Изчезнаха ми бижута, докато сестра ми ги пазеше

• 3 164
  • 78
  •   1
Отговори
# 30
Къде са били сложени бижутата? И тези нейни приятели по шкафовете ли ходят да ровят!??

# 31
  • Варна
1. Сестра ми не би могла да носи мои пръстени, защото няма да ѝ станат. Не го е носила този пръстен, а обици тя си има и си носи години наред, не ги сваля.
2. За пазенето - прави сте, че подходих тъпо, аз си имам скришно място, но в случая пропуснах да го направя. Не ми е първа командировка това, но за първи път си зарязах така нещата като последния човек. Прецених, че е по-добре да са при доверен човек, отколкото на нощното шкафче.
3. Нека изясним - и да се обиди, ще разбере защо го правя. Аз казвам, че не искам да хвърлям обвинения, защото не искам да губи доверие в много близки приятели, а не защото ме е страх да кажа или изговоря нещо. Защото знам какво на мен ми костваха едни такива съмнения и колко е гадно. Но, особено в светлината на това, което FeverRay писа, очевидно е нужно да се случи и възнамерявам да го изговорим все пак.
И да, направих си изводите. Както и план за действие за следващата командировка (благодаря за идеята, Ms. Gorgeous). И да, и на мен ми е странно, че никоя от нас не повдига въпроса, че е вероятно откраднат тоя тъп пръстен. Сигурно и за нея е трудно да помисли нещо такова, за хората, които биха имали възможност да го направят.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 11:22 от NoProblems

# 32
Извинявай, стана ми любопитно, що за командировки са това, че трябва да си оставяш годежния пръстен и халката вкъщи? И защо нямаш доверие на мъжа си да ти прибере бижутата, ами пращаш сестра си?
Не си длъжна да ми отговаряш, просто се чудя на глас...

# 33
И да, и на мен ми е странно, че никоя от нас не повдига въпроса...

Нищо странно няма даже...

# 34
  • Варна
Мъжът ми е във Варна, квартирата в София. В случая беше по-лесно сестра ми от София да ги вземе.
тези бижута ги забравих, както писах, като последен малоумник, на нощното шкафче. Аз не спя с пръстени, подуват ми се пръстите.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 14:42 от NoProblems

# 35
Какво пречи да останат на нощното шкафче? Нали домът ви е заключен. Имам куфар с документи и някои бижута в къщата, където не живееше никой 4 години. Никога не съм си помисляла някой да изнася нещо.
Може и пръстена и обеците да са изпаднали при пренасяне.

# 36
  • Варна
Всъщност, имаше си причини, ама не искам да каня сега разни хора (не е адресирано към вас) да проверяват какви са и що са Simple Smile мисля, че  ме разбирате.  Преценихме (всички заедно), че този е по-добрият вариант.
Допълвам, че явно грешно са ме разбрали: не искам да давам повод да ме окрадат, този път както си трябва, като давам обяснения защо съм решила сестра ми да ми ги пази.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 22:59 от NoProblems

# 37
За следващия път ще знаеш да ги дадеш в сейф в някоя банка срещу съответната сума.
Така става като гледаш да не се минеш - евтиното накрая излиза скъпо.
Сега и да го мислиш, свършило е вече.

# 38
  • Варна
Благодаря за мнението. Ще го послушам, разбира се. Но смисълът на терзанието ми беше друг и мисля вече се изясни. Ще изчакам да говорим със сестра ми, че да не пускам нова тема, ако приимам някакво друго терзание по казуса.
Благодаря ви за мненията и съветите.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 13:09 от NoProblems

# 39
... липсваха един пръстен и едни обици...
За обиците не съм ѝ казала, искам да проверя самата аз на място в дома си и тогава да я тревожа - да съм 100% сигурна, въпреки че мъжът ми провери там, където ги държа и ги няма и там.
...ги бях свалила и оставила заедно на нощното шкафче), но след това не знае какво е станало ...
казах, че сигурно е паднал някъде и че ще се намери. Това дефакто може и да е великия казус, реално.
Тежи ми загубата на ценни за мен вещи, но ми тежи и че тя ги взе уж да ги пази, а дори не знаеше, че липсват нещо/а от това, което е взела да пази.
...Грешката е реално моя, защото аз си зарязах бижутата ей така, без да ги прибера. ...
Вие как бихте постъпили в подобна ситуация?
Виж какво ми направи впечатление. Не искам да съм укоряваща, извинявай, но няма как:
Ти не си сигурна какво си й дала, та се налага да проверяваш вкъщи, дали не е останало нещо.
Нещата ти са стояли на някакво шкафче, където има достъп кой знае колко народ.
И двете страни сте проявили небрежност и безгрижност, допускате бижутата да падат по земята, все едно са неща без стойност.
Как аз бих постъпила? Бих си взела поука и не бих прехвърляла отговорност за мои ценни вещи на друг човек. А този казус бих го затворила, защото няма как да се разбере какво е станало, като даже не се знае какво и дали си дала, кой е влизал, какво и как така е падало и пр.

# 40
Това с пазенето ми е много странно, сигурно защото нямам ценни вещи вкъщи. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Според мен не е деликатна темата, но може би зависи от отношенията - аз бих казала просто 'леле пръстенът ми го няма!!! Моля те виж пак дали не е паднал някъде!! Или е паднал, или кой е бил у вас???'

Освен да е някой клептоман...също е странно да изчезнат само няколко неща. Най-скъпите ли са били? Изглеждат ли по-скъпи от другите?

Кофти урок, но за в бъдеще или сейф закован в стената, или в банка...

# 41
Ама защо е това ходене на пръсти? Аз нямам такава цедка и сестрата ще е първия човек, който ще дава показания в полицията.

# 42
  • Варна
Относно последните коментари - не е такъв случая, но чукча писател,  не читател. Пръстенът не е губен, падал или бил захвърлен някъде, а беше прибран още същия ден.Небрежността беше, че забравих да си прибера бижутата преди да тръгна.
И аз това направих - казах леле, няма го, да не е паднал някъде? Ти взе ли го от квартирата? - да, прибрах го - да не е паднал някъде у вас? - проверих навсякъде, няма го, не ми побира ума какво е станало.
Иначе да - след годежния, са най скъпите неща. И много добре се допълват, правят хубав комплект обеците и пръстена.
До крайности няма да стигна със сигурност.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 14:37 от NoProblems

# 43
  • София
Загубих изключително ценно семейно бижу, с огромна стойност, не само емоционална. Докато майка ми се чудеше една година, как да повдигне въпроса, че да не нарани нечии чувства.
И понеже моите бяха двайно наранени, разбутах така хубаво нещата, че на яве излезе нечий порок, освен лепкави пръсти.

Чуждия човек си е чужд, макар и под твоя покрив.

# 44
  • Варна
Ако е удобно да споделиш, Ms. Gorgeous, какво направи? Как подходи?
Аз се притеснявам да коментирам с приятели, защото е толкова ужасно цялото това нещо и за сестра ми и за мен.
Толкова съжалявам, че я поставих в такова положение, че не мога да опиша.
Още повече съжалявам, че в случая си мисля за конкретен човек (не чужд) и не знам как и дали да ѝ кажа....(внимавам какво пиша да не вземе някой да се познае, въпреки че за сестра си знам, че не чете форума, но все пак).

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 15:27 от NoProblems

Общи условия

Активация на акаунт