Изчезнаха ми бижута, докато сестра ми ги пазеше

• 2 825
  • 78
  •   2
Отговори
# 15
  • Варна
Не бих била спокойна сестра ми да им крадец в близкото си обкръжение и бих говорила за тези неща с нея.
Съвсем аналогично, преди вече почти 35 г. разбрах, че бившият ѝ мъж изневерява. Директно ѝ казах. Никога не ми се е сърдила. Точно,защото сме близки и държа на нея.
Не бих искала този "приятел" утре да я завлече много по-лошо от един пръстен.
Дори с риск да ми се разсърди, което при близки сестри не знам как би се получило.
Аз съм на 52, моята сестра е на 60 и никога не сме се сърдили, че сме си казали нещата директно.
Точно обратното. На нея имам най-голямо доверие, не на приятелките си.
Благодаря, FeverRay, че постави нещата в перспектива. Със сигурност така погледнато задължително трябва да се повдигне като въпрос.
Освен това разбирането ми е, че да близките отношения трябва да се пазят, особено ако знаеш, че човекът отсреща е много емпатичен и чувствителен. А и не сме само приятелки, а и сестри и е съвсем сложно като се намесят и роднински фактори.

# 16
  • София
Точно за сестра ти трябва да си още по-загрижена с какви хора се събира.
Това е пазене на отношенията.
Тук не става дума да ѝ кажеш, че не харесваш Лилито, щото пие или Пепито, че е несериозна. Става въпрос за сигурността на сестра ти. Утре може да ѝ откраднат парите за наема, примерно или кой знае какво.
Даже ми е странно, че самата тя не го е поставила на въпрос. Поне не пред теб. Явно наистина не сте много близки или сте прекалено млади. Иначе не разбирам как спокойно го е приела.

# 17
  • София
Крадецът най- вероятно е сестра ти. Заръчала си да ти вземе и съхранява бижутата и чак след въпрос от твоя страна си признава, че всъщност е взела част от тях да ги носи...и точно те липсват. Защо си позволява да взима чужди вещи, не знам. Не сте тийнове, а големи хора със съпрузи.

# 18
A как могат да разберат кой е бил? Ако наистина са голяма компания, освен за скрита камера в стаята и неволно подхвърляне пред групата, че има нещо ценно еди къде си и да се надяват крадеца да повтори.. за друго не се сещам.
Ако пък просто започнат да се съмняват в определен човек и си развалят отношенията, а всъщност въобще не е той..

# 19
  • София
Ама, като знаеш, че са ти дадени ценни вещи за съхранение, няма да позволяваш достъп до тях при никакви обстоятелства.
Еле да ги носиш, еле да ги затриеш.

Тук ситуацията ми е особено странна. Двустранно.

# 20
Крадецът най- вероятно е сестра ти. Заръчала си да ти вземе и съхранява бижутата и чак след въпрос от твоя страна си признава, че всъщност е взела част от тях да ги носи...и точно те липсват. Защо си позволява да взима чужди вещи, не знам. Не сте тийнове, а големи хора със съпрузи.
Къде пише, че сестрата ги е взела, за да ги носи?!

# 21
Всеки може сам да си зададе въпроса как би постъпил той, ако му оставят да пази бижута или нещо друго - как би ги съхранявал, ще ги ползва ли през това време, как би реагирал\постъпил, когато се окаже, че нещо липсва, ще се обиди ли, ще скъса ли отношения с окрадения и т.н.
Не вярвам добронамерен пазещ да се обиди.

# 22
  • София
Така интерпретирах "потвърди, че го е взела", но се върнах да изчета първия пост и май има предвид за пазене.

# 23
Къде пише, че сестрата ги е взела, за да ги носи?!
Никъде не го пише, свободни интерпретации. Авторката има предвид, че когато сестра й е отишла да вземе бижутата от квартирата, пръстенът е бил сред тях.

# 24
  • София
Кечър, потвърдила е, че го е взела с всички останали бижута, когато авторката е казала да ги вземе за пазене.

# 25
  • София
Да, да. Погрешно съм разбрала част от поста. Извинявам се, че вкарах мухата, щом не е така.

Бих се разсърдила за небрежността и повече не бих разчитала за такива неща. Сестра, сестра, ама не е малко дете и не я лишава от недостатъци автоматично.
И въпреки това, като цяло историята ми е малко гнила.

# 26
Първо, никога не бих дала бижута на съхранение на друг човек (това е мега странно), особено ако знам, че до дома му имат достъп постоянно различни хора. Много по-сигурно е да си измисля вкъщи скришно място, докато ме няма или да ги взема с мен.
Второ – аз също мисля, че сестрата е взела обеците, за пръстена я е ударила вина и е казала, че го е носила. Лошо скалъпена лъжа.
Трето – толкова сте близки, че тя не се е сетила веднага кой е минал през къщата ѝ за това време и би могъл да е евентуалния крадец.
Като цяло странен и абсурден казус.

# 27
Сестрата се чуди къде може да са изчезнали бижутата, но не се сеща да заподозре кражба, та трябва авторката да говори с нея и да ѝ вкара тази мисъл в главата?
Да бе... Laughing

# 28
Замислих се, аз какво бих направила ако мен ме помолят подобно нещо, независимо кой (явно достатъчно близък) човек. Със сигурност бих спряла за минутка, правя снимка на въпросните вещи , изпращам я, взимам нещата и после по снимката ги връщам! Признавам, разсеяна съм, забравям и сигурно няма да си спомням след месец какво съм прибрала да съхранявам. Така поне ще се разбере при кого са изчезнали и кой трябва да поеме отговорността.

# 29
  • София
Сестрата не е носила бижутата. Пренесла ги е в квартирата си.
Иначе отношенията между сестрите са странни, но пък не всички братя и сестри се държат открито и свободно едни пред други.
Сестрата явно е вятърничава и не се е трогнала особено. Няма как да не знае кой е бил в дом ѝ, а и явно не цени особено чуждите вещи, щом ги е оставила на място, където да бъдат лесно взети от някого.
Чак тя да ги е взела, дано да не е, че това би разрушило напълно отношенията им, но и съмнението е достатъчно.
Аз на нейно място щях да разтърся здраво компанията си и да направя всичко по силите си да върна или купя същите бижута на сестра ми. А не само sorry.
Губила съм свои вещи и документи, но на друг човек никога не съм, защото това е изключително доверие и отговорност и трябва да се пази много повече. Бих загубила напълно доверие аз в такава ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт