмица имах рожден ден, тогава не беше от добрите дни. 😄 Мечо се събуди в 4 сутринта и до вечерта сигурно не му се събираха и два часа да е спал… направо ни побърка от рев и неспане. Направо нямах търпение да свършва деня… обикновено го утешавам като го сложа да легне на моя корем, люшкам го и му пея детски песнички или тананикам нещо…

# 204
И при нас предимно се спи върху някой, предимно върху мен. Страшно му къркорят червата и изкарва газове. Днес навършва 2 месеца и му поставиха първите ваксини - шествалентна и ротавирусна ( по имунизационен календар има още една - за пневмококи, но педиатъра твърдеше че я няма налична). За един месец е качил 1.400 грама и е пораснал с 4 см. Ако е като брат си ще има странични ефекти от ваксините тъй че ще се забавляваме. Отделно баткото от днес със запушен нос и само го мисля

# 205
Радвайте се, ако заспиването върху вас ви е вариант. И аз си мислех, че винаги ще мога да го сложа върху мен, ама бях в голяма грешка. Като почнаха тия истерии, където и да го сложа по цялото ми тяло, веднага започва яростно да търси цица и да се тръшка и дере, докато не я получи. А като суче и се унесе, ако го вдигна или се опитам да го пренеса, всичко започва отначало. А ако го оставя да си спи върху нея, до 5 минути се събужда и пак я търси. И така до безкрай. Тотален ужас. Почна и върху баща си да прави същото, както и да го подхване. Само сешоарът все още спасява положението и го хипнотизира за няколко минути. Та когато е достатъчно спокоен, че да може да заспи върху някого, си е голяма победа.
Сигурно биберон би помогнал временно, ама не ми е ок просто да му запушвам устата и засега не го обмислям като вариант. Търся начини да предотвратя претоварването и преумората.

# 206
ms_97, последният път докато подскачах на фитнес топката и го държах, реших не да разказвам измислена приказка, а започнах да се оплаквам от майка ми, хаха, и така неусетно детето взе че заспа.
Мъжа ми пък ми говори на мен някакви тъпотии докато го държи и така установихме, че от вибрациите на гласовете ни или самите ни гласове му действат успокоително.
Така че, опитайте, нищо не губите, момичета.
А иначе докато кърмех ми заспиваше и на мен на гърдите и веднага карах мъжа ми да го мести в леглото, защото си позволяваше на зърното ми да заспива и едва го вадех от устата му. Ползваше го за успокоение, което не е редно и правилно.
А иначе, ти защо с детето в 3 сутринта си банята??
Много ми се иска да заспива само в леглото си, а не на ръце или в шезлонга и да го мести в неговото си легло. Но мисля, че му е рано още, защото все пак си връща от млякото...
Но аз и мъжа ми сме имали и сигурно ще имаме още такива случаи, в които заспива в ръцете ни в нашето легло и заспиване с него, заобиколени от възглавници, за да не го изпуснем като се унесем в сън, защото много често ни приспива, хаха.

# 207
При нас е същото с гърдата - търси я за успокоение и да се приспи на нея. Като го преместя в леглото и всичко започва отначало.
Тази вечер как ли не пробвах да го гушна и не иска бе, надига си главата, нерви се, търси, бибата не ще, по мен започна с крака да се избутва и да си търси, накрая просто го сложих, макар че хич не искам да играя ролята на биберон.
А така хубаво спеше предните нощи…
Иначе от втория месец ми се иска вече да го уча да заспива сам, без рев обаче, ще видим дали ще се получи.
А аз се усещам нощем как направо заспивам с него на ръце и така ме е страх… не знам как да се разсъня, пробвах да пия вода, да си усиля светлината на телефона, защото не искам да светвам лампа, за да не го разсъня него…

# 208
Мия дупе на всяка смяна на памперс, откакто се подсече в болницата заради политиката им за бърсане с мокри кърпи винаги мия. Така си го и бях планувала още преди да родя. А отскоро изпражненията взеха и да миришат, тя е само на кърма и яде много и не става без миене.
И на мен ми се случи нещо, за което бях чувала, че е инстинкт, но не го вярвах. Като я слагам върху мен за tummy time и ако е гладна (а тя винаги е или гладна или наядена и все не мога да уцеля момента), започна да лази по тялото ми докато не стигна гърдата и си засука. Бях в ступор каква лакомия какво нещо.
И аз така се унасям с бебето вечер и много ме е страх.

# 209
Същата работа, вечер започва този кръговрат, докато се предаде и заспи.
И моят е така от два дни, а е на 12 дни.
Днес се приспиваме бая на ръце, оставя го и след малко започва да се гърчи и да се сърди, та пак гърда, ръце, приспиване… чак сега заспа по-дълбоко.
През нощта беше абсолютно същото.
Мисля да пробва с Еспумизан.

Общи условия

Активация на акаунт