Емоционално изтощение - обърканост

• 4 103
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
Според мен той я гони, но тя все още е там. Иначе не би имало логика написаното.

# 31
  • Beyond the stars
Е оправят се сега, на човекa му трябва спокойствие и тя да е добра и да не е разсеяна. Тя е виновна, той-прекрасен.
Всичко си е 6 точки.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 11:53 от Вълшебство

# 32
Здравейте, пиша с идеята да си споделя терзанията.
...
Казва ми, че да се оправим трябва да има спокойствие и да не съм толкова разсеяна. Че ме е изгонил, защото не издържал повече и това бил единствения начин да се променя
Значи напъваш да се връщаш, в този малък рай? И за целта какво, ще се променяш ти?
Много хубаво, браво, само така.

# 33
Според мен той я гони, но тя все още е там. Иначе не би имало логика написаното.
Да, ама тя нали уж пише в минало време за връзката.

# 34
  • София
Хич не си е тръгвала, щом я гонил, пък после се изяснявал как си представя връзката.
Той я гони, тя стои.
Липса на себеуважение.

# 35
Човекът просто не я харесва и не я уважава.
Не е престъпление. Опознал я е и не желае, да продължи "да си дружи" с дамата.
Това не го прави токсичен, страхуващ се от обвързване, не ценящ семейството, психо-насилник и пр. и пр.
Прекрасно е, че е бил ясен и не и е губил времето.
Тя чула израз от разговора с майката. В какъв контекст е било, може много варианти да има.
Дайте всеки, който е преценил, че дадена жена не става за него, да го бесим в центъра на града за назидание.

А като е имало уговорка със сервитьора за изненада, защо девойката предварително уведомява партньора си ? Какво мисли, какво цели ?

# 36
Благодаря за отговорите. След като искаше да се махна, аз и го направих.
За разговора с майка му - беше се ядосал, че нямахме резервация и, че не съм си свършила работата. Знам, че може да го е казал под емоция. Но това му бяха думите. Изговаряли сме го, но той е такъв човек. Не съм плакала, защото нямаме места, а защото ми се развика и след като чух как говори за мен си казах този човек защо е с мен. Обвинява, някой път нагрубява и си излива емоцията, както беше в случая.
За рождения ден - просто бях споменала на ресторанта, че ще имам рожден ден на този ден. С идеята да ми запазят най-хубавата маса. Някои ресторанти като знаят и подговтят свещ за десерта. Та като му споменах за това и той едно на ръка, че не му харесваше ресторанта, обслужването и с това допълнително се напрегна. Отделно си имахме самите ние проблеми по време на почивката. След което аз просто си казах, че не искам да си доразвалям деня стига и той да е доволен, отидох и ги предупредих сервитьорите, ако планират да не го правят. И те ми казаха, че са щели да го направят. Та обясних му после и той се ядоса, пак, каза ми защо не ми каза. Абе въобще трудна комуникация.

# 37
  • Варна

...че не съм си свършила работата...
Ти да не си била на трудов договор при него случайно? Заплата и осигуровки плаща ли ти, имаше ли списък с работните ти задължения?
И моят мъж е сприхав, но ти описваш някакви дълбоки аномалии.
Ай честито, щом всичко е приключило и избирай по-умно следващия.

# 38
  • Враца
..... Не съм плакала, защото нямаме места, а защото ми се развика и след като чух как говори за мен си казах този човек защо е с мен. Обвинява, някой път нагрубява и си излива емоцията, както беше в случая.
......

Разбрах те напълно. Ясно е, че не си плакала заради местата, а заради неговата реакция и начина, по който ти е говорил. Това наистина боли. И не е нормално да позволяваш някой да се държи така с теб и да те кара да се чувстваш по този начин.

# 39
  • Beyond the stars

Най-доброто решение. Притеснителното е, че не си искала ТИ да се махнеш,  човекът ти прави услуга - бягай с 200.
И не, няма да се промени като "си свършиш работата" или "като си добра".

# 40
За разговора с майка му - беше се ядосал, че нямахме резервация и, че не съм си свършила работата. Знам, че може да го е казал под емоция. Но това му бяха думите. Изговаряли сме го, но той е такъв човек. Не съм плакала, защото нямаме места, а защото ми се развика и след като чух как говори за мен си казах този човек защо е с мен. Обвинява, някой път нагрубява и си излива емоцията, както беше в случая.
За рождения ден - просто бях споменала на ресторанта, че ще имам рожден ден на този ден. С идеята да ми запазят най-хубавата маса. Някои ресторанти като знаят и подговтят свещ за десерта. Та като му споменах за това и той едно на ръка, че не му харесваше ресторанта, обслужването и с това допълнително се напрегна. Отделно си имахме самите ние проблеми по време на почивката. След което аз просто си казах, че не искам да си доразвалям деня стига и той да е доволен, отидох и ги предупредих сервитьорите, ако планират да не го правят. И те ми казаха, че са щели да го направят. Та обясних му после и той се ядоса, пак, каза ми защо не ми каза. Абе въобще трудна комуникация.
Ти си самоубиец, а аз съм на 50+ и ти казвам да си отвориш очите и да видиш, че има небе, звезди, природа, птички.... Какво копаеш на едно място и си забила главата в земята?!
Тоя утре като го ядоса детето - какво, ще го убие ли или теб ще бие, че не си си вършила работата да го възпиташ да не реве?!

# 41
  • Далечният изток
Авторката, отивай спешно да четеш темата за невъзможните хора. От самото начало започни и дано разбереш за какво става дума.

# 42
..... Не съм плакала, защото нямаме места, а защото ми се развика и след като чух как говори за мен си казах този човек защо е с мен. Обвинява, някой път нагрубява и си излива емоцията, както беше в случая.
......

Разбрах те напълно. Ясно е, че не си плакала заради местата, а заради неговата реакция и начина, по който ти е говорил. Това наистина боли. И не е нормално да позволяваш някой да се държи така с теб и да те кара да се чувстваш по този начин.
Единственият начин по който може да не му позволява да се държи така е, именно да не е с него. Такива мъже като него от разговори не разбират. Ако ще и тя да започне да се държи по същия начин, той няма да спре.

# 43
Човекът просто не я харесва и не я уважава.
Не е престъпление. Опознал я е и не желае, да продължи "да си дружи" с дамата.
Това не го прави токсичен, страхуващ се от обвързване, не ценящ семейството, психо-насилник и пр. и пр.
Напротив, насилникът си е насилник дори да е женен, верен и да иска само тая жена.
За едно нехаресване и неуважение го оправдахте, нищо му нямало, просто бил ядосван от нея.
Всъщност точно това е насилник - нещо не му харесва и посяга на другия, с думи или физически.

# 44
Нормалните хора се разделят с теб, когато не те харесват. Казват “проблемът не е в теб, а в мен”, “не сме на една вълна”, “да си останем приятели”, някое друго клише, и готово. Не ти крещят каква си патка, не си си свършила работата, колко си разсеяна, не ти развалят празниците и не говорят с майка си за кво си им. Хората се показват какви са по това как се държат с тези, които не харесват (да кажем са им неутрални и неважни), а не с тези, от които имат изгода, увлечение или желание да получат нещо.

Общи условия

Активация на акаунт